Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte,
chcela by som sa opytat,ci sa robi pred zahajenim IVF vzdy aj test na chlamydie , ak ano,tak u obidvoch partnerov?
Dakujem za kazdu radu
Ivana
ahojky, nas ceka prvni IVF a budeme mit test na chlamydie oba. musi to byt. testuji se pohlavne prenosne nemoci u obu partneru+zloutenky z krve a chlamydie z moci.
Ano, je to jeden z nejzákladnějších testů při léčbě neplodnosti.
Dakujem za odpoved:o)
Absolvovali sme krvne testy pred mesicom a pol a vsetko bolo ok a dnes bol manzel na urologii a tam mu Dr. povedal ,ze ma podozrenie na chlamydie zo vzorky mocu…,/co mu potvrdia za cca 10 dni/ a ja mam zajtra zacat stimulovat na IVF- nativ a teraz neviem,co mam urobit…
Keby sa chlamydie u manzela potvrdili,tak ich mam aj ja, prosim, poradte,co by ste urobili? Mam zavolat svojmu Dr. a spytat sa,co dalej?
Ak sa nepotvrdia, tak " stratim" 3 mesiace…nas Dr. IVF v lete nerobi pre malu uspesnost…
Este jedna ot. ako ich mohol dostat,ked vylucujem to, ze by ma podviedol? Preco ich krv neukazala a moc ano? Nie je krv smerodatnejsia?
Dakujem
Ivana
Já bych spíš tipla, že pokud je neměl před měsícem, nebude je mít ani teď a bude to jiný problém. Každopádně dr. v CARu bych o tom podezření řekla.
Ugluk: dakujem, zajtra zavolam Dr.,ale obavam sa ,ze to stopne…:o((((
dakujem, si velmi mila ![]()
ale tusim,ako to dopadne ![]()
a ja som sa uz „nastavila“ na stimulaciu.....
a cas bezi …no nic to,su aj horsie veci…,len mi je to luto…
Pak poreferuj! Opravdu myslím, že to bude OK.
Ale tuším, jak se cítíš, mně kdysi téměř stopli IVF kvůli zvýšeným protilátkám na toxoplazmózu, kontrolní testy se dodělávaly za pět dvanáct a přesně jak tobě - bylo to před dvěma rokama v červnu a hrozilo, že při odsunu se to celé posune až po prázdninách, o tři měsíce…
Anavi, pokud si dobre pamatuji ze skoly, Chlamydie se prenasi sexualnimi praktikami-nemusi to byt ale jen styk a kapenkovou infekci. ale ucili jsme se, ze pokud je to kapenkou, jsou priznaky spise chripkoveho typu, bolesti bricha atd. takze nevim, jak by mohla vyjit tvemu muzi z moci. kazdopadne odebiraji to z moci, protoze ona prave zpusobuje i urologicke obtize a neplodnost
a jinak devcata, ja mam jit na ET zacatkem srpna, takze jste me s tou neuspesnosti trochu rozhodily, co na tom je?
Térouš, jako s neúspěšností ve vztahu k chlamýdiím? Nebo obecně? Já furt říkám, ze mě ať si lidi příklad neberou, já vyvažuju všecky ty statistiky úspěšnosti směrem k normálu a ostatním kolem mě to pak klapne ![]()
úspěšnost vůči prázdninám a teplému počasí nejspíš. ja jsem z toho vyklepana uz tak. z tech procedur atd. je toho moc.
Tak zase před tím můžeš pořádně zrelaxovat, zajet aspoň na pár dní na dovolenou, potom se dá chodit na výlety, válet se u vody… furt lepší než být doma zalezlá a užírat se, zda to klaplo
Já absolvovala IVF v květnu, červnu, říjnu a listopadu a zásadní rozdíl nevidím, opravdu jen v tom, že v létě je nějak víc co dělat a pořádně zaměstnat hlavu
Jinak se vždycky v závislosti na ročním období vyštrachala nějaká statistika, proč je to zrovna teďka nejlepší ![]()
Ahojte,
tak nie som o nic mudrejsia.....
Volala som svojmu Dr. a on povedal,ze to necha na mna,nech sa rozhodnem,ale ze on nevidi dovod,preco to odkladat na sept.,ale ze ak mam z toho zly pocit,tak to mam odlozit…
A toto povie Dr. max. nerozhodnemu cloveku… ![]()
Jedine,co vravel,ze ak ich manzel ma,tak urcite nie od posledneho mesiaca,ale ze ich musi mat uz dlhsie…
Co by ste urobili??????
Ivana