Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
obracím se na vás s dotazem, se kterým se nevím absolutně rady. S přítelem jsme spolu rok a tři měsíce. Vztah poměrně klape, od července spolu i bydlíme.. nicméně mám povolání, ve kterém musím hodně cestovat a výjimečně sem musel na cely listopad a prosinec pracovně odjet. Po příjezdu jsem se samozřejmě dozvěděl, ze on tady s někým spal.. možná ne nejdou.. vybalil sem to na nej, přiznal se mi.. chci to zkusit, moc ho miluju ale nevím, jestli se to dá vůbec odpustit..
díky za každý názor..
Na tvém místě bych ho nemilosrdně vykopla. Takovej člověk by u mě okamžitě ztratil svou cenu. Zdraví nadevše
Jistě chápeš, co tím myslím ![]()
Odpustit se to dá, když se budete oba snažit. Ale už nikdy mu nebudeš věřit, až zase někam pojedeš. Mluvím z vlastní zkušenosti. Čím dřív to ukončíš, tím míň budeš mít trápení.
Tak tolerovat není totéž jako odpustit. To je první věc. Ale pokud to bylo opakovaně…Asi bych se s ním rozešla. Jedno uklouznutí se ještě možná dá obhájit, ale i tak by u mě hodně klesnul. Najdi si radši někoho jiného, kdo bude věrný ![]()
@rkn
Když ho nevydrží nechat ani na měsíc v kalhotech, když jsi pryč, tak by asi brzo zase bydlel sám.
@rkn Kdybyste spolu byli deset let a najednou jednorazovy ulet, tak nereknu. Ale jste spolu rok a pri prvni prilezitosti zahne a jeste si ho pritahne do spolecneho bytu? Tak okate ze to poznas? A mluvis v mnoznem cisle, to jich bylo vic? Pryc od nej.
Odpustit bych neveru za jistych okolnosti dokazala (i kdyz uz bych nikdy 100% neverila), ale tolerovat nikdy.
Stoji ti to za to? Kamkoli pojedes se strachovat kdo kde zase dela? Hlavne nejste spolu tak dlouho a uz podvadi.Co bude treba za pet let?
Lepsi odejit ted nez po nekolika letech a litovat ze si to neudelal hned a ztacel cas. Takovy clovek to podle me udela znovu.
Myslim, ze u gayu je to takovy folklor. Ja bych to teda nesnesla.
@rkn to je na každém ne? Někdo nevěry neřeší, někdo má i volný vztah a pohoda. Já vím že bych to ani neodpustila, zničilo by se tím vše hezké. Bylo by mě z něj špatně a pro všechny lepší kdyby se manželství ukončilo. Ani nevěřím že manžel by mě odpustil nevěru a mávnul rukou ![]()
Božínku, karle. Ty opustíš mlaďounkého přítele na dva měsíce. Ty chceš aby mu ta tyčinka praskla přetlakem? To přeci nejde, ber to tak, že z ty tyčinky neubylo a ani se nezničila. ![]()
@vertunka píše:
Myslim, ze u gayu je to takovy folklor. Ja bych to teda nesnesla.
jako, že když pojede na dva měsíce partner od ženský, ona mu zůstane věrná? Fákt?
To je jen takový folklór tvrdit, že to tak bude. ![]()