Terapeutka

25.9.24 18:13

Terapeutka

Dobrý den,

hledám dobrou psychoterapeutku, psychologa, psychiatra bez nutnosti objednání?
Našel by se někdo? Kdo má dobrou zkušenost?
Jen bych ráda, aby mi nebyly doporučovány terapeuti jako D. Valuchová..M. Tomáš.
Někoho kdo má za sebou psychoterapeutický výcvik, vystudovanou školu a navazující kurzy na jejich vzdělání.
Prosím ať se neozývají lidé podporující holotropní dýchání, jógu a další podobné směry, který s psychologii nemají zadné pojítka.

Příspěvek upraven 25.09.24 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9154
25.9.24 18:17
@Julieptackova467 píše: Více

Ahoj a odkud jsi? A co znamená bez nutnosti objednání? Objednat se na terapii dopředu musíš vždycky a k psychiatrovi také, pokud nejdeš třeba do krizového centra, nebo akutní ambulance při nemocnici. Nebo myslíš bez doporučení od praktika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.24 18:26

@Lollitka
Dobrý den,

vím u terapeuta jsem byla. Spíš mě napadlo něco jako krizová intervence nebo něco co človek může absolvovat dříve.
Klidně se objednám není to taková věda a nevadí mi to, klidně budu čekat i více měsíců jako ostatní. Jen opravdu hledám někoho kdo je dobrý a třeba i na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
25.9.24 18:33
@Julieptackova467 píše: Více

Tak pokud ti opravdu není dobře a nevydržíš čekací lhůty k psychologovi/psychiatrovi (pokud tedy nebudeš mít kliku, že tě někdo vezme dříve, že třeba zrovna otevře novou praxi a tak), tak samozřejmě jsou krizová centra (Praha, Brno, Ostrava), kde jsou nonstop, mohou tam začít s medikací, je tam možný pobyt několik dní + navazující stacionář (tedy c vím v Praze). Nebo navštívit akutní ambulanci, tam také mohou nasadit medikaci, ty jsou většinou při fakultních nemocnicích, kde jsou i psychiatrické kliniky. Jinak mě ještě napadají krizové chaty a linky, případně dříve by tě mohli vzít do nějakého CDZ (centrum duševního zdraví), tam mají psychiatry, psychology, sociální pracovníky, peer konzultanty, psychiatrické sestry… ale pořád nepíšeš, odkud jsi, abychom ti třeba mohli dát tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.24 18:36

@Lollitka

Děkuji jsem z Olomouce. Ono to není krizoveížové jako o život tak. zažila jsem umrtí potřebovala bych se o tom s někým pobavit. Zítra uvidím obvodní a zeptám se ji. Ale spíš mě napadlo jestli by tady nikdo nevěděl, poradila mi to známá.
Z Olomouce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.24 18:56

@Julieptackova467 Ahoj, ja jsem byla v poradně, která je specializovaná na všechno rodinná, psychoterapeutická atd. je to bez nutnosti doporučení od praktika, ale objednat se tam stejně musíš. Jinak ke klinickému psychologovi chodím teď a to je na doporučení a také na objednání. To nefunguje tak, že prostě přijdeš a oni tě vezmou jak u doktora nebo na pohovosti. Mají v diáři klienty přesně na čas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.24 18:58

@Julieptackova467 Mě poradila paní z poradny, taky jsem zažila úmrtí nedávno zavolat na linku důvěry, prý kdybych si potřebovala s někým akutně promluvit.

• Citovat
  • Upravit
25.9.24 19:44

Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
25.9.24 20:09

@Julieptackova467 v tomhle případě mě napadají nějaké křížové telefonické linky. Krizova centra jako taková jsou spíš pro situace, kdy jde opravdu o zdraví. Poměrně dostupné termíny mívají společnosti, které sdružují více terapeutu. V Praze vím například o adicare, ale v Olomouci se neorientuji. Nebo pak třeba přes servery jako je hedepy a spol., člověk tam musi dobře vybírat, ale to asi všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
25.9.24 22:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat