Tianeptin mylan(coaxil) vedlejší

Anonymní
16.1.16 10:29

Tianeptin mylan(coaxil) vedlejší

Ahoj, už jsem fakt zoufalá, zhruba před dvěma měsící mi bylo zle, žaludek, břicho a motání hlavy, prošla jsem vsema různýma vyšetřeníma a fyzicky jsem v pořádku, jen mám anémii, takže jsem dostala maltofer, ale pořád přetrvávalo motání hlavy a najednou i jakási úzkost a strach z lidí nebo prostě pocit na omdlení, když jsem byla někde nakupovat…Takže jsem byla u psichyatra, prvné jsem dostala Cipralex, ten jsem musela po 4 dnech vysadit, protože mi po něm bylo hrozně. Teď jsem dostala tianeptin mylan 12,5 mg, třikrát denně, beru ho dnes pátý den a je mi pořád mizerně, respektive ještě hůř, než předtím. Hrozně se motám, chvilkama mi přijde, že jsem uplně mimo, takže jen sedím nebo polehávám a fakt jen doufám, že přežiju další den a trochu to zaspám, ale ráno zase to samé..Ještě jezdím na injekce B12 a už mám strach i při řízení, jezdím většinou s mladším dítětem a je to šílený..Mám ještě vydržet, nebo co mám ještě vydržet, myslíte, že se to třeba spraví..Já už jsem fakt zoufalá, neschopná, absolutně nepoužitelná, máte s tím někdo zkušenosti? díky za každý názor..M. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
20.10.16 19:32

Coaxil

Zdravím, jak Ti, prosím, dopadla léčba coaxilem? Já ho teď začínám užívat, společně s amitriptylinem (nízká dávka na noc). Díky, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.10.16 13:43

Jestli Ti můžu pomoct, já Coaxil beru už 7 let (hl. na OCD a paniku)… co si vzpomínám, počátku mi po něm taky bylo divně (motání hlavy, závratě, únava atd), ale to potom odeznělo. Každé antidepresivum je při zahajování léčby strašně nepříjemné, taky že trvá i pár týdnů, než zaberou, ale jakmile zaberou, tak i ty vedlejší účinky odezní… chce to vydržet. Jedině pokud by byly kožní reakce a nějaké závažné fyzické reakce, tak konzultovat s psychiatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
21.10.16 14:13

Moc Ti děkuji, seš hodná, žes napsala, Já brala si 20 druhů AD na psychosomatickou poruchu (pocit na zvracení celodenní, bolesti hlavy, břicha, krku, uší, závratě, rozmazané vidění, únava), nepomohlo NIC, až s tímto coaxilem mi připadá, že se začíná něco pozitivního dít, tak snad:-). Také jsi jej brala v nějaké kombinaci nebo samotný? Díky, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.10.16 14:51

Já jsem antidepresiva brala vždy v kombinaci s downerem, zprvu Lexaurin a nyní 25mg quetiapin.

jinak před Coaxilem jsem brala Cipralex, ale ten mi strašně nesednul… Coaxil mi vyhovuje zatím nejlíp. Tak snad pomůže i Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.10.16 19:58

venlafaxin mylan brat nebo ne?

Ahoj.mam velke fyzicke problemy, po resekci strev a chron boreliozu. X alternativ jsem zkusila, jaterni ocisty vse. 6mesicu mam strach vecny o zivot. Porad z TECH BOLESTI, UNAVY, A BOLESTI. POMUZE TO NA TY STAVY? ZANET TAM JE FURT.ALE JA SPIM DOBRE JEN NIKAM NECHODIM NIC. STRACH ZE VSEHO A SLABOST A BOLESTI.MAM BRAT TY AD STRASNE SE BOJIM VSEHO CO OVLADA ME VEDOMI. :roll: :roll:diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.10.16 08:59

Přesně, mně nesedne celá ta SSRI řada, cipralex, zoloft, atd…, tohle mi zatím přijde nejlepší, tak uvídíme za měsíc:-), díky moc, měj se pěkně, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.10.16 09:07

