terapie pevného objetí

1853
10.5.10 16:04

terapie pevného objetí

máte někdo zkušenosti s touto terapií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
57
10.5.10 16:36

Je doporučována při afektech a úzkostech.
Lidé s autismem(PAS), dysfázií či jinou formou nemoci, kdy dochází k nepředvídatelným okolnostem a jedinec neumí vyhodnotit nastalou situaci.
Při objetí se doporučuje zpívat buď stejná písnička nebo hladit, aby došlo ke zklidnění!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.5.10 17:39

Já to použila dvakrát, kdy nebylo zbytí a nakonec jsem byla ráda, že jsem dítě udržela, nastal klid a pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
10.5.10 18:10

Nám to moc nepomáhalo, Helenka se vždycky jen víc rozčilila… ale je možné, že jsem to nepraktikovala správně, nijak zvlášť důkladně jsem to neštudovala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.5.10 18:34

no právě taky jsem to zkoušela a vypadalo to skoro víc jak zápas než objímání :nevim: tak jsem docela znejistěla ,nemohla jsem malýho udržet a připadlo mi ,že jsem ho tím ještě víc štvala ,tak nevím :roll: jestli zkoušet dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.5.10 18:40

Záleží na tom, jak dlouho jsi ho držela, člověk musí vydržet a je to o nervy, říkáš si, jestli neděláš chybu, není to rozhodně příjemné a udržet dítě stojí spoustu sil, máš pravdu, je to spíš jako zápas, objetí vychází jen z tvé strany a musí být sakra silné, abys to zvládla, přitom ale nesmíš příliš tisknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
10.5.10 18:56

No tak koukám, že nejsem jediná, také se snažím Ninu objímat, ale je to spíš zápas, jakmile jí pustím, tak se uklidní… Jak dlouho to má trvat? Jako půl hodiny jí fakt neudržím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.5.10 18:59

Nastudováno nemám, tak nemůžu radit ohledně délky, jen jsem to zkusila a vyšlo to, pomohlo to, ale ke zklidnění došlo ještě v objetí a pak jsme tak ještě dobře pět deset minut seděli v klidu. Tu vztekací fázi tipuju tak na 15 minut, ale já byla tak vystresovaná, že jsem neměla příliš pojem o čase. :mrgreen: Takže to berte jen jako hrubý odhad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
10.5.10 19:01

Nemám teď moc času, ale zkuste si najít nějaké knihy od Jiřiny Prekopové, ta se terapii objetím věnuje.
Opravdu to chce pořádně nastudovat, protože začátečníka může překvapit, že dítě se objetí může bránit, proto je NUTNÉ objetí končit, až se dítě zklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
10.5.10 20:00

Tak ja zkusenost mam-kladnou.

Ale je to jak pise Vrony,chce to prvne poradne nastudovat.

Mozna se vam to bude zdat divne,ale ze zacatku to bylo hodne dlouhe,zadne minuty…ale i dve hodiny :roll:
Jsou to ruzne faze,od vzteku k amoku,pak jako ke zklidneni,znovu vzteku a pak absolutniho smireni…

Udrzet dite jde,i kdyz to da praci..A postupne se ty intervaly zmensovaly,pak uz to byla otazka par minutek,minutky..Samo dite pak vyhledava na par okamziku na zklidneni mamincinu naruc.

Davno uz to nepouzivame,syn je velky(bude mit sest),ale jeste obcas kdyz se prilis vytoci,tak se pro uklidneni schouli do me naruce.Je to moc hodny,citlivy a vyrovnany kluk,mame k sobe opravdu moc blizko.

Tak preji hodne stesti

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.5.10 22:28

Docela koukám… ono je to totiž a od dětství bylo potřeba u mě. Mamka neměla dost síly se se mnou „prát“ protože i když bylo pevné objetí pro uklidnění potřeba, nevědělo se o tom a neměla dost sil, je malá a drobná. Až exmanžel přišel na to, jak mě udržet a že je to to nejlepší, co může udělat, když se fakt rozčílím. Mám PUP .
Any píšeš, že malý je „velký“ v 6. já mám tu potřebu sem tam do dneška (32)Jinak největší problémy byly v pubertě.

U Kity to nebylo potřeba a u Kačky ukáže čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
11.5.10 09:52

Markit- velky je(teda jak na co) :lol: ,ale myslela jsem na takove to pretahovani a tak.Tyhle silene vzteky uz mame za sebou,kdy bylo potreba se „poprat“.Ale jak pisu,kdyz ma tu potrebu,klidne se na chvilku schoulit dojde.
Myslim,ze i mne tahle naruc v detstvi chybela..

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
11.5.10 13:41

Mě to bylo poraděno, ale Mareček křičel 3h v kuse, ztratil hlas, druhý den chroptil a nepomohlo to, po 3h jsem to vzdala, párkrát jsem to ještě vyzkoušela, ale nepodařilo se, myslím, že to možná platí na větší děti, ne na miminka. Byli jsme oba zpocení, nakonec jsem brečela i já a žádný výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková