Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Marika888 píše: Více
Ahoj, gratuluji
já jsem 6tt a od pondělí jsem na PN, jsem strašně slabá, zadychávám se, prsa me bolej strašně uz od ovulace. Kontrolu mam v úterý. A ano to čekání do kontroly je nekonečný. Taky vlastne vůbec nevim zda je vse v poradku.
Ahoj, taky se přidám, ale ještě jsem na UTZ nebyla. Jsem teprve 12dpo, ale test mam docela hezký. Mam to potvrzeno uz i z krve. Doma uz mam rok a půl staré dítě, vzhledem k předchozímu obtiznemu otěhotnění jsme si řekli, ze tomu dáme volný průběh a hned napoprvé to vyšlo 😄 jinak jsem po 3 potratech, mam problém s imunitou, takže beru léky, hned po zjištění jsem musela i na infuze protilátek. Ty injekce, co tu píšete, jsem si také píchala, ale pouze u prvního těhotenství. Jsem rada, ale jeste jsem dost opatrná, vim co vše může ještě přijít… jake byly vaše testy takhle na začátku?
@Marika888 píše: Více
Ahoj, ja budu mít kontrolu v 8+0,dnes jsem 5+3,to čekání je strašný🙈
@Zuzule17 Maltofer ale je myslím jen na předpis. Uvidíme co mi dají po kontrole na hematologii 15.1
@Eva1694 ja totiž brala práve i to i to druhe a bylo to naprd. Zaprvé se to musí s ceckem kvuli vstřebávani, ale ja mam odzkousene. Volne prodejne co mi pomohlo. Tak klidne zkus. Taky to ted beru, protože jsem byla po zamlklem těhotenství a strašně se to tahlo. Dlouho jsem i krvácela…
Posilam foto
Jinak ahoj holky, dneska je to uz 4. den, kdy mi vynechala MS. Jsem asi 4+4tt. A doufam, ze to tentokrat dopadne. Mam v unoru naplánovanou preventivku, takže musim do te doby vydržet, driv to u me asi stejně moc nemá cenu, ale je to ještě měsíc, tak to je sakra dlouho…
Jinak asi termin vychazi na 15.9., ja jedne z vas. ![]()
@Zuzule17 no já mam celkově špatné vstřebávání ve střevech takze i ten maltofer je podle me k ničemu ale třeba se vstřebá aspoň něco a samozřejmě to beru vždy s Cčkem
uvidíme co řeknou. Praktická lékařka mi řekla ze teď toho zeleza ten plod zase moc neveme a ze kdyz jsem měla infuzi na konci záři, tak ze bych ještě zásoby mít měla. Tak uvidíme no… ale jsem strašně unavena a slaba, kort dneska je mi divne, a pobolívá me podbřišku, tak ležím.
Děkuji za typ, každopádně ja mam i problém s praskama jak mile je to větší tak to prostě nespolknu, beru i femibion a uz s tím mam co dělat. Takže ten maltofer je fajn ze se nechává rozpustit v ústech. Na té stejne bázi mam i to Céčko.
@Eva1694 úplně te chápu. Taky s tim dost bojuju. Ale horcik je jeste vetsi prášek
uvidis. Jen sdilim zkusenost, že obecně ty věci na předpis jsou na prd, jak ty na zelezo, navic taky nejsou úplně ok se strevy a muzou působit zacpu nebo ti to narusit. To same magnosolv, je na predpis a vstrebatelnost téměř nula a jen to prozene. Tohle je prave setrne a v super vstrebatelne forme. Tak jen takovy tip 🙏 ♥️
@Zuzule17 jo magnosolv je pro je jak projimadlo no.. vím ze ještě než se mi potvrdilo špatné vstřebávání tak mi na hematolgii nějaký zelezo predepsali a po něm mi zase bylo zle. Maltofer snažím dobře, beru ho obden radši.
Uvidíme a děkuji 🙏 🫂
Ahojky, tak se přidávám s ||.. Před Vánoci jsem se objednala na prevenci na 15.1 s tím aby mi to vycházelo pár dní po MS, která ovšem nepřišla 😅 což byl trošku šok. Máme doma už dva kluky 9 a 2,5.. další jsme neplánovali 😅..na včerejší kontrole potvrzeno, gestační váček. Další kontrola už za týden, což bych měla být 5+5tt. Termín podle doktorky 19.9.