Tichá domácnost před Vánoci

14895
16.12.13 06:57

tichá domácnost před vánocemi

Zdravím už jednou jsem tu psala o uražené matce…proty co to nečetli schrnutí.
máma se urazila a prohlásila že nehodlá péct cukroví pač jí brácha snědl (možná) 2 pytlíky lískových oříšku..mno nic, já že teda koupím další…ne uazila se..že nic..nebude péct a hotovo.No máma pak snáma nemluvila celej den a já se do pečení pustila i bez ní s bratrem. Druhý den její trucoání nepřešlo a bouchla jsem i já..9 dní před vánoci a dělá ztoho hroznou tragedii a prostě jsem jí řekla že se chová dětinsky..nic tak se ona naštvala víc a šla si po svém…odpoledne už ani brácha nevydržel to napětí a nafoukl se taky, takže jsme doma 3 naštvaný totálně na sebe a večer to dostalo grády..máma si ráno založila klíče a až po hodině je našla..večer vytočená že je prej 100% dala na věšák a že tam nejsou..byla vytočená, hnusná a nepříjemná..začala nám skoro vyhlašovat válku, že jí děláme naschváli že stačí říct…a kde žeje měla? ve vestě…ani se neomluvila, nic…mě je jasný že třeba i ty oříšky zašantročila…ráno nevzbudila dokonce bráchu který měl jít na praxi a nechala ho naschvál aby zaspal…ta situace mě trápí, mám syna 7 měsíců a těšila jsem se na naše první vánoce. Vím že to jednou vychladne..otázky kdy..já bohužel se ted odstěhovat nemužu, to bude možné až kolem března dubna..
chtěla jsem hezké vánoce. prosím konkrétně uživatelku nejhodnější aby sem už nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
16.12.13 07:07

Nechala bych maminku,,vycukat,, časem jí uraženost přejde..
Musela jsem se trochu smát tomu, jak píšeš, že bráchu nechala zaspat..když jsem naštvaná na celý svět, tak holky taky nebudím.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
16.12.13 07:08

Podle mě je toho na mamku asi poslední dobou moc. Chodí do práce? Jestli ano skus jí pomoc s domácností, bratr je dost velký, aby se budil sám…cukroví mužeš také upéct ty…víš možná potřebuje mamka jen vědět že už nejste malé děti, ale dospělí lidé, kteří dokážou postarat se o sebe aspon v něčem samy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.12.13 07:09

Já minulou diskuzi nečetla… ale nešlo by, aby ses na ní vykašlala. Jsi tam se synem sama, nebo máš partnera? Já bych asi převzala pozici mámy. Upekla bych cukroví, nakoupila a připravila dárky, jídlo, stromeček. Chce být nafouklá? Tak ať je! Ty si to nenech zkazit. Pokud dělá takové naschvály, jako že vlastního syna nechá zaspat, tak je to ubohý, holt musí brácha od zítřka mít nastavený budík na mobilu, nebo ji musíš zastoupit ty. Sedněte si s bráchou, naplánujte si vánoce, kdo co pomůže, udělá… Pusťte si pohádky, filmy, bavte se… třeba jí to nafučení přejde, třeba bude nafučená víc a kdyby vám/ti něco říkala, tak jsi snad dospělá, jsi sama máma… tak jí řekni, že chcete mít krásné vánoce a nechcete je mít v hrozné atmosféře, že jestli se ona připojí, budete rádi a jestli ne, tak si to nenecháte zkazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
16.12.13 07:13

Z domácností pomáhám, defakto jí vedu já, jsem na MD…ano chodí do práce a je v přechodu, tak jestli sní lomcují hormony nevím…
s bráchou určitě, ten to pojal jako nenávidím ted všechny a nemluví ani semnou. cukroví jsem napekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
16.12.13 07:14

Jinak jsem tu sama..partner není a tohle nechci už to nějak rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148534
16.12.13 07:16

Taky jsem nečetla tu předchozí diskuzi. Souhlasím hodně s @ynax .Zkuste si mamky nevšímat a postarat se sami. Třeba mamku potěší když jí zastoupíte a pomůžete. Jinak mi to připomíná atmosféry občes u nás doma, když se moji rodiče porahali a to bylo velmi často. :mrgreen: Pak spolu nemluvili a psali si. :oops: Snaž se udělat hezké vánoce pro malé a brácu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
16.12.13 07:24

Brácha má 18 let a ted sním mlátí puberta, povětšinou se chytne s holkou a odíráme tu všicí jak je nas…nej.ted to zas schytávám já, pač sním nemluví máma…nemužu mu dělat hezké vánoce..on o to nestojí..
Tady je to stouhle rodinou těžké…na štedrý den má knám přijít moje babička takže si myslím pakli pozvání nezruší, že se budem tvářit jako jedna velká štastná rodinka nebo nevím, ted mám navím menstruaci, jsem taková podrážděná a moc mě mrzí jak to dopadá…vím že jednou se to urovná, ale nmusela by se tak chovat týden před svátkama..jen mi to kazí. No jo no, jsem máma a ted se musím postarat o krásné vánoce pro syna..jenže já ještě nedávno si myslela že to budou hezké svátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
16.12.13 07:24

Skus se na to podívat i z té opačné strany :think: Mamka se stará o chod domácnosti, platí nájem ty jsi s miminkem na mateřské, bratr v pubertě…Ona se stará a má třeba pocit že vše leží jen na ní… Skus jí udělat malou radost, sedni si až přijde k ní a poděkuj jí že se o vás stará…Já vím že je to těžké máš malé mimčo a sama jsi ráda, když máš jen chvilku z celého dne pro sebe, ale uvidíš že se to změník lepšímu. Bratr by mohl také pomáhat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
16.12.13 07:25

No, tak to budou ty hormony kvuli prechodu :D strasne obdobi…
nechala byt matku byt a nevnucovala se ji. Maximalne bych ji rekla, at si treba uvedomi, ze jsou lidi na svete, co nemaji nic k jidlu, prisli o koncetiny, dum jim vzala voda nebo zijou v zemi, kde se valci, atd. atd. a kdyz si uvedomis tady tohle, tak ti dva pytliky liskovych orisku a dalsi banality prijdou velice smesne - pokud si ani to neuvedomi a treba se tomu nezasmeje a neuvedomi si, jake mate stesti, ze muzete byt na Vanoce spolu - relativne zdravi a se strechou nad hlavou - nenechala bych si zkazit svatky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
16.12.13 07:32
@78mamina píše:
Skus se na to podívat i z té opačné strany :think: Mamka se stará o chod domácnosti, platí nájem ty jsi s miminkem na mateřské, bratr v pubertě…Ona se stará a má třeba pocit že vše leží jen na ní… Skus jí udělat malou radost, sedni si až přijde k ní a poděkuj jí že se o vás stará…Já vím že je to těžké máš malé mimčo a sama jsi ráda, když máš jen chvilku z celého dne pro sebe, ale uvidíš že se to změník lepšímu. Bratr by mohl také pomáhat :nevim:

ale děláš jak kdyby jí tu nikdo nepomáhal…chod domácnosti leží na mě, celý víkend jsem kmitala kolem kuchyně a ona trucovala u telky nebo v posteli…měsíčně jí platím 4000kč..a když byla na nemocenské chodila jsem po nákupech já a víceméně finačně to táhla taky já. Je starší a uznávám že toho má taky kolem všeho dost, ale nemusí se chovat tak hloupě…brácha to je bohužel horší případ..jemu 18 a chová se jak spratek…já jí chápu, ale vážně musí dělat před vánoci zle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
16.12.13 07:39

@Malike Proc se tak moc upinas na ty Vanoce? Pro 7 mesicni dite to bude den jako kazdy jiny, ty ho budes moc ovlivnit, az se dokazes postavit na vlastni nohy. Pokud mate v rodine takoveto vztahy, tak bych Vanoce neresila. Vanoce jsou alespon pro me o rodinne pohode, to by u vas bylo jen predstirani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
16.12.13 07:42

Ahoj, a co si zkusit promluvit. Myslím, že na to čekají všechny 3 strany, až někdo přijde a „omluví se“. Může to být něco na styl - mami, mě to fakt mrzí, jak to teď máme, tato situace, co si o tom myslíš ty? Mám tě ráda, bla bla… To musí zabrat!

Mám to odzkoušeno, když někdo začne být nervní, bez toho, jestli jsem v právu nebo ne, řeknu promiň, je mi to líto bla, bla… pak se o tom pobavíme a druhá strana se taky většinou omluví. Někdo ti něco vyčítá a nejlepší není útok, ale jen říct ok, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
16.12.13 07:42

Minulou diskuzi jsem četla.
Podle mě mámu asi štvou svátky jako takové. On každý na to nemá, ta okolní masáž, vnucování spokojené rodinky u stromku, někomu to prostě leze na nervy :think:
Navíc jsem pochopila, že máma nemá partnera, to může být taky jedna z věcí. Třeba si představovala, že ve svém věku bude žít jinak a ne se třemi „dětmi“ na krku. Neber si to osobně, četla jsem, že se snažíš ;) Je to asi jen její osobní problém a ona sama si musí najít řešení, ty to nevykoumáš.
Moje rada je užít si to co to jde, kvůli sobě a dítěti a nesnažit se najít co není :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
16.12.13 07:46
@Cuddy píše:
@Malike Proc se tak moc upinas na ty Vanoce? Pro 7 mesicni dite to bude den jako kazdy jiny, ty ho budes moc ovlivnit, az se dokazes postavit na vlastni nohy. Pokud mate v rodine takoveto vztahy, tak bych Vanoce neresila. Vanoce jsou alespon pro me o rodinne pohode, to by u vas bylo jen predstirani.

vánoce jsou pro mě krásné svátky, sejdeme se(letos jsme se teda sešli dříve)prostě skvělá atmosféra, pro mě jsou letos vyjímeční pro mě protože mám syna a prostě mi to tak přijde..my jsme smámou zadobře, je fakt že někdy bouchne..ale jinak prostě klasická rodina..jenže hold letos se urazila…já nevým jk to bude..třeba se sklidní nebo ne..fakt nevím..mám prostě vánoce ráda. Někdo je nemá rád, někdo je fanatický do nich..já je ráda mám hodně a ted když je tu syn pro mě dostávají jinej význam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová