Tetanie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ernisi
17.3.12 17:35

Ahoj
já mám zjištěnou tetanii už několik let dělá mi to potíže s dechem a to hlavně když jsem mezi lidmi a pak přijdu domu.Mívám migrény někdy ta migréna odejde až se vyzvracím. Ale zvykla jsem si na to stres mívá každý.Ale nedávno jsem měla křeče v rukou a nohou že to až bolelo potom jakoby pocit že začínám pořádně mrznout,měla jsem přitom aji horečku 38,5 a museli mi doma volat záchranku.
V nemocnici jsem měla kapačky s hořčíkem a strávila jsem tam půl dne. Těmi kapačkami se to zpravilo i když horečku jsem měla pořád.O tom že mám tetanii jsem věděla delší dobu ale nikdy se nic takového nestalo až teď takže jsem nevěděla že to může mít takové následky. Proto bych se chtěla zeptat jestli když se cítím v pohodě patří k těmto příznakům i náhlý chlad-že najednou cítím že mi nohy chladnou i ruce i když žádné křeče mě nechytají ale i obličej a ochlazuje se mi aji nějak jakoby tělo. Někdy i když to zní divně mám pocit že cítím chladný vánek na obličeji nebo i že mám pocit že na mne někdo sahá a to místo na obličeji se stává takovým necitelným A někdy v noci se pořádně dusím jakoby mi někdo snižoval dech až to nejde ale pak se mohu zase nadýchnout ale trvá to třeba 5 minut že pak jak už můžu normálně dýchat jsem vyčerpana.

• Citovat
  • Upravit
469
20.2.13 10:54

Ahoj, tak se od včera řadím mezi vás :(, po 11 měsících trápení, téměř každodenním pocitem dušnosti, i 2× do týdne nějaký ten záchvatek (tuhnutí a brnění končetin, obličeje, rozmazané vidění, hučení v uších, pocity motání hlavy, bušení srdce, pocity na zvracení, a mnohokrát nemožnost usnout s pocitem, že jestli usnu, umřu a strašlivé sny.) Po mnoha a mnoha vyšetřeních, kdy už jsem propadala opravdu panice, neboť jsem podle všeho naprosto zdravá, včetně psychiatry, který do mě chtěl rvát AD, po kterých mi bylo ještě hůř, mi praktický lékař naordinoval vápník a hořčík a tablety na uklidnění v případě potřeby, neboť zjistil zvýšenou nervosvalovou dráždivost, podle jeho výrazu, asi né „jen“ zvýšenou :-)
Prosím vás o radu, kterou formou pravděpodobně trpím, když ty „záchvaty“ jsou tak často, opravdu tak 2× do týdne ty horší, jinak pokaždé když jsem mezi lidma, ve velkém obchodě sama nebo u lékaře, mám motáky a rozmazané vidění, ale pocit špatného dýchání téměř denně až na vyjímky. (tou je třeba spánek, kdy mě ta dušnost neruší, nebo jí vůbec nemám)
a taky co vám pomohlo. Děkuji za vaše rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
20.2.13 13:12

@Bibík13 mě pomohly AD na čas a pak jsem je musela vysadit tak jsem kvuli miminka vysadila a už minimalne rok a pul ok:) nicmene ve stresovych situacich se to vrací, naučila jsem se dychat nadech 8 vydech 8 a jak to na me jde…už nikdy ne do celeho těla tak pod studenou vodu -léčba šokem a hned jsem v klidu :D :kytka: a kadzy den beru to magnezium a chodim na kontroly na neurologii ze to mam taky nejaky zkrat :mrgreen: má to i mamča takže vím jaké to je :)ještě pomaha čokoladka :D prostě se okamžite uklidnit.. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
20.2.13 15:47

@cvana
Děkuji ti moc za příspěvek. To u mě bude trochu problém, jsem totiž v neustálém stresu a dost velikém, takže se dusím každý den, třeba teď už asi 3 hodiny jsem skoro na odpadnutí, tlak na hrudi, jakoby svázaný krk a nadechnout se taky pořádně nemůžu je tak jako povrchně a už z toho začínám pomalu šílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
20.2.13 17:09

