Theodor, nebo Vít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8594
17.11.11 19:36

Vít Kotrč je krásné, české, hezky znějící. Ke Kotrčovi se Theodor nehodí. Já bych chtěl taky Sáru nebo Ester, ale mám smlůlu, máme tak tvrdé příjmení, že se to prostě nehodí…Vít je krásnej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
17.11.11 20:03

Přidávám se s názorem, že mi k Vašemu příjmení také nějak Theodor nesedí… takže za mě také Vít do RL, pak už je oslovení jen a jen na Vás jako rodičích… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
17.11.11 21:09

Za mě rozhodně Vít :palec: Moc se mi líbí, resp. jeho zdrobnělina Vítek. Mj. je „Vítek“ v kalendáři? Pokud ne, tak si nejsem jistá, jestli by takovou zdrobnělinu bylo možné dát. Nechci kecat, ale myslím, že není možné dát např. Verunka, Pavlík, Peť(k)a,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.11.11 22:15

Vít Kotrč .. jasné, stručné, zapamatovatelné .. a zní to jak básník:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
17.11.11 23:13

theodor je pejnejsi jmeno,ale nehodi se k prijmeni-skoda…vitek se me nelibi ani trochu-vitej vitku mas holu ritku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
17.11.11 23:36

Theodor Kotrč, ten clovek mi prijde nesympaticky, aniz bych ho videla :think:
Vít (Vítek) Kotrč mi zní sympaticky, hodí se mi jak na kluka, tak na dospělého chlapa.

Přimlouvám se za toho nenarozeného drobečka, nedělejte z něj Theodora Kotrče :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
17.11.11 23:40

A ještě ke jménu „Vítek“ - můj padesátiletý kolega z bývalé práce se jmenuje Vítek - má jméno v tomto tvaru v občance, a moc mu to jméno sluší! Nedovedu si představit, že by se jmenoval jinak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.11.11 09:25
Kalla1412 píše:
Vít Kotrč je krásné, české, hezky znějící. Ke Kotrčovi se Theodor nehodí. Já bych chtěl taky Sáru nebo Ester, ale mám smlůlu, máme tak tvrdé příjmení, že se to prostě nehodí…Vít je krásnej :palec:

Souhlasím. Za mě také Vít Kotrč do RL, říkat dítěti Vítku. Však on si v pubertě řekne, že „není žádný malý Vítek, že je Vít!“ :lol: (jako třeba jiný řekne: „Neříkej mi Petříčku! Já jsem Petr.“).

My jsme také vybírali nejen podle toho, jak se nám jména líbí, ale jak se hodí k příjmení. Takže mé oblíbené Michal jsme nedali, protože příjmení nám začíná na L. A to fakt nejde vyslovit… :nevim: :zed:

Theodor Kotrč moc drnčí, je tam toho R, T moc… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
18.11.11 21:00

Manžel chtěl taky Vítka. Já myslela, že tím myslí Víta a že Vítek bychom mu jenom říkali. Takže nakonec jsem to odpískala, protože Vítek v RL mi připadal dost děsnej. Když si to člověk představí v dospělosti…
Theodor mi přijde super. Znala jsem jednoho Holanďana Thea a přišlo mi to nádherné jméno. Navíc já jsem na ta nestádní jména a Vítek se dává dost často.
Ale je pravda, že k příjmení je lepší ten Vít (ne Vítek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
18.11.11 21:24
LucaLuca píše:
Manžel chtěl taky Vítka. Já myslela, že tím myslí Víta a že Vítek bychom mu jenom říkali. Takže nakonec jsem to odpískala, protože Vítek v RL mi připadal dost děsnej. Když si to člověk představí v dospělosti…
Theodor mi přijde super. Znala jsem jednoho Holanďana Thea a přišlo mi to nádherné jméno. Navíc já jsem na ta nestádní jména a Vítek se dává dost často.

Fakt se dává Vít často? Neznám ani jednoho. A Theodora taky ne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
18.11.11 21:29

Theodor je krásný jméno, znám dva. Ale k vašemu příjmení bych rozhodně volila Víta. Jak tu někdo psal, zní to krásně jako nějaký básník :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.11.11 01:35
LucaLuca píše:

Tak v pripade, ze by to me srdce (byt na vasem miste) prece jen tahlo k tomu Theodorovi, dala bych mu do rodneho listu jmeno Theo, ne Theodor. Theo prokazatelne existuje, takze na matrice nebude problem :palec:

Edit: pardon, myslela jsem, ze toto pise zakladatelka.
Plati to samozrejme pro Juchinku 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
20.11.11 23:27

Za mě Vít, protože ho máme doma :lol: Je to náš Víteček,Vítek,Kvíťa (vzniklo od Vítek kvítek :mrgreen: )…jak kdo chce. Jsou mu 3 a ani na chvilku jsem za tu dobu nezaváhala,jestli to nemělo být jinak.To jméno k němu zkrátka sedí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
20.11.11 23:35

Mě se víc líbí Teodor (Theodor) než Vít (Vítězslav se mi nelíbí vůbec).
A Vít Kotrč mi přijde moc krátký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
20.11.11 23:36
Alyss píše:
Mě se víc líbí Teodor (Theodor) než Vít (Vítězslav se mi nelíbí vůbec).
A Vít Kotrč mi přijde moc krátký.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová