Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych radu, jak řešit podezření na adhd, k jakému lékaři mám zajít první?
Trpím nespavostí, nepozorností.. apod, asi se v tom nebudu rozepisovat, nemusí to ani být adhd, ale nějaký problém zřejmě mám. V dětství jsem měla příznaky adhd, rodiče mě ale nikdy s psychologovi nevzali, proto tuším že zřejmě tohle by ten problém mohl být.
Ráda už bych to řešila s lékaři, vzhledem k tomu že léky na spaní, úzkosti a na soustředění z lékarny se mnou nedělají nic.
Akorát nevím, ke komu mám jít? K praktičce, psychologovi či rovnou psychiatrovi?
Popř existují vůbec psychologové/psychiatři v Praze, kteří nabírají nové pacienty?
Děkuji a budu ráda za jakoukoliv zkušenost/doporučení
Super ADHD kanal, doporucuju tri videjka nazvana FAKTY
Radovan Kyrinovič @KyriSvk
Zkus si najít klinickou psycholožku nebo psychologa. S výsledky vyšetření bych zašla k psychiatrovi. Mohl by ti dát léky na ADHD.
Hele, pokud řešíš ADHD, asi fakt radši k tomu psychologovi nebo psychiatrovi, praktička ti s tímhle moc nepomůže 🤷♀️. Taky záleží, jak je to vážné – na začátek můžeš najít psychologa, fakt je podstatné mít ten správnej přístup. A co se týče nových pacientů, zkus pohledat online nebo se zeptat známých, třeba ti někdo někoho doporučí! 🍀
ADHD kor v dospelosti muze podle me bezpecne diagnostikovat jen klinicky psycholog, protoze pouziva psychodiagnostiku, psychiatri ji pouzivat nesmi. A jeste by to ale chtelo najit nekoho, kdo s tim ma zkusenost.