Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pajina88 Ahoj, ano dokážu. Bylo to kvůli placentě, odborně tedy těžká maternální vaskulární malperfuze placenty. Skrz její nedostatečnost došlo k náhlému nedostatku kyslíku a miminko se bohužel udusilo. Bylo to z ničeho nic, všechny screeningy v pořádku, celou dobu krásnej tlak, cukrovka mi nevyšla, prostě vůbec nic. V pondělí jsem měla kontrolu u dr., dělala ozvy a všechno bylo v pořádku. V sobotu mi začaly kontrakce a v neděli jsme jeli do porodnice s tím, že asi rodím. Netušila jsem nic, až na UZ lékař nedohledal srdeční akci. Porod už se rozjížděl sám, asi jako reakce na to, že miminko už pár dní nežilo.
Poté mi zjistili na imunologii MBL deficit, který to nejspíše celé způsobil. To, že první těhotenství bylo v pořádku byla prostě náhoda.
Teď jsem od začátku hodně hlídaná, zatím jsem docela v klidu, bojím se těch vyšších týdnů nejvíc. Ale zase jsem asi v těch nejlepších rukou, tak mi to dodává naději, že to tentokrát s léčbou vyjde.
Nechci psát detaily a veřejně tu všechny děsit, ale kdyby tě něco zajímalo, tak mi klidně napiš, nemám problém o tom mluvit 😊
@Nnina píše: Více
Větráme dost, uz vzhledem k tomu ze musím vstávat otevírat dveře kočce co chce ven a po půl h domu protože je tam zima
a než jdeme spát tak taky otevírám.
Já tyhle stavy mam I během dne, stačí ze si dojdu na záchod a ne ze se zadychávám ale začnu i topit. Včera jsem jen umyla nádobí, odzdobila stromeček a byla jsem úplně durch ![]()
Ahoj holky,
Ja jsem dneska 5+3tt kontrola příští čtvrtek, ale od včera spinim, tak počítám i s tím, ze to neklapne, vim, ze je to 50 na 50, nechci byt hystericka a plašit, tak to beru jak to je..tak se pak možná zas odmlčím
@Petrussee píše: Více
Tak si dojdete na pohotovost, je to bud a nebo ale nebudete muset čekat az do čtvrtka. Třeba to nic nebude a bude to v pořádku. Držím palce ![]()
@Petrussee ahoj a aspoň potichu gratuluju
a držím palce ať se mimi udrží ✊ ✊špinění jeste nic znamenat, muze to být treba hematom, pokud není vylozene krev furt je šance, ale klidne bych na pohotovost zajela, aspon pro naky utrogestan na udrzeni
@Eva1694 @Majiss jo, kdyby mě něco bolelo nebo se to zhoršilo tak zajedu, ale říkám si, že mi stejně moc nepomůžou ![]()
Tak dam kdyžtak vědět, jak to dopadne ![]()
A všem samozřejmě gratuluju a držím palce ![]()
Ahoj, tak jsem po kontrole a všechno v pořádku 🙏 za 14 dní mám další kontrolu k potvrzení srdíčka ♥️
Ahoj holky, přidám se do diskuze. Dnes jsem 6+3tt, termín porodu podle ovulace 2.9. První ultrazvuk mam až za 14 dni (8+2tt) což mi přijde nekonečné daleko
. Je to moje první těhotenství, tak se snažím neplašit a proste to ještě dva tydny vydržet
příznaky zatím jen tlaky a drobné píchání v podbřišku, jinak mi je dobře (což me taky trochu stresuje
)
Ahoj holky, jelikož je nás tu už více a brzy si budeme sdílet první fotky z ultrazvuků a další osobní věci, tak jsem před pár dny založila soukromou skupinu a teď vypadá, že je konečně schválená 😊
Posílám odkaz: https://www.emimino.cz/…iminka-2026/ a kdybyste chtěly, tak se tam můžeme postupně přesunout.
@Marika888 Ahoj, gratuluju
Mně zatím podle MS vychází termín 1.9., tak jsme skoro stejně 😊