Tesco Scan&Shop - černá listina

Anonymní
29.9.25 14:51

Tesco Scan&Shop - "černá listina"

Zdravím!
A omlouvám se za dlouhý text. Zkrácená verze: Stalo se někomu, že zapomněl něco v Tescu nascanovat do aplikace? Kontrolovali vám pak každý nákup, když na to přišli?

Celkem často využívám tam, kde to mají, možnost nascanovat si zboží už během nákupu a pak už jen u pokladny zaplatit. Ne, že bych tak ráda byla sama sobě pokladní, ale vyhovuje mi, že zboží dám rovnou z regálu do tašky a nemusím ho už nikam vykládat na pás. Už když to zavedli v DM jsem si říkala, že jim toho lidi musí odnést bez placení o dost víc, protože vzít si něčeho víc, zadat něčeho méně, nebo prostě zapomenout něco nascanovat není těžké.

No a minulý týden se mi to stalo v Tescu. :? Můj nákup byl vybrán k náhodné kontrole. Pohoda, to nebylo poprvé. Paní prodavačka zjistila, že jsem nenascanovala balení šunky a (doslova) se omlouvala, že mi teď musí znovu projít celý nákup. Samozřejmě mi bylo trapně. Jednak jsem s sebou měla dvě nejmladší děti a navíc jsem ten typ, co si nevezme navíc ani pytlík na pečivo. Shodou okolností jsem se paní předtím ptala, jak mám nascanovat dražší jablka, protože nebyly k nalezení na váze u ovoce, tak vypadala že ví, že jsem opravdu nepřišla ukrást balení šunky. :mrgreen: A pak pronesla: „Nebojte, to nevadí, akorát budete na černé listině.“

Pustila jsem to z hlavy, ale ve středu mě čeká nějaké běhání ve městě po úřadech a budu mít zas cestu kolem Tesca, chtěla jsem tam skočit. Zároveň to ale budu mít časově dost tip ťop a protože svatší děti mají ve středu odpoledne kroužky, musím být včas ready taxikařit. Má smysl to Scan&Shop využívat? Nestalo se někomu to samé? Bych nerada spěchala, měla hezky nákup v taškách a byla zastavena u pokladny s tím, že pěkně všechno znovu vyndat. :roll: Jestli mi kvůli balení šunky a členství na černé listině budou přescanovávat (zas) celý nákup, výhoda té aplikace zcela padá a raději to nechám na opravdové pokladní. :andel:

Přiznám se, že je mi blbé jít se v tu středu dopředu zeptat na informace. Mám dojem, že pak by můj nákup byl vybrán k náhodné kontrole tak jako tak. :lol:

Díky! Beru jakékoliv komentáře, jen prosím, pokud hodlá někdo být protivný, ať je u toho zároveň vtipný. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2512
29.9.25 15:06

Je fakt, ze rodicum se stalo neco podobneho - tata musel dulezite skenovat a zapomnel na jednu vec, snad svazek cesneku nebo tak.
A od te doby jim snad pokazde delaji nahodnou kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21275
29.9.25 15:30

Nikdy jsem nic nezapomněla naskenovat a stejně mi jednu dobu dělali náhodné kontroly asi 3 x za sebou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.9.25 15:38

Mně ten systém brzo přestal připadat jako výhoda. Neustále musíte sledovat, co dáváte do košíku. Jednou jsem dělala opravdu veliký nákup a spontánně tam ke konci přihodila hned nahoru nějaké sušenky - a zapomněla je nascanovat. Takže nakonec kontrolovali vše a kromě té jediné položky za pár korun jsem měla oscanovane opravdu vše. Dospěla jsem k názoru, že si chci svobodně házet do košíku co chci a potom jdu na pokladnu a nechám pracovat jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65109
29.9.25 15:43

A jak poznají, že to je ten daný člověk. Nikdy jsem tak nenakupovala, to máš přes nějaké číslo nebo jak pozná, že jsi minule něco zapomněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.9.25 15:58

@vokishka to mas pres svoji věrnostní kartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.9.25 15:58

Jako kdybych chvátala, tak půjdu na klasickou pokladnu, listina nebo ne, kontrola na tebe může vyjít kdykoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65109
29.9.25 16:01
@Kriss Tina píše: Více

aha, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.25 16:18

Děkuju moc za reakce!

