Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezkou sobotu přeji!
Brokoli,vím,že ty AD jsou k ničemu,ale začnu to řešit,co nejdříve,ať mne obvoďák pošle k psychiatrovi.Jsi teda šikovná,že jsi v práci dala aspoň poloviční úvazek.JMně když to postihlo tehdy poprvé,právě jsem nastoupila do práce po mateřské,bylo to hrozně vysilující.Jsem tak ráda,že nyní můžu být doma..
No návštěva nedopadla nijak,nakonec nepřišla a to jsem taky byla ráda..
A jak se jmenuje Tvá holčička??A už víš ,co nyní čekáte??Já mám k naší dvouleté cácorce ještě syna16 a dcerku 13.
Těšímse na další větičky,pro mně je moc fajn,že si můžu o tom povykládat s někým,kdo to chápe.Neb ,jak už zde zaněla věta,kdo nezažil..nepochopí..
Dobré ránko!!! ![]()
Tak začnu s mojím příběhem … já si osobně myslím,že jde o úzkost a strach..
Dětství už jsem neměla moc růžové,otec s matkou pili,takže kdo nezažil, taky nepochopí
, otec přestal, matka pije dál.
Mám dva zlozvyky hraju si z nehtama a pak skoro žádné nemám
(ale teď je náhodou mám) a to samé je i s vlasy, hraju si s nima a jak jsem si s nima hrála, tak jsem si jich pár vytrhala. No a mám strach,že nedorostou.Doufám,že nebudete mít ze mne blázna.No ale teď už je to podstatně lepší, ale mám strach že prostě nedorostou, ale vidět to nejde.
No a poslední dobou mě vůbec nic nebaví, nemám radost z ničeho, nic mě nebaví, ani doma ani v práci … no děs a pak mám blbé myšlenky …
Navíc před lety zemřela paní co měla málo let, byla to skoro sousedka a já mám prostě strach.
Snažím se číst knížku, luštit křížovky, ale nic moc nepomáhá…
Navíc mám pořád takové stavy napětí, jako v obličeji, že mě to strašně štve ..
aNONYMNÍ..TAKY MÁM STAVY ÚZKOSTI A STRACHU..UMÍRÁ MI TÁTA..VŠECHNO SE TO VE MNĚ MELE.
pokud můžu radit,určitě vyhledej odbornou pomoc.Já už se normálně těším,až se dostanu k psychiatrovi.
Mně taky nic nebaví,už se neumím ani skoro zasmát..ale musím s tím něco dělat mám děti a skvělého přítele…mně teda pomáhá spíše činost,ale zá:,–(ně musím být doma.Když jsem v klidu myšlenky lítají,skoro nespím..od pondlělí už jsem nebyla venku,prostě se bojím,že mi zase bude blbě..no je to s prominutím na hovno..
![]()
ALW URČITĚ TO HLKY ZVLÁDNEME!!!MUSÍME!!
![]()
BUDEME SE PODPOROVAT!!
TÍM TEDY NECHCI ŘÍCT,ŽE DOMA MI ZLE NEBÝVÁ,ALE NĚJAK SE MI STÍM LÉPE PRCUJE A CÍTÍM TO BEZPEČÍ DOMOVA..A KDYBY NĚCO ZAVOLÁ SE DOKTOR..
Upřímně s tebou soucítím, takový rodiče jaké jsi měla by neměli mít děti!!Určitě vyhledej odbornou pomoc, uvidíš, že ti to pomůže a uleví se ti.Držím palce!
Předchozí příspěvek je pro anonymní ![]()
Barushacku: tak ty už máš tak velké děti? To tě musí tyhle stavy pěkně omezovat, je to otrava…Moje holčička se jmenuje Klárinka a teď čekáme chlapečka, ale trochu se strachujeme, protože nám našli na UTZ dilataci mozkové komory..já samozřejmě pevně věřím, že je vpořádku,ale kdyby ne, tak by to bylo moc zlý..5.11.jedeme na kontrolu na UTZ, jestli se to nezhoršilo, tak budu mít strašný nervy ![]()
Tak se holky držte!!
holky je to náročné na psychiku to ano, navíc se snažíme o miminko a nejde nám to …
Dnes mi do toho všeho psala mamka, že chce umřít, a to je pak nápor na psychiku, vypla jsem radši mobil… co mám jiného dělat?
Barushacku:máš moc hezkou dcerušku ![]()
o píše:
holky je to náročné na psychiku to ano, navíc se snažíme o miminko a nejde nám to …
Dnes mi do toho všeho psala mamka, že chce umřít, a to je pak nápor na psychiku, vypla jsem radši mobil… co mám jiného dělat?
Barushacku:máš moc hezkou dcerušku
Psala jsem to já anonymní ![]()
tak jsem vám tady holky v neděli psala dvě zprávya,le vidím,že tady žádná ništ.. ![]()
Brokoličko,moc na vás budu zítra myslet,ať vše dopodnedobř!!! ![]()
Já se v neděli odholala jít za tátou,měla jsem z toho obavy,ale jen spinkal.Hladila jsem ho za ruku a trochu reagoval.No tu moc ,těsně po půlnoci,takže na dušičky v pokoji odešel.V pátek máme pohřeb.V pondělí jsme měli rozloučení v Hospici,hladila jsem ho a do kapsy mu dala své oblíbené korálky..
Holky a proto bojujme,život je krátký a nikdy nevíme ,kdy se co přihodí.
Ale je pravda,že mně od té doby ,co tatínek odešl nebylo zle,jen mám plačtivé záchvaty smutku..
Barushacek: je mě to líto, že ti umřel tatínak, snad to nějak zvládneš.
Já se s vámi taky podělím:
Já měla záchvat naštěstí jen 2× za poslední tři roky. Ale oba byly uplně identické - necítila jsem polovinu obličeje, ruku, nic jsem skoro neviděla, jen mlhu a bylo mi zle na zvracení, slabota, že by mě nohy neunesly, a při druhém jsem dokonce ani mluvit neuměla a nemohla jsem si vzpomenout jak se jmenujou lidi v práci a jak debil jsem se jich ptala jak se to vlastně jmenujou.
První jsem chytila po dvou hodinách nové práce. byla jsem tam první den a už mě museli odvézt domů,nějak jsem přežila doma nadopovaná asi 5 magnezky.
Druhý přesně za rok plus mínus 3 dny. To už jsem šla k doktorovi, že to tak nenechám, já blázen šla k obvodní, ta mě poslala k neurologovi, kde byla dvouhodinová řada a já myslela že pojdu v čekárně. Když jsem se dostala na řadu, tak už mii bylo docela dobře, zase nadopovaná už magnézkem. Neurolog určil, že je možné že mám mrtvici a nechal mě řídit do nemocnice svým autem
.
V nemocnici mi pak už nezjistili nic, jen mi udělali lumbální punkci a odebrali si mozkomíšní mok, který byl v pořádku. Tři dny jsem si jen tak poležela v nemocnici kde mi za celou dobu daji jednu tabletu magnezka
A pak jsem si vyžádala testu různé, že to přece není normální. No tak mi je nakonec udělali a pozitivní byl jen na Tetanii, poslali mě pak domů, že to má každý páty člověk v našem regionu. ![]()
No a jinak v práci jsem měla docela normální, seděla jsem celý den u PC a dělala grafiku a je fakt, že někdy to byl děs, to už pak všichni na oddělení poznali, že mi něco je, jedna dokonce vždycky včas hlásila, že už zase divně mluvím, ať si beru magnézko. Dokonce jsem se i sem tam zničeho nic rozbrečela a ještě jsem se u toho smála, protože jsem si připadala jak trouba co brečí v práci ![]()
No nicméně jsem otěhotněla a vyžádala si nemocenskou, jsem doma od poloviny srpna a hned 3 den co jsem nebyla v práci mi manžel říkal, že jsem konečně taková jak kdysi, než jsem nasotupila do práce. A asi fakt na tom něco bude. Je mi líp a stačí mi i v těhotenství jedno magnezko denně zatím teda.
Hplky, bojujte. To zvládneme a nenecháme se pokořit touto hloupou nemocí.
Jinak co se ještě u nás praktikuje, tak magneziové injekce, to pomáha hnedka a dokonce si je můžete vyžádat samy jen preventivně. Stojí cca 150 korun 5 dávek tuším, nebo tak nějak. A jako prevence sem tam za čas výborné.
Moni,gratuluji k těhu!!
![]()
Mně by taky asi pomohlo,ale vzhledem k věku a takym,že děti mám již tři,kvůli tetanii teda neotěhotním.
A jsi teda borka,jak jsi to zvládala v práci,mně to šlo přo prbní tetanii horko těžko,hlavně na začátku,pak se to nějak stabilizovalo,ale já chodila,jak jsem psala víš i k psychiatrovi a psychoterapeutce.
Mně magnézko rvali rovnou do žíly,když u mně byal zádchranka,bylo mi děsné horko a furt jsem měla pocit,že jsem se počůrala..Hodně mi pomáhá magnézko rozpustné dovody,když to na mně jde,ale když ani to ne,tak bohužel AD.
Ahoj holky,
nejdřív Barushackovi upřímnou soustrast
právě ten smutek mě tížil ako kámen když mi umřela babička, takže soucítím…
Jak čtu o tý tetánii, tak bude možná trochu odlišná od té mojí panické poruchy, já jsem nikdy neměla to brnění půlky těla a ani jsem neslyšela, že by se bralo magnézko. Já brala rovnou léky (Citalec) a ty mně úžasně pomohly. No každopádně je ta psychika pěkná potvora!
Jinak dneska jsme dopadli na UTZ nejlépe jak jsme mohli, takže se mi strašně ulevilo. Dilatace se srovnala a malej je vpořádku
![]()
Anonymní gratuluji k těhulkovství, mě taky úžasně psychicky pozvedlo ![]()
Mějte se!!
BROKOLIIČKO MOOOOOOOOOOOOOOOC A MOOOOOOOOOOOOOOOC GRATULUJEME !!!!!!!!!!!
![]()
Ahoj Denčo,
já mám tetánii..
Omezování v jídle a pití určitě nemám žádné. Musíš hodně pít a normálně jíst.
U mě se to projevuje bolestmi hlavy a pocity, že se nemůžu nadechnout v tom případě musíš být klidná a né se stresovat. Taky křečmi někdy až takovými, že se nemůžu postavit na nohy nebo hýbat s rukami apod.
Léčí se jenom tabletkami (Mg,Ca, vitamín D). ![]()