Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
je to běžný vedlejší účinek, taky se mi třásly ruce a brala jsem escitalopram jako ty. Vypadala jsem jak feťačka s kruhama pod očima. Mělo by to přejít, ja jsem je vysadila a pak za měsíc znova nasadila a pak už jsem neměla žádný vedlejsak kromě průjmu.
Respektive každý kdo má úzkost si myslí, že ma vážnější zdravotní problém. Ja jsem měla panické ataky, strach z udušení, svíral se mi krk a bála jsem se ze se udusím, pak jsem si kontrolovala jak dýchám, saturaci kyslíku apod. Několikrát jsem byla na pohovosti a vždy po injekci to přešlo. Neboj je to normální.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
Cipralex má třes (tremor) jako častý NÚ. Pokud ti třes začal s nasazením Cipralexu, tak je asi dost pravděpodobné, že to spolu bude souviset, ale prober to s Dr. Já Cipralex taky brala, ale třes jsem po něm neměla, ale každý reagujeme jinak.
Jinak o třesu rukou bych mohla psát romány, mám ho už asi 9 let, u mě to začalo po Lithiu, kde je to velmi časté, ještě v té době jsem pracovala v kavárně (tréninkové, pro lidi s duševním onemocněním) a nebyla jsem schopna třeba nalít víno, nebo jednou jsem i zákazníka trochu polila, když jsem mu nesla nápoj. Lithium už sice neberu, ale třes mám pořád. Ale opravdu veliký, brala jsem na něj Akineton a pak Viregyt, ale ani jedno nepomohlo.
Nejsem schopná nést kafe v kelímku, lidé mě na to upozorňují, v obchodě, když platím, je to taky výživné. Strašně mě to i omezuje. Na neurologii jsem byla, prý je to funkční porucha hybnosti u mě, nebo esenciální tremor. Jsem z toho upřímně dost nešťastná.
Ale u tebe pokud to začalo s Cipralexem, tak to nejspíš bude od něj, poraď se s psychiatrem a pokud se to nebude lepšit a bude tě to omezovat, tak třeba léky nějak upravíte, na nějaké neurologické problémy bych hned nepomýšlela. Držím palce.
@Lollitka píše: Více
A ještě mě napadá, i stres třes zhoršuje, takže pokud tě to moc stresuje a hodně na to myslíš, tak to může být i tím horší. U mě je to se stresem právě ještě zhoršené.
Taky se mi v době, kdy jsem brala antidepresiva třásly ruce. Když jsem je vysadila, postupně to přestalo.
Zdravím,
mám cca měsíc nasazený Cipralex na úzkosti a pociťuju, že se mi třesou ruce. Máte s tím někdo zkušenost? Je to normální? Přejde to? Vzbuzuje to ve mně akorát ještě větší úzkost, jestli to není nějaký vážnější zdravotní problém..