@Kacatko1986 Tuhle reakci jsem přesně potřebovala. To se na to buď vyprdnu, nebo se pokusím prozkoumat, jak to je s tím ručním scannerem, co jim tam visí.

@PaníBovaryová Jo, tak to bude asi můj případ, protože minule mi taky dělali náhodnou kontrolu. To bylo ale všechno OK.

@vokishka Já bych řekla, že to bude tím, že používám aplikaci v mobilu. Mají na to i ruční scanner, ale ten nevím, jak přesně funguje (resp. jestli je možné ho nějak - např. přes jejich zákaznickou kartu - spojit s konkrétní osobou).

@Kriss Tina Doteď mi nascanovali při náhodné kontrole jen pár položek, nevyndávali všechno. Ale jak teď narazili na tu jednu nenascanovanou věc, vzali to komplet.

Myslím, že přestanu brát práci pokladním a vrátím se ke starým dobrým pásům. Nebo budu tiše trpět u té samoobslužné, když se mi nebude chtít tiše trpět ve frontě…
Anebo až budu mít čas a dobrodružnou náladu, nakoupím spoustu maličkostí a znovu to zkusím s aplikací. Provedu test: co všechno budou scanovat. Jen mi bude trochu líto prodavačky, která s tímhle systémem nemá vůbec nic společného a bude možná muset do zblbnutí pípat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.25 16:22
@SaintRaffaella píše: Více

Rozhodně to nemá jen výhody. Já zas jednou na začátku obchodu něco nascanovala a hodila do košíku. Chodila jsem po obchodě, rozhodla se, že to nechci, vrátila jsem se a dala to do regálu. Dál jsem nakupovala a na druhém konci obchodu si uvědomila, že to musím vyhodit z nákupního seznamu. A zjistila jsem, že pro odstranění položky je potřeba nascanovat znovu čárový kód. Tak jsem se zas prošla zpátky na začátek… :roll:

• Citovat
  • Upravit
8048
29.9.25 16:33

Na klasické pokladny nechodím, protože mě nebaví ta dnešní praxe obchoďáků zrušit odkládací místo pípnutého zboží a zároveň tlak na prodavačky, ať pípají co nejrychleji. Jsem na nákupu a ne na závodech. Nehledě na to, že si tak těžko lidi zkontrolují, jestli sedí ceny s tím, co bylo v regále, když jsou rádi, že stíhají házet věci do tašky nebo do košíku. A také se na samoobslužce vyhnu těm nakupujícím, co si myslí, že když budou drcat košíkem do toho ve frontě před nimi, že ta fronta poběží rychleji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2869
29.9.25 16:44

Pokrokem k problémům. Pokladní si platím ve zboží a nemám problém si vyskládat zboží na pás. Bez buzerace a náhodných kontrol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.9.25 16:49
@rmot píše: Více

Ja taky radsi chodím na samoobslužnou, ale někde to nejde no :D nicméně ja teda nezávodím, holt si pokladní počká, než si v klidu nandám nákup do tašky, než začne markovat dalšího, když teda nemaji dostatek místa na odbavený nákup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
29.9.25 16:51
@884135 píše: Více

A ja zas nemam problem jit v klidu na samoobslužnou, nez cekat ve frontě, když tam nemam těžké položky. A o té možnosti vymeru to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
29.9.25 16:57

No to se mi stalo nedavno, že jsem skočil na nákup do Kauflandu, kde samoobslužka nebyla. No a tam za kasou místo na odložení tak půlky chleba. Přitom místa na vytvoření slušného odkládacího prostoru tam bylo dost. Tak jsem si to v klidu odebíral a dával do košíku, nebudu s nima hrát tu hru na zrychlený film.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák