Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte pravdu s tím poměrem k našemu příjmení se Theodor moc nehodí. Stejnak mě to k němu více táhne. Škoda no
Jsem spíše na neobvyklá jména a Víťe ve svém okolí teda neznám. Až staršího kolem 30 let. Kdoví, ještě mám chvilku času, tak třeba nakonec přijdem na něco jiného. . .Manžel chtěl Timoteia, to jsem hned zatrhla. Přijde mi to jako šampon
Nějaké tipi??
juchinka píše:
Máte pravdu s tím poměrem k našemu příjmení se Theodor moc nehodí. Stejnak mě to k němu více táhne. Škoda no![]()
Jsem spíše na neobvyklá jména a Víťe ve svém okolí teda neznám. Až staršího kolem 30 let. Kdoví, ještě mám chvilku času, tak třeba nakonec přijdem na něco jiného. . .Manžel chtěl Timoteia, to jsem hned zatrhla. Přijde mi to jako šampon
Nějaké tipi??
jj šampon, to bylo první, co mě napadlo ![]()
A co Vilém?
Já bych se ve vašem případě hlavně vyhýbala jménům, kde je R…
Já si myslím, že byste měli dát to jméno, které se vám líbí, ať si ostatní myslí co chtěj. zkuste na něj mluvit do bříška a uvidíte, co vám do „huby“ půjde a co ne. My takhle byli dohodnutý na Eduardovi, ale ani jeden jsme s ním nedokázali mluvit jako s Edíkem. Nakonec jsme skončili u Richarda a to se chytlo. Teď už to není naše mimi, prtě atd., ale mluvíme o mimi jako o Ríšánkovi.
Honzuovka píše:
Já si myslím, že byste měli dát to jméno, které se vám líbí, ať si ostatní myslí co chtěj. zkuste na něj mluvit do bříška a uvidíte, co vám do „huby“ půjde a co ne. My takhle byli dohodnutý na Eduardovi, ale ani jeden jsme s ním nedokázali mluvit jako s Edíkem. Nakonec jsme skončili u Richarda a to se chytlo. Teď už to není naše mimi, prtě atd., ale mluvíme o mimi jako o Ríšánkovi.
To si sice myslíš správně, ale zakladatelka žádala o typy - tak je poskytujeme…
![]()
RyBANA píše:Honzuovka píše:To si sice myslíš správně, ale zakladatelka žádala o typy - tak je poskytujeme…
Já si myslím, že byste měli dát to jméno, které se vám líbí, ať si ostatní myslí co chtěj. zkuste na něj mluvit do bříška a uvidíte, co vám do „huby“ půjde a co ne. My takhle byli dohodnutý na Eduardovi, ale ani jeden jsme s ním nedokázali mluvit jako s Edíkem. Nakonec jsme skončili u Richarda a to se chytlo. Teď už to není naše mimi, prtě atd., ale mluvíme o mimi jako o Ríšánkovi.![]()
Já tím nemyslím vás, já myslela, jako že kdyby jim to třebas někdo v rodině hanil nebo tak, tak ať se rozhodnou sami. Já jsem se tady taky vyjádřila pro Theodora, ale je to pouze můj tip, rozhodnutí je na nich.
No právě že k němu mluvíme jako k Tedíkovi
Právě proto mě to k němu nejvíce táhne. Ale nějak se nám to v hlavě trochu rozkládá vzhledem k příjmení. Na Viléma jsem taky pomyslela, to je pravda.
juchinka píše:
No právě že k němu mluvíme jako k TedíkoviPrávě proto mě to k němu nejvíce táhne. Ale nějak se nám to v hlavě trochu rozkládá vzhledem k příjmení. Na Viléma jsem taky pomyslela, to je pravda.
Já vím, je to těžký. My jsme takhle bojovali od února a teprva asi dva měsíce máme Ríšana.
Honzuovka píše:juchinka píše:Já vím, je to těžký. My jsme takhle bojovali od února a teprva asi dva měsíce máme Ríšana.
No právě že k němu mluvíme jako k TedíkoviPrávě proto mě to k němu nejvíce táhne. Ale nějak se nám to v hlavě trochu rozkládá vzhledem k příjmení. Na Viléma jsem taky pomyslela, to je pravda.
Ríša je taky pěkné jméno. Ale líbí se mi i Edík. Jednoho znám a je to hrozně roztomilý chlapeče ![]()
juchinka píše:Honzuovka píše:Ríša je taky pěkné jméno. Ale líbí se mi i Edík. Jednoho znám a je to hrozně roztomilý chlapečejuchinka píše:Já vím, je to těžký. My jsme takhle bojovali od února a teprva asi dva měsíce máme Ríšana.
Nám ten Eda k tomu mýmu bříšku prostě neseděl, přestože se mi to jméno líbí. Zkus se kouknout na fotky z UTZ, třebas na nich Víta nebo Theodora uvidíš.
A mě se zase Teodor Kotrč líbí, nezdá se mi ,že by se to k sobě nehodilo:-)
@Alyss píše:
A mě se zase Teodor Kotrč líbí, nezdá se mi ,že by se to k sobě nehodilo:-)
Ahoj maminky, my jsme vybrali pro našeho chlapečka jméno Teodor (Tedík, Ted,..)je teda ještě v bříšku, ale od začátku ho tak oslovujeme. O jméně jsme mluvili už dlouho dopředu a nyní když nám potvrdily pohlaví(původně jsem si myslela že čekáme holčičku)nám všichni toto jméno vymlouvají. Docela nás to mrzí, ale nic si z toho neděláme.
my jim do toho taky nekecali ![]()