Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme na synáčka vybraného Theodora, manža teď přišel z návrhem na Vítka. V rodném listě Vítek, nebo Vítězslav
To se mi nelíbí. Já si zase říkám, když už, tak Vít není špatné a můžem mu říkat Vítku. . .Přijmení Kotrč. Co říkáte na tyto jména??
Mě se víc líbí ten Vitek. V RL spíše Vít než Vítezslav. Theodor Kotrč mi přijde takový moc tvrdý.
Ahoj,
já osobně jsem zastánce spojení českého(nebo česky znějícího) křestního jména a příjmení, tzn. líbí se mi mnohem víc Vít Kotrč než Theodor Kotrč
Vítek se nedá moc použít na dospěláka či dědu
Vítězslav není taky špatné.
Ale konečné rozhodnutí je na dohodě vás obou ![]()
zoubky píše:
Ahoj,
já osobně jsem zastánce spojení českého(nebo česky znějícího) křestního jména a příjmení, tzn. líbí se mi mnohem víc Vít Kotrč než Theodor KotrčVítek se nedá moc použít na dospěláka či dědu
Ale konečné rozhodnutí je na dohodě vás obou
Proč ne Vítek na dospěláka?
theresicka píše:zoubky píše:Proč ne Vítek na dospěláka?
Ahoj,
já osobně jsem zastánce spojení českého(nebo česky znějícího) křestního jména a příjmení, tzn. líbí se mi mnohem víc Vít Kotrč než Theodor KotrčVítek se nedá moc použít na dospěláka či dědu
Ale konečné rozhodnutí je na dohodě vás obou
Mně se to moc nelíbí, přijde mi to takové dětinské a nedovedu si představit, že bys tak představoval ani můj muž na úřadech nebo ve svém věku v zaměstnání(je kantor), nebo jako 60tiletý děda
Ale tak je to můj názor
Vítek se mu může říkat vždycky ![]()
Jo ty myslíš v RL Vítek? Já myslela domácí oslovování. V RL by se mi víc líbilo Vít než Vítězslav.
Mě se líbí obě jména. Vít určitě víc než Vítězslav, Theodor taky fajn. K příjmení Kotrč se mi, ale víc hodí ten Vítek. Theodor Kotrč mi zní trochu „brutálně“. ![]()
tak asi budu jedina,ale mne se nelibi ani jedno
ale kdyz uz,tak urcite Vitek ![]()
Já myslela do RL Vít
Na domácí oslovení klidně - Vítek, Vitouš, Vítko Kvítko, případně ViTheo ![]()
Příspěvek upraven 17.11.11 v 17:14
Deminka píše:
Mě se líbí obě jména. Vít určitě víc než Vítězslav, Theodor taky fajn. K příjmení Kotrč se mi, ale víc hodí ten Vítek. Theodor Kotrč mi zní trochu „brutálně“.
Vít nebo když už tak Teodor. Theodor Kotrč na mě působí tak.. ![]()
U jména Teodor/Theodor - je jméno samé t, o , r .. působí to příliš tvrdě..