Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Bibík13 jo jo nervíky jsou svinstvo…fakt sem netušila jak člověkem dokážou zamávat…
Užíváte některá i ten vápník, já jsem dostala Calcium chloratum a mám brát 3× 1 lžíci a mají tam být odstupy min. 3 hodiny mezi jednotl. dávkami, ale mám brát i ten hořčík 300-500mg denně, no jo, ale kde ho zařadit, když se nemá kombinovat s vápníkem??? poradíte?
Holky, a na tetanii se dělají krevní testy specilní nebo se to pozná z běžných testů krve???
Holky, a na tetanii se dělají krevní testy specilní nebo se to pozná z běžných testů krve???
Ahojky řika se ze by jsme neměly pit pivo že to odvadí víc hořčíku než dá. každopádně jsou vyborne hořčíkove injekce, ale to je na domluvě s tvou neuroložkou. pak mužeš dělat skoro cokoli je to lepši než tablety atd…předem se omlouvam za gramaticke chyby
Na tetanii se dělají speciální, jako normálně to vezmou při klasické obběru, ale je to na ionty v krvi (vápník, hořčík), podle toho se to pozná.
Mám dotaz, moc bych prosila, kdo mně může dát nějakou informaci. U mé dospělé dcery máme dle příznaků podezření na tetanii /je na neschopence, ale od lékaře o tom nepadlo slovo, je to náš dojem/. V týdnu jde na kontrolu. Jaké vyšetření by měla podstoupit? Případně - je hodně blbé, aby doktorovi o vyšetření přímo řekla?
Obnovuji toto téma…Zjistili mi tetanii ted v úterý z EMG vyšetření. Beru magnosolv 1 sáček denně zatím, neurolog se se mnou domluví dál na léčbě. No a chci se zeptat někoho, kdo má zkušenosti s touto nemocí, jestli začal brát kalcium dřív bez doporučení lékaře.
Jdu k němu na kontrolu 18.5. a ty hnusné stavy jsou častější…
a Magnosolv jestli se může navýšit… ![]()
@Mexie jj přesně tu. Záchvaty jsou čím dal častější. Byl celkem klid na 14 dní a koncem minulého týdne začaly. Někdy i třikrát denně, to je pak síla. Některý den nic a pak si to vyberou
@kkaattkkaa Jo tak to znám moc dobře. Rychlá mě vozila docela často, navíc u mě ty byly i ztráty vědomí a jiné hrůzy ![]()
Jinak já jsem kalcium neužívala vůbec. Záleží čeho máš nedostatek, ale nejdůležitější je ten hořčík a hlavně klid. Nesmíš se nervovat a myslet na to.
Já jsem brala ještě Calium (draslík), toho jsem měla málo při záchvatech já, ale není nezbytný pokud dodržuješ pitný režim. Hlavně ten hořčík. Já mám nejraději Magnerot, ale je dražší a už se moc neprodává. Navíc je na předpis.
@Mexie a už se ti to srovnalo? no mám nízký hočík a draslík-oboje beru a sestřička-kámoška
-mi říkala že se se mnou dr chce domluvit na léčbě. Tak jsem si myslela že bych i to kalcium začala brát ![]()
a to jsem zobala vitamíny už před tím, než jem poprvé zkolabovala…jím banány, oříšky, sušené merunky na doporučení je to horší.
Jo, musím být vklidu, tělo si o to říká, ale děti to nějak nechápou ![]()
mě právě předepisují ten magnosolv. A ten Magnerot je ve formě léku nebo taky do vody šumivý?
Dnes od rána od 3h vzhůru, šílený křeče do nohou a ted mě bolí jak čert ![]()
@kkaattkkaa jsou to tabletky, ale v lékárně jsou většinou na objednávku. Tak ono je to nelečitelná nemoc. Musíš se s tím naučit žít a pokud máš jen křeče tak buď „ráda“
Já se teďka snažím držet. Jsem těhotná a pokud bych dostala jeden z těch záchvatů, které mám, tak bych prcka udusila
ale držím se statečně.
jinak mi pomáhá dýchat do sáčku, ale někdy nepomohlo ani to ![]()
Já sebou občas švihu nebo dostanu záchvat tak mě odveze rychlá, ale nijak to neřeším. Prostě se to občas stane
Latentku má kde kdo, ale každý jinak. Draslík klidně nasaď, to Ti neublíží
a hořčíku si můžeš vzít taky kolik chceš, toho se nepředávuješ. Jinak ať Ti napíše doktor nějakej silnější hořčík. Některý stojí za houby a musela by jsi snít celé plato, aby jsi do sebe dostala tolik co má jiný v jedné tabletě ![]()