Ahoj maky 30, venlafaxin jsem brala asi 4 měsíce, na bolesti mi pomohl, na pocit na zvracení a závratě celodenní ne. Teď zkouším coalix, zatím mi přijde, že jako jediný bude pomáhat, ale nechci předbíhat, uvidíme za měsíc, dva. Pokud máš únavu a bolesti, tak coaxil je právě na gastroproblémy, takže na střeva podle mě ideální. Dle zahraničních stránek (Rakousko, Německo, Švýcarsko, apod.) na bolesti, trávení, žaludek, střeva, hlavu…bolesti a závratě…údajně nejlépe pomáhala kombinace NOVERIL a LERIVON (oboje se u nás v lékárně již nedostane, nechápu proč, náš farmaceut. průmysl je opravdu zajímavej, ale když Ti dá lékař recept, můžeš si nechat od někoho vyzvednout v lékárně např. v Německu, na diskuzích se o tom hodně píše, doplatek asi 4 Eura. Noveril na inhibované stavy (nepohyblivé, bolestivé, únava…) a Lerivon na noc také s analgetickým účinkem. Proti bolesti je také PROTHIADEN, staré české dobré AD (ten je velmi dobře snášen, minimum vedlejších účinků - také jsem jej brala, ale nezabral mi, na noc mám amitriptylin - ten je pro mě lepší). Dále s analgetickým účinkem je Levopromazin a Chlorprotixen, ale to vůbec neznám, co je, jen jsem někde četla, že jsou proti bolesti. Dále AD NORTRILEN, ale působí hodně na nonadrenalin. receptory a člověk je po něm takovej nabroušenej:-), ale proti bolesti pomáhá, blbý jsou vedlej. účinky při vyšším dávkování, sucho v ústech, pocení, oči jako králik vyděšený, vysušený. Je to holt staré AD, dřív měla antidepresiva hodně vedl. účinků, ty novější mají některá sice míň, ale např. mně nová AD nezabírají. Držim palce (nejsem doktorka, jen mám asi 8-9 problémy a mám hodně načteno). Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.10.16 09:30

@Petuldaa78 ahoj zdravim te.
bolesti mam rukou a nohou. Je tam porad chró. zanet jedu cinu atd.veci.
po frontinu asi12tydnu davky 0,75mg den pak zacli ty hrozne strachy, jit ven.ze nemuzu, ze me vse boli, ze omdlym atd. bricho me tahaj srusty. Nechavam si roztestovat hormony v endok. ustavu/porad extra vysoky kortizol to je stres. Chci porad se cistit a pokracovat v jaternich ocistach/ale u posl.jsem omdlela a urazila1-2zub. a cela se dobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.10.16 09:34
@maky30 píše:
@Petuldaa78 ahoj zdravim te.
bolesti mam rukou a nohou. Je tam porad chró. zanet jedu cinu atd.veci.
po frontinu asi12tydnu davky 0,75mg den pak zacli ty hrozne strachy, jit ven.ze nemuzu, ze me vse boli, ze omdlym atd. bricho me tahaj srusty. Nechavam si roztestovat hormony v endok. ustavu/porad extra vysoky kortizol to je stres. Chci porad se cistit a pokracovat v jaternich ocistach/ale u posl.jsem omdlela a urazila1-2zub. a cela se dobila.

A nebo venlafaxin mylan nebo welburtin. ja jsem furt zavrena doma uz se bojim i veci i tam nikam nejdu a rodice se staraji ale je to peklo. zkonci to nekdy? a budu moct jit ven? ridit? pracovat a zit? rikaj ze mam postram. poruchu ze mi slo xkrat o zivot. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.10.16 10:10

Welbutrin nebo jak se jmenuje mi nevyhovoval, také moc nonadrenalinu, venlafaxin mylan proti bolesti (samozřejmě primárně na deprese) zabírá podle mě dobře. To víš, že zase budeš chodit ven, já jsem měla potíže letité, ale nejhorší poslední 3 roky, z toho asi 2 roky opravdu doma v obýváku plus doktoři. Chce to zapřít se a chodit ven, i když je blbě. Zkus ten prothiaden, ten by Ti mohl pomoct a u nás v lékárnách normálně je. Pokud máš endometriózu, apod., zkoušela sis někdy koupit ampule organické mateří kašičky? To se říká, že je na ženské věci úplně na všechno. Čínu jsem jela taky, nepomohla mi. P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.10.16 10:11

Případně jestli nemáš panickou poruchu, na to jsou zase jiná AD. P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.10.16 12:11

@Petuldaa78 ahoj.rekli general. uzkost nevim ty jejich nazvy. u me vecnej strach.ale cokoli si vzit dat do tela atd.mam ucpany ty jatra 2ocisty a 200kamenu je uz pryc. Trpim na chron. cystytidu moc mech.boli ale bakt.tam nejsou, piju koloid. stribro a lychorerisnice.
furt jen lezim a bulim z bolesti. nikam to nevede tak fakt ty ad jako posl.sance.ten venlafaxin zkusim jen se bojim ty chemie na jatra at nejsem unavena jeste vic a SLABOST. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.10.16 17:36

To Tě lituju. Venlafaxin spíš nakopává, unavená budeš jen v počátku, pak ne. Na játra je dobrá pampeliška a ostropestřec, viď…to můžeš mít i k AD. P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.10.16 17:42

No, beru sylimarin - to je ostropestřec, vše beru je toho moc(hcl, béčka, hořčík, tcm byliny, vše proti zánětu, kolagen, camu camu, zkrátka hodně jsem sportovala atd) takže já se chemie bojim, ale už to musím zkusit i velké dávky rozchodnice a schisandry - přírodní ad, mi jaksi nezabrali:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí