Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malákráličice píše: Více
Tak je závist a závist. Nikdy sis neřekla: „ty se máš“?
Vysvětlení je myslím nasnadě a není třeba jej rozebírat.
Ale všimli jste si, že obvykle se srovnáváme/závidíme lidem, kteří jsou nám hodně podobní? Já ne že bych vyloženě záviděla, spíš se srovnávám třeba se známou/kolegyní, která je mi podobná; jakmile má někdo odlišné podmínky (třeba jinou rasu/národnost atd.), beru to víc jako fakt, že zkrátka musíme být jiné a moje porovnávání tím končí. A mimochodem - je dobré nezávidět a nesrovnávat se s nikým, ale většina z nás to dělá, obzvlášť když potkáme někoho, kdo je „lepší“, chytřejší, úspěšnější. Nebo aspoň já se tomu podvědomě úplně nevyhnu, ačkoli bych to určitě nenazvala závistí.
@Anonymní píše: Více
To dělám. V reálu tlustým do nejich tloušťky nekecám. To jsou jen myšlenky, co mi problesknou hlavou. A včera právě moje dávná známá dala na fb takovou fotku z dovolené. Neviděla jsem jí asi 20 let. No pěkně přibrala.
@Judy Hopkava píše: Více
Na tom něco bude. Fakt je, že Billu Gatesovi, nebo Madonně jsem taky ještě nezáviděla ![]()
@Bohyně Héra píše: Více
A tys nepřibrala?
Nic ti do toho není. Mě to nechává chladnou jak druzí vypadají… jejich věc.
Dřív Mě aspoň zaujal hezký chlap, teď už ani to ne ![]()
Tady to spíš zní, že závidíš, ale přibrala tak tě hřeje, že když se má dobře je aspoň tlustá.
tak ona to může zhubnout, ty empatii už asi nenajdeš
Příspěvek upraven 11.02.25 v 10:02
@Anonymní píše: Více
No, já tajy přibralaAle asi 5kg, ne 30 🫣
Občas se mi stává, že když někdo dá na facebook pěknou fotečku, vzbudí to ve mě lehkou závist. Třeba fotku od moře, když já mám zrovna v práci na pilno. Nebo fotku zamilovaného páru, když jsme se zrovna s manželem pohádali.
Co jsem si ale všimla, že jakmile tam dá selfie nějaký cvalík, tak to na mě tenhle účinek nemá. Máte to někdo podobně?