Tetanie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10639
9.5.16 17:14

@Mexie no v noci to byly, jen, křeče, jindy omdlivam, dýchat nemůžu, tep jak blázen a pocit jak kdyby se melo srdce prodrat ven :-) brneni nohou a obliceje, většinou teda doma, když si sednu, párkrát už jsem si to zažila i v obchode, v buse, u doktorky když jsem šla na kontrolu po angine.
Tak to držím palce at to zvladnes ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
9.5.16 17:41

@kkaattkkaa neboj, doktor ti na to něco dá. Časem se to zlepší. Mě napsal antidepresiva a byla jsem absolutně bez klepání či zachvátů :) nenervovala jsem se tolik. Teď jsem na nemocenské tak se nestresuji skoro vůbec. Časem se to naučíš ovládat :) jde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
9.5.16 21:53

@Mexie no však se už těším, až mi něco dá :lol:,někdy se fakt klepu, jako není to vidět, si myslím, :lol: ale ten třes tam je…a zimnice častá po záchvatu.
Medunka mi nepomáhá, a ani neurol…ten mi dala obvodacka už vloni, když se mi udělalo poprvé zle.Tak mi dá asi něco silnějšího neurolog a budu vpohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
9.5.16 21:59

@kkaattkkaa určitě ti něco dají :) držím pěsti ať se to zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
9.5.16 22:01

@Mexie :hug: díky moc, fakt se už těším…tobě taky držím palce a gratuluji k miminku ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
9.5.16 22:34

@kkaattkkaa Děkuji :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.1.17 13:37

tetanie

Ahoj, mám latentní tetanii od roku 2013 a měla jsem jí v dost velkém rozsahu. Zkoušela jsem se z toho dostat vším možným (doktoři, léčitelé, prášky) až v únoru 2014 jsem našla přírodní sirup, který mne z toho dostal :o). Do ledna jsem brala denně 6 prášků magne B6 a i tak se mi 1× za měsíc záchvaty vracely. Od února beru pravidelně jeden přírodní lék a záchvat se mi od té doby nevrátil a cítím se zcela zdravá. Ten lék je fakt zázrak a jelikož je přírodní tak do sebe aspoň netlačím chemii. Jestli budete mít někdo o sirup zájem napište mi nebo zavolejte, seženu vám ho. 777572078, iveta. cikanova@seznam.cz Přeji pěkný den. Ivet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.6.17 13:36

Ahoj, byla mi zjištěna tetanie, beru MgB6, potíže se mi po třech měsících zlepšily, ale jakmile mám menses, je to zpátky. Můžu tomu nějak předejít? Vzít si třeba víc hořčíku? A může se stát, že z tetanickeho záchvatu člověk upadne do bezvědomí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.6.17 14:03

@Šárka91 tak především potřebujete změnit životní styl, který vás dovedl do fáze, kdy je váš organismus zcela vyčerpán.

Naučit se říkat si o pomoc, hlída si důkladný odpočinek, psychické problémy řešit v psychoterapii atd.

Nedostatek hořčíku není příčina, to je důsledek toho, co po svém tělu vyžadujete a jak moc o něj nepečujete.

Jinak bez těch změn pochopitelně se bude vyčerpání prohlubovat a zdravotní komplikace budou závažnější a závažnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.6.17 14:24
@Ou píše:
@Šárka91 tak především potřebujete změnit životní styl, který vás dovedl do fáze, kdy je váš organismus zcela vyčerpán.

Naučit se říkat si o pomoc, hlída si důkladný odpočinek, psychické problémy řešit v psychoterapii atd.

Nedostatek hořčíku není příčina, to je důsledek toho, co po svém tělu vyžadujete a jak moc o něj nepečujete.

Jinak bez těch změn pochopitelně se bude vyčerpání prohlubovat a zdravotní komplikace budou závažnější a závažnější.

Děkuji za odpověď. Životní styl jsem se snažila pozměnit, to už jsem měla i počáteční projevy. A řekla bych, že jsem i v psychické pohodě, důvod mých obtíží opravdu nevím… Ale budu se snažit na sobě zapracovat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
9.6.17 14:49
@Šárka91 píše:
Ahoj, byla mi zjištěna tetanie, beru MgB6, potíže se mi po třech měsících zlepšily, ale jakmile mám menses, je to zpátky. Můžu tomu nějak předejít? Vzít si třeba víc hořčíku? A může se stát, že z tetanickeho záchvatu člověk upadne do bezvědomí?

Do bezvědomí upadá člověk u hyperventilace, ale nevím kolik lidí s tetánií jí má. Jde o to že u rychlého dýchaní se překysličuje mozek a z toho důvodu omdlíte. Během omdlení tělo dýchá normálně a vy se proberete. Zamezit tomu jde dýcháním do pytlíku, kdy dýcháte zpět vydechovaný oxid uhličitý a nedojde k překysličení mozku. Kromě hořčíku bych bral ještě bkomplex, je taky dobrý na nervy. Mě taky diagnostikovali latentní nebo neurogenní tetánií. Nemohl jsem akorát chodit, chvílí jsem bral hořčík, občas ho vezmu i teďka, protože dost cvičím a dost ho vyplavím. Ale záchvat jsem zatím asi neměl. Párkrat se mi stalo, že jsem omdléval, měl jsem tuhé nohy a nemohl mluvit, ale to mi dělalo při dlouhém pobytu v nevětrané místnosti (přesněji v mojí male pracovně u pc). Tak jsem vyndal hlavu z okna, dodýchal se a přešlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.6.17 14:55
@Havran007 píše:
Do bezvědomí upadá člověk u hyperventilace, ale nevím kolik lidí s tetánií jí má. Jde o to že u rychlého dýchaní se překysličuje mozek a z toho důvodu omdlíte. Během omdlení tělo dýchá normálně a vy se proberete. Zamezit tomu jde dýcháním do pytlíku, kdy dýcháte zpět vydechovaný oxid uhličitý a nedojde k překysličení mozku. Kromě hořčíku bych bral ještě bkomplex, je taky dobrý na nervy. Mě taky diagnostikovali latentní nebo neurogenní tetánií. Nemohl jsem akorát chodit, chvílí jsem bral hořčík, občas ho vezmu i teďka, protože dost cvičím a dost ho vyplavím. Ale záchvat jsem zatím asi neměl. Párkrat se mi stalo, že jsem omdléval, měl jsem tuhé nohy a nemohl mluvit, ale to mi dělalo při dlouhém pobytu v nevětrané místnosti (přesněji v mojí male pracovně u pc). Tak jsem vyndal hlavu z okna, dodýchal se a přešlo to.

Aha. Já během toho bezvědomí lapala po dechu, měla jsem otevřené oči, ale vůbec nevnímala. Po probuzení jsem byla zmatená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
9.6.17 20:07
@Šárka91 píše:

Ahoj, na zmírnění projevů tetanie hlavně pomůže změna životního stylu, hořčík je spíš na takové to udržování. Také tetanii mám a dohromady s migrénou je to vážně libovka. Hořčík mi to zmírnil hlavně na začátku, ale pak to chtělo prostě začít žít jinak, víc se o sebe starat, naučit se odpočívat a hlavně pravidelný spánek. Plus zdravější stravování. Já měla šílený projevy, třesy, neschopnost chodit, nebo křeče do nohou na několik dní… A až zamyšlení se nad životním stylem to zlepšilo :kytka:
Jinak jak už tu bylo řečeno, to omdlévání máš spíše z hyperventilace, když to přijde, snaž se zklidnit dech a dýchat do sáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
13.8.17 19:03

Ahoj, nemam diagnozu tetanie, ale za posledni rok jsem uz trikrat mela tetanickou ataku. Poprve po velkem prujmu a zvraceni, podruhe uz nevim, ale myslim, ze taky po velke ztrate tekutin. No a naposled vceraa. Od rana me bolelo v krku a teplota nad 38, ale nebylo mi tak zle. Pak se mi udelalo hur, trochu me pobolivalo u srdce, bylo mi horko, na omdleni. No a pak jsem citila, ze to na me zase jde - ochrnuti a brneni nohou, pak se ppridalo bricho a pusa. Snazila jsem se pomalu dychat a rozevirat prsty ruky, abych nemela zase bolestive ochrnutou v poloze do spetky. Poprve jsem byla vydesena, tak manzel volal sanitu, podruhe me vezli taky, protoze prubeh byl horsi nez poprve. Krecovite sevrena ruka hrozne bolela a ochrnuti dlouho nepovolilo. Ale vcera jsem do nemocnice nechtela, tak jsem se to snazila prodychat a zjistila jsem, ze pomaha chodit. Po nekolika hodinach brneni ustoupilo a ja jsem kolem druhe rano sla konecne spat. Jsem z toho ale zmatena, tentokrat nedoslo k ubytku tekutin, cely den jsem pila. Tak uz fakt nevim, co to u me zpusobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.19 14:54

Ahoj!
Muzu se prosim zeptat jake Mg berete? A jak casto? A zda se vam po nem stavy zlepsily pripadne vymizely? Dekuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex