Podezření na ADHD v dospělosti

3
25.9.24 16:50

Podezření na ADHD v dospělosti

Ahoj, potřebovala bych radu, jak řešit podezření na adhd, k jakému lékaři mám zajít první?

Trpím nespavostí, nepozorností.. apod, asi se v tom nebudu rozepisovat, nemusí to ani být adhd, ale nějaký problém zřejmě mám. V dětství jsem měla příznaky adhd, rodiče mě ale nikdy s psychologovi nevzali, proto tuším že zřejmě tohle by ten problém mohl být.
Ráda už bych to řešila s lékaři, vzhledem k tomu že léky na spaní, úzkosti a na soustředění z lékarny se mnou nedělají nic.
Akorát nevím, ke komu mám jít? K praktičce, psychologovi či rovnou psychiatrovi?
Popř existují vůbec psychologové/psychiatři v Praze, kteří nabírají nové pacienty?

Děkuji a budu ráda za jakoukoliv zkušenost/doporučení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
408
25.9.24 21:37

Super ADHD kanal, doporucuju tri videjka nazvana FAKTY

Radovan Kyrinovič @KyriSvk

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5961
26.9.24 21:30

Zkus si najít klinickou psycholožku nebo psychologa. S výsledky vyšetření bych zašla k psychiatrovi. Mohl by ti dát léky na ADHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.10.24 12:26

Hele, pokud řešíš ADHD, asi fakt radši k tomu psychologovi nebo psychiatrovi, praktička ti s tímhle moc nepomůže 🤷‍♀️. Taky záleží, jak je to vážné – na začátek můžeš najít psychologa, fakt je podstatné mít ten správnej přístup. A co se týče nových pacientů, zkus pohledat online nebo se zeptat známých, třeba ti někdo někoho doporučí! 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.10.24 12:42

ADHD kor v dospelosti muze podle me bezpecne diagnostikovat jen klinicky psycholog, protoze pouziva psychodiagnostiku, psychiatri ji pouzivat nesmi. A jeste by to ale chtelo najit nekoho, kdo s tim ma zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová