Mám divný pocit z tchýně

Anonymní
11.12.13 08:23

Mám divný pocit z tchýně

Ahoj holky, zajímá mě Váš názor, jestli mám na tchýni a švagrovou takovou averzi nebo je opravdu na odstřel?? Nevím, jestli to dokážu popsat tak, abyste si to dokázali představit..
S manželem čekáme první miminko - chlapečka… když jsme tchýni oznámili, že bude babička, netvářila se vůbec nadšeně a „musela si na to zapálit“. Vím, že mě manželova rodina nemá ráda, prostě jsme si nesedli. Ale čím více se blíží porod, tím jsou nesnesitelnější.. Tchýně se z toho, že bude babička vzpamatovala docela rychle a hned začala nakupovat.. ještě když jsme neměli pro prcka nic koupené, ona už měla doma zásobu plínek s tím, že se její vnouček bude pokakávat taky u nich. Nevěděla, jak velké plenky koupit a komentovala to tím „jak ona má velký to břicho?“ když byla nedávno na návštěvě a chtěla vidět, co jsme prckovi koupili, tak všechno komentovala negativně, že tepláčky mají gumu, že mikinka má gumu u pasu a že to prckovi nebude dělat dobře, že bodyčka jsme koupili moc malé (0-3 měsíce).. pořád říká, že se strašně těší, až se prcek narodí, to bych brala, všichni se těšíme, hlavně my rodiče, ale nemusí to říkat pořád a vždy když to říká, mám pocit, jakoby ona by měla být matkou! Leze mi na nervy a bojím se, že až bude prcek na světě, bude u nás pořád nastěhovaná (bydlí kousek :roll: 8o ) a bude ho vychovávat ona podle sebe.. Z její poslední návštěvy jsem byla tak vystresovaná, že jsem si musela zapálit! Vím, je to hnus, ale fakt se to nedalo. Vždy, když od nás odejde, tak mám úplně zkaženou náladu a s manželem se vždy pohádáme, protože on se jí zastává :evil:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
11.12.13 08:25

Neřeš to dopředu, čas ukáže, jestli bude dobrá babička ;)
I když jste si nesedly, tak spolu můžete vycházet slušně a jednou třeba budeš ráda za hlídání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.12.13 08:27

Klid.. moc si to bereš. Až se prcek narodí, tak stanov hranice - co jí dovolíš, co ne. Vem si, že ona je jiná generace. Za nich spoustu věcí nebylo.. A ještě jedna věc - moji tchánovci mé dítě naprosto ignorovali - prostě pro ně neexistovalo.. oboje je extrém, ale i tak se dá žít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
11.12.13 08:28

Tak se s ni pak pohadej a nemusis se s ni vidat vubec ;) a manzel at tam sem tam s prckem zajde sam. Jinak se asi proste tesi ze bude babicka no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
11.12.13 08:30

Možná na ní máš jen averzi :think:? mě nepřijde, že by dělala něco tak hroznýho…ale chápu, ten pocit, jakoby měla být matka ona. já to taky nesnáším! tchýně to taky někdy dělává a snaží se radit. od ní mi to prostě vadí a nesouhlasím s jejíma názorama, ale od mé mamky mi to přijde ok. prostě je to tím, že to není matka, ale tchýně. není to taky tak?
každopádně být tebou, tak si do výchovy zasahovat nenechám. protože tě ti to bude jednak vadit a pak to dítě bude vychovaný podle tchýně a ne podle tebe.
já vždycky nechám tchýni ať si řekne, co chce. a pak si to udělám podle sebe.
ale jinak si rozumíme a máme se rády :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.13 08:35

Děkuji za názory :) @Adduše taky mi rady od mé mamky přijdou v pohodě a jsem za ně dokonce i ráda, takže to bude asi ta averze vůči tchýni :/ jak se toho mám zbavit? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.13 08:36

Mám divný pocit z tchýně ---- joo to já taky, už 8 let :mrgreen:
Hele ale vážně, jak píšeš prostě jste si nesedly, ale ve finále když si od začátku určíš pravidla tak pak budeš fakt ráda že pohlídá…
jen abys měla představu, moje tchýně nehlídá vůbec, pže je starší a po nemoci, takže místo hlídání vnoučete se o ní starám já s mužem…a myslíš že jsem se dočkala nějakého vděku? pche. nene, jako už mě „nefuckuje“ tak jako dřív (nechtěla jít na svatbu atd. a jasně mi dávala najevo co si o mě myslí) no a teď jí meju zadek… ale slůvko děkuji nebo tak neslyším jak je rok dlouhej… :roll:
PS. omlouvám se za anonym, ale nechci toto ventilovat pod svým nickem, díky za pochopení…

• Citovat
  • Upravit
9649
11.12.13 08:37

Nic moc hroznyho mi na tom neprijde… :think: Teda zatim, ono se to samozrejme muze stupnovat a s docela velkou pravdepodobnosti bude ta tchyne, kdy ona vi vsechno nejlepe, ty jsi strasna matka, delas vse blbe a kluk se bude mit nejlepe u ni prece… to radim stopnout za vcasu :mrgreen:
Slusne, ale tvrde, nic jinyho na to neplati :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
11.12.13 08:38

Bud rada, ze se tchyne zajima. Moje skorotchyne bydli ve stejnem meste a dceru (4,5 mesice) jeste nevidela, vzdy ma nejakou vymluvu, ze to nejde (jednou je moc zima, jednou je moc vedro apod.; podotykam, ze je jeste docela mlada a zdrava). Skorotchan dceru videl asi 2×, ale spis kvuli tomu, ze u nas neco potreboval (např. pouzit zachod, kdyz mel cestu kolem :roll:).
Naproti tomu moji rodice jsou zlati - bydli 230 km daleko a jezdi se podivat na vnucku kazdy mesic. :srdce:
A ohledne toho, ze se ti zda, ze je tchyne negativni - holt jestli se nezmeni, tak ji budes muset naznacit, ze je to tvoje dite a budes si je vychovavat a oblikat podle sveho. :think:

Příspěvek upraven 11.12.13 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
11.12.13 08:40

Je to averze a ani se ti nedivím :-D pomalu ale jistě bych se naučila jí slušně usměrnit, s úsměvem atd., aby tě nemohla nařknout, že jsi drzá a nemohla si stěžovat synovi :palec: Jenom jsem prorokem, ptž si myslím, že to bude horší, až se malý narodí. Bude ti kecat do všeho a pokud to včas nezarazíš, tak se zblázníš

• Citovat
  • Upravit
1110
11.12.13 08:41
@Anonymní píše:
Děkuji za názory :) @Adduše taky mi rady od mé mamky přijdou v pohodě a jsem za ně dokonce i ráda, takže to bude asi ta averze vůči tchýni :/ jak se toho mám zbavit? :nevim:

nejlepší je povznést se na to a nebrat si to tak. prostě radit může, ale řídit se bude tím, co říkám já! a když to tak je, tak ať si říká co chce ne? :D
uvidíš, jaká bude až se malá narodí. moje tchýně je celkem fajn a má hodně zájem o malou, to jsem ráda. občas sice řekne, že snad vychovala dvě děti tak ví jak to má dělat. ale já už jsem jí jednou řekla, že babičky vychovávaly děcka nějak, jejich generace taky a teď jsem matka já, tak to budu zase dělat podle sebe a ona to uznala :)
občas řeknu přítelovi, jestli si myslí to, co jeho mamka…a on řekne, že si může myslet, co chce, ale nikoho to nezajímá :D…takže mám jistotu, že stojí při mě. to je taky důležitý! aby chlap byl na tvé straně.
a jinak prostě nepanikařit dopředu. třeba se vše změní až bude malé na světě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
11.12.13 08:44

Velkou roli v tom hrajou i hormony. Ja kdyz jsem byla tehotna, tchyni jsem nemohla vystat. Nemela jsem ji rada ani pred tim, ale v tom tehotenstvi obzvlast. Pak se maly narodil a bylo to porad strasny. Byla jsem alergicka na vsechno, co rekla, nebo udelala. Pak jsem prestala kojit a mam pocit, ze se to srovnalo :-) Takze hormony. Ale je fakt, ze jsem s ni taky zacala jinak mluvit. Driv jsem si od ni nechala vsechno libit a zrejme to me tak vytacelo. Ted se ozvu, kdyz se mi neco nelibi, ona to docela respektuje a uz to mezi nami docela funguje.
Takze doporucuju vyrikat si to s ni, ale brat s ohledem i to, ze tebou muzou cloumat ty hormony ;-)
Drzim palce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
11.12.13 08:45

Mám něco podobného, takže chápu co myslíš slovem averze, když se blíží návštěva panikaříš a nervozníš… když něco řekne jako by ti bodla kudlu mezi každé žebro, když něco udělá máš chuť křičet sprostá slova?… :D pak chápu, a v těhotenství je to všechno ještě umocněno. Jediná rada? povznést se a odpovídat jí s úsměvem a drze tak aby ji to nasr..lo. (až řekne že se teší, tak ty řeni ruku v ruce s mužem, že se také hrozně těšíte hlavně proto, že je to vaše dítě a vy si můžete rozhodovat o všem sami.)

jo a co se týká hlídání, věř mi že když bude takováhle pořád dítě ji nedáš… budeš se bát že na něj bude aplikovat ty svoje rady (má zkušenost)

já už zvyšuju i hlas, když to 3× říct nestačí… RESPEKT! :pankac:

držím palce, hlavně se snaž nestresovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.13 08:46

Jenže já mám strach, že až si budu určovat pravidla, nebudu umět jí to říct hezky a dopadne to tak, že ona se urazí (to mi je jedno), ale s manželem se kvůli ní budeme zase hádat :roll: nevím, jestli budu ráda, když pohlídá prcka.. dost mi vadí, že kouří doma a když jí ani tchánovi nedělá problém kouřit, když jsme u ní na návštěvě (je to tam pak jak v hospodě) vydržím tam vždycky tak půl hodiny (nevím, jestli mě chce vypudit), tak se bojím, že jí nebude dělat problém kouřit před prckem..
Anonymní: jak píšeš o tom fuckování.. když se s tchýní a s manželem o něčem bavíme, třeba že si chceme koupit to nebo to, tak ona se s náma baví tím stylem, že mluví jen na manžela (kdyby sis koupil toto atd..) jako bych tam vůbec nebyla. a když jí manžel jednou řekl, že mi to vadí, tak stejně pak mluvila jen na něho a sem tam se ironicky opravila (KDYBYSTE si koupili toto…) tomuhle už se jen směju, protože tuhle frázi kdyby sis používá i v případech, že se to týká jen mě :D prostě mě nebere

• Citovat
  • Upravit
1561
11.12.13 08:53

Tak ji to takhle řekneš, až si přijdete s prckem, otevřete drze okno vyvětráte a řeknete, že nechcete aby to dýchal… fakt, ono ti to bude blbe jen parkrat, ale pak zjistis ze lokty roztahnout musis nebo te prevalcuje… (my oba modrooký, moje rodiče modroocí, a tchan modrooký - a babi pořád, jaký má teda oči já doufám že po mě hnedý.. říkám, ne má modrý a modré mít bude, opakovala to asi 3 měsíce, pak jsem řekla že nechci aby měl hnědý, že se mi nelíbí,… zásah, už to neopakuje) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová