Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zoubky píše:
Já myslela do RL VítNa domácí oslovení klidně - Vítek, Vitouš, Vítko Kvítko, případně ViTheo
Příspěvek upraven 17.11.11 v 17:14
Také jsem pro Vítka.
Líbí se mi česká jména s „významem“ ![]()
máme doma Víta. Jako Vít je zapsán jen v RL. Máme totiž zdrobnělé příjmení,tak by to pro dospělýho chlapa bylo asi divný,kdyby byl zapsán v RL jako Vítek. Ale říkáme mu Vítku,Víťo,Víťánku,Víťulko, Víťuldo, Vitoušku zkoušela babička,když se narodil,ale to jsme zatrhli
Dost lidí v našem okolí si klepalo na čelo,když jsme řekli,jaké jméno dáme,ale je to krásné jméno a v dnešní době Matyášků, Kubíků, Samuelků, Sebastianků (nic proti samozřejmě), je to neobvyklé jméno.
L-enny píše:
máme doma Víta. Jako Vít je zapsán jen v RL. Máme totiž zdrobnělé příjmení,tak by to pro dospělýho chlapa bylo asi divný,kdyby byl zapsán v RL jako Vítek. Ale říkáme mu Vítku,Víťo,Víťánku,Víťulko, Víťuldo, Vitoušku zkoušela babička,když se narodil,ale to jsme zatrhliDost lidí v našem okolí si klepalo na čelo,když jsme řekli,jaké jméno dáme,ale je to krásné jméno a v dnešní době Matyášků, Kubíků, Samuelků, Sebastianků (nic proti samozřejmě), je to neobvyklé jméno.
Ale dlouho neobvyklé nebude, kolem sebe mám 3 Víty ve věku do 3let
Ale krásné jméno to je ![]()
Obě jména jsou moc pěkná, i já je měla ve výběru. K vašemu příjmení určitě ten Vít.A myslím, že Vítku ani nejde nějak špatně vyslovovat a nadávat nebo tak něco. ![]()
zoubky píše:L-enny píše:Ale dlouho neobvyklé nebude, kolem sebe mám 3 Víty ve věku do 3let
máme doma Víta. Jako Vít je zapsán jen v RL. Máme totiž zdrobnělé příjmení,tak by to pro dospělýho chlapa bylo asi divný,kdyby byl zapsán v RL jako Vítek. Ale říkáme mu Vítku,Víťo,Víťánku,Víťulko, Víťuldo, Vitoušku zkoušela babička,když se narodil,ale to jsme zatrhliDost lidí v našem okolí si klepalo na čelo,když jsme řekli,jaké jméno dáme,ale je to krásné jméno a v dnešní době Matyášků, Kubíků, Samuelků, Sebastianků (nic proti samozřejmě), je to neobvyklé jméno.
Ale krásné jméno to je
my jsme v našem městě sami,zatím…ale máš pravdu, Danečků tu bylo pár a když se první syn narodil, byli na Vítání občánků tři Danielové…
![]()
L-enny píše:zoubky píše:my jsme v našem městě sami,zatím…ale máš pravdu, Danečků tu bylo pár a když se první syn narodil, byli na Vítání občánků tři Danielové…L-enny píše:Ale dlouho neobvyklé nebude, kolem sebe mám 3 Víty ve věku do 3let
Ale krásné jméno to je
![]()
No vidíš, a my máme nejčastější jméno za poslední roky narozených dětí, a přitom v rodině ani v nejbližším okolí žádný Kubík nebyl ![]()
zoubky píše:L-enny píše:No vidíš, a my máme nejčastější jméno za poslední roky narozených dětí, a přitom v rodině ani v nejbližším okolí žádný Kubík nebylzoubky píše:my jsme v našem městě sami,zatím…ale máš pravdu, Danečků tu bylo pár a když se první syn narodil, byli na Vítání občánků tři Danielové…L-enny píše:Ale dlouho neobvyklé nebude, kolem sebe mám 3 Víty ve věku do 3let
Ale krásné jméno to je
![]()
a já mám v blízkém okolí hned pět. Z toho dva z rodiny, jeden od spolužačky a dva jsou z paneláku. A jsou to všechno klučíci narození před rokem.
my jsme o Jakubovi taky uvažovali,ale když jsem viděla tu Kubíkománii,tak jsem si to rozmyslela.