@Bibík13 to by podle me chtelo lečbu temi antidepresivy uklidní te…a pak se smejes jako smejko :mrgreen: sice si takova utlumena ale u me to zabralo pomalu jsem vysazovala a davala 3× denne magnezko..pujde to :srdce: a nebo hold se tomu stresu nejak vyhnout ja musela zmenit praci…mela jsem plno nemoci :D i neplodnost a pri odchodu jsem i otehotnela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
20.2.13 17:34

@cvana Fakt? tak to je moc dobře, že to na tebe mělo takové pozitiva :D
já mám ale bohužel problémy spíše doma-myslím ohledně dítka a jeho zdravotního stavu, rodinná příslušníci mi taky poslední dny docela dost pijou krev a tak všelijak a hlavně ty moje „choroby“, furt se v tom plácám a nějak už mě nebaví to denně zažívat, no. Hrůza, nemáme to hold lehké, co :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
20.2.13 18:32

@Bibík13 to neee :) hlavně klíd je potřeba myslet pozitivně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
20.2.13 19:03

@cvana
Snažím se a moc, budu se muset přesvědčit, že TO je ta nemoc, která mě zužuje a žádná jiná, nebo se z toho fakticky zblázním. Díky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
20.2.13 20:45

@cvana
pročítala jsem si o tetanii na in netu a narazila jsem na hroznou věc: že tetanie může způsobit křeče tak silné, že dojde ke křečím dýchacích svalů a k udušení a nebo srdce a jeho zástavě. To mě totálně vyplašilo. Slyšelas o někom komu by se to stalo a zemřel na to? mám fakt strach… :,( :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
20.2.13 20:53

@Bibík13 to bys uz mela :D v klidu uz más léčbu :D kamaradka omdlévala to je horsí ale ty uz se lečis nic horsiho na neurologii nenasli tak kklíídd :Da nečti to!:)neznam nikoho kdo by se udusil :D :mrgreen: a znam minimalne 4lidi co to mají :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
20.2.13 21:05

@cvana Taky se uklidňuju, že pokud už mám vápník a hořčík, horší to snad být nemůže…brrrrrrr :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
20.2.13 21:12

@Bibík13 tak ja zas cetla ze to neni zivotu nebezpečne :-P v klidečkuuu :D kdyz tak si daš neurol nebo lexaurin a je ti vse jedno:d stejne to vzdy prejde nakonec. a nebo vís co??ja jsem blbá uvar si medunkovy caj jak te to chytne a nebudes řídit!:)to je luxus nemuss brat ani leky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
20.2.13 21:14

Tak na tohle opravdu zabírají AD. Měla sem to samé. Stresové situace sem nezvládala..prošla sem si těžkym obdobím. Ted je beru třetí měsíc a paráda :D Bušení srdce, tlak na hrudi a špatně se mi dýchalo..nevím jestli mám tetanii.Jak se to dá zjistit? Na neurologii mě proklepaly stim že jsem po zdravotní stránce zdravá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
20.2.13 21:18

@mikoy to je taky tetanie uzkostna porucha ja mela krece v tele..hele me to zjistili na EEG na neurologii.. :mrgreen: já měla toto http://www.zbynekmlcoch.cz/…odnicka-ruka uplne dole ta porodnická ruka :D jsem se cela zkroutila obličej brnel usta byla stazena krece v nohach rukách a to jsem si dala redbull vole uz nikdy víc křídla mi teda nedal :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
20.2.13 21:45

Hóóólky, ještě že to tady existuje, jste fakt skvělé, hned se cítím líp, když vím, že to tu mohu s někým pořešit. Meduňkový čaj, ani třezalka mi nic nedělá…takže asi budu muset šáhnout po něčem silnějším no. Už jsem tu sama, chlopek jel do roboty a mě už zase škube v ksichtíku, no moje nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí