Točení hlavy - prosím poraďte...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
FloraBolger
6.7.10 11:59

Točení hlavy - prosím poraďte...

Ahoj holky, prosím o radu - třeba má některá podobnou zkušenost.
Jsem cca 2 týdny před porodem a od včerejška se mi točí hlava - ale opravdu extrém. Na občasné zatočení jsem zvyklá - v těhu mám nižší tlak (nic hroznýho, většinou tak 100/70), nicméně od včerejška nejsem doslova schopná fungovat. Celý den jen ležím, protože tak to aspoň není tak zlý. Jakýkoli jiný pohyb je problém. Skoro nejím (protože z toho točení je mi chvílemi už na zvracení), jen si hlídám pitný režim. Taky mám návaly horka…ale jinak žádný problém, nic mě nebolí, horečku taky nemám…Netušíte některá, čím to může být? Zítra se chystám k lékařce, ale dnes už bych ze zoufalství snad vyzkoušela cokoli… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
6.7.10 12:02

Nebude to tou změnou tlaku a počasí? To by tak nějak odpovídalo. Držím pěsti ať to brzo přejde :kytka: Bohužel co na to nemám radu, leda ležet v klidu a nohy nahoře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
6.7.10 12:08

Mě se tohle stalo nedávno po ránu, jen jsem si sedla a motolice jako blázen, musela jsem si lehnout takže jsem šla takhle asi na 10krát na wc. Je to dost hnusný :think: Vyzkoušela si kafe? Nebo colu? Já tohle mívám jak jsou vedra, pak zaprší a je takový to hnusný dusno, vlhko. A to zrovna dneska je takže bych řekla jestli to nemáš ze změny počasí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
6.7.10 12:13

Ahojda,

to teda věřím, že to je nepříjemný. Já sama cca od 5 měsíce těhu omdlívám. Naposledy s manželem v Hornbachu, takže docela trapas :oops:

Může to být tím, jak se měnilo trochu počasí a hlavně tlak, já od včerejšího večera jsem v podstatě nepoužitelná. Hlavně hodně pij, zkus kafe anebo malou skleničku červeného vína (doporučuje má Dr, že prý to trochu zvedne tlak :-) ). Zkus nohy nahoru, když už to je nesnesitelný. No a jestli to nepůjde, tak se nedá nic dělat a raději šupem do nemocnice aby se Ti tam na Tebe mrkli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
6.7.10 12:19

Ja nejsem tehotna a taky mam dnes nejakou motolici a je mi zle, rekla bych ze je to zmenou pocasi.Zkusila bych tu colu nebo slabe kafe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
6.7.10 12:21

Nemuzes to mit od krcni patere? Ja ji mela zablokovanou a presne s takovymi priznaky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.10 12:44

Včerejší den dal zabrat hodně lidem,asi ta očekáváná změna počasí…mažel je po závažné operaci hlavy,včera mu bylo hrozně špatně,až jsem o něj měla strach.Hrozné bolesti hlavy-které paradoxně neměl ani po operaci-točilo se to s ním,vrávoral,takže spoustu času trávil v posteli.Dnes je to o hodlě lepší.Prostě změny počasí na lidi působí hodně,zvlášť pokud je nějaká změna stavu-těhotenství,nemoc.
Takže jediná rada-ležet,odpočívat a čekat,až bude lépe.

• Citovat
  • Upravit
43028
6.7.10 17:47

nejni toceni, jako toceni
toci se ti hlava jako na kolotoci, nebo je to spi takovy houpani ze strany na stranu?
neco dalsiho k tomu?
je ti lip, kdyz lezis?
bolesti hlavy?

toceni hlavy ma desne moc ruznych pricin, snad nejcasteji to jsou ruzne potize s tlakem ci zablokla krcni pater.
u tehotne by asi bylo namiste zkontrolovat ten tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
6.7.10 18:19

Ahojky, já bych to přisuzovala počasí, ale raději se dr zeptej. Hlavně se opatruj, ať někde nespadneš a neublížíš sobě i miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
8.7.10 12:01

Ahoj holky - díky všem za rady, v úterý jsem se sem už nebyla schopná dostat. K točení hlavy se přidalo i zvracení, tak jsem nakonec večer radši zavolala do Podolí a „jela se ukázat“. Nechali si mě tam na pozorování - tlak jsem měla jen malinko nižší a miminko je naštěstí v pořádku. Dali mi kapačku (abych nezvracela) a víc nic, jen pravidelně dělali monitor.
Dneska mě propustili - hlava se mi sice točí dál, ale naštěstí nezvracím. Mám hodně pít (což stejně dělám) a dál se uvidí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
8.7.10 12:10
Pudloslava píše:
toci se ti hlava jako na kolotoci, nebo je to spi takovy houpani ze strany na stranu?
neco dalsiho k tomu?
je ti lip, kdyz lezis?
bolesti hlavy?toceni hlavy ma desne moc ruznych pricin, snad nejcasteji to jsou ruzne potize s tlakem ci zablokla krcni pater.
u tehotne by asi bylo namiste zkontrolovat ten tlak.

Pudli pro info - to točení bych asi nejlíp přirovnala k opilosti (teda pokud si ještě pamatuju z dob minulých :roll: )…takový to „točí se se mnou celý svět“. Jinak žádné další potíže.

• Citovat
  • Upravit
43028
8.7.10 13:19
Palina.zl píše:
Pudloslava píše:
neco dalsiho k tomu?
je ti lip, kdyz lezis?
bolesti hlavy?toceni hlavy ma desne moc ruznych pricin, snad nejcasteji to jsou ruzne potize s tlakem ci zablokla krcni pater.
u tehotne by asi bylo namiste zkontrolovat ten tlak.
Pudli pro info - to točení bych asi nejlíp přirovnala k opilosti (teda pokud si ještě pamatuju z dob minulých :roll: )…takový to „točí se se mnou celý svět“. Jinak žádné další potíže.

ty jo, jake ty jsi mela toceni pri opilosti, to fakt nevim :-) ale jestli to je fakt dokola, nejenom pocit nestability, bude to nejspis od vnitrniho ucha - coz v naproste vestine pripadu prejde samo a delat s tim stejne nic nejde. tak si davej pozor, at s sebou nekde nebacnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
8.7.10 13:35

Dávám si pozor - naštěstí nikam nemusím (až v pondělí do prenatálky), tak budu jen odpočívat a hlídat pitný režim :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex