Štěnice u rodičů - jak byste řešili?

Anonymní
13.12.13 13:13

Štěnice u rodičů - jak byste řešili?

Ahojky, chci se poradit, ale přijde mi to moc osobní, tak proto anonymně.
O víkendu jsme měli jet k mé mamce, ale volala, že mají doma štěnice, ale že do naší návštěvy se to snad vyřeší. Hned jsme radši odmítli a nejedeme k nim. Prý už jednou deratizovali, ale teď je tam mají asi zase. No a teď k tomu hlavnímu - vůbec nevím, jak se k této celé situaci postavit, protože se bojím, aby nám je sem nechtíc nezavlékli. Původně jsme je zvali na Štědrý den, ale teď se bojím, že by nám je sem mohli donést. Nerada bych si tak zkomplikovala život. A teď nevím, jak jim to říct… Taky se mamka těší na dceru, ale v tomhle případě ani nevím, kde by se mohly setkat - venku zima, doma je radši asi nechci a k nim teda taky ne… Jak byste to řešili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
13.12.13 13:19

Jako první bych zavolala do nějaké derat. firmy a pořádně se optala, nechala se instruovat. Následně to přetlumočila rodičům a na případných hyg. opatřeních z jejich strany bych důsledně trvala, pokud se chtějí vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
13.12.13 13:24

Kdy proběhla ta první dezinsekce? A jak - co muuseli rodiče připravit pro tu firmu/co si udělala firma sama? To jsou poměrně důležité info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 13:26

@zuzouš Děkuji. Doma si to snad pořeší sami. Aspoň říkali, že deratizují. Spíš mi jde o to, jak se teď mám zachovat já. Nechci jim ublížit. Na druhou stranu se prostě bojím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.13 13:27

@Alichi Hm, to vůbec nevím. Mluvil s nimi o tom jen manžel a to asi velmi narychlo.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
13.12.13 13:29
@Anonymní píše:
@zuzouš Děkuji. Doma si to snad pořeší sami. Aspoň říkali, že deratizují. Spíš mi jde o to, jak se teď mám zachovat já. Nechci jim ublížit. Na druhou stranu se prostě bojím…

Pokud bydli v panelaku nezbavi se jich do te doby, dokud nebude deratizovany cely panelak. Jinak se budou porad vracet. Pokud maji barak tak musi cely barak.
S mamkou bych si normalne promluvila a sve obavy rekla - musi to i ona pochopit, preci jen mame male decko a tohle neni sranda.

• Citovat
  • Upravit
5631
13.12.13 13:30

Zakladatelko, kdy u vás rodiče naposled byli (nebo vy u nich)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
13.12.13 13:32

Pracuju v oblasti ochrany veřejného zdraví (ne tedy v deratizační firmě), která se tímto zabývá - resp. řešíme stížnosti tohoto druhu, nařizujeme opatření atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 13:33

@alli_li To je ono, že se mi do toho rozhovoru moc nechce… Bude to hrozně nepříjemné a nechci jí ublížit. Vím, jak na malé visí. Do toho ty Vánoce… No nic jiného mi holt nezbyde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.13 13:36

@Alichi My u nich ještě nebyli (nedávno se stěhovali), vždycky jezdili oni k nám. Naposled tu byli asi v půli listopadu.

• Citovat
  • Upravit
Missy_X
13.12.13 13:36

Upřímně je mi jich líto. :roll:
Tahle situace není moc příjemná, sama nevím jak bych jim to řekla, zřejmě nějak obezřetně. Myslím, že sami zjišťují jak vám je dom nepřinést. Nejsou hloupí. ;)

• Citovat
  • Upravit
5631
13.12.13 13:37

Nedá se to takto posoudit, osobně bych měla také obavy, ale na druhou stranu - pokud provedli doma postřik (odbornou firmou, sami se toho nezbaví nikdy), štenici k vám nepřivezou. I pokud by postřik nebyl provedený důkladně, přeživší štěnice zalezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
13.12.13 13:38
@Anonymní píše:
@Alichi My u nich ještě nebyli (nedávno se stěhovali), vždycky jezdili oni k nám. Naposled tu byli asi v půli listopadu.

Oni se nedávno stěhovali? Takže koupili dům a jako bonus štěnice. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.13 13:40

@Missy_X To je právě ono. Manžel rezolutně řekl, že k nám nesmí. Já spíš přemýšlím o tom, jak to udělat, aby k nám mohli a zároveň nám sem nic nepřinesli.
Taky mi je hrozně líto, že na Štědrý den u nás jeho rodiče budou a naši sem nesmí.

• Citovat
  • Upravit
14
13.12.13 13:40

U nás máme štěnice od policie a stačí je najít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat