Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
tak já za sebe můžu doporučit, rodila jsem v dubnu 2010 a nemůžu si na nic a nikoho stěžovat. No snad jen přístup doktorky u vyšetření před porodem mohl být příjemnější… Měla jsem ale lehkej a rychlej porod, navíc jsem tam zrovna rodila úplně sama, takže tam byl klídek. Porodní asistentka byla zlatá, a naštěstí tu doktorku pak zavolala až zase úplně nakonec, když už malej lezl ven:) a to už i ona byla v pohodě, jen se dívala a pak mi jen poblahopřála a odešla. Taky jsem předtím uvažovala jestli budu muset zainvestovat těch 5 tisíc do epidurálu, ale porodní asistentka mi řekla, že to zvládám dobře, tak ať se na to vykašlu, a měla pravdu, kdyby to bylo zadarmo nebo levněji tak bych to chtěla a tohle je fakt hodně, a tak dlouho jsem zase netrpěla:) Ale nadstandard jsem si vzala, naštěstí byl volnej a toho teda vůbec nelituju. Absolutní klid, návštěvy kdykoli na pokoji a přístup sestřiček profesionální a moc příjemnej. Ale nevím jestli to je právě jen na nadstandartu nebo i na normálním oddělení. Jídlo teda šílený, přišlo mi i celkem nevyhovující pro čerstvý mamči, ale návštěvy mi pořád něco nosily, takže to bylo jedno…
jo a úžasný tam byli ti mufloni procházející se hned za mým oknem ![]()
Ahoj,
rodila jsem už před rokem v Podolí, ale teď s druhým mimčem musí mít zrovna na potvoru zavřeno. Chtěla jsem se zeptat, jestli je pravda, jak píší na svých stránkách, že vlastně od začátku první doby porodní až do porodu je člověk sám v uzavřeném pokoji. To jest nemusí sdílet „čekárnu“ s dalšíma rodícíma a nerodí někde za plentou.
A pak také, jestli je k dispozici sprcha. S prvním mimčem jsem strávila hodiny v teplé sprše.
Díky za odpověď,
Nimuel
jo je to tak, jsou tady samostatný „rodící“ pokoje, jsi tam fakt sama. Předtím než jdeš tam, tak můžeš být ve společný koupelně se záchodem a sprchama, tam jsou i míče. Já jsem teda měla štěstí, že v tu dobu jsem rodila úplně sama, takže byl fakt klídek:)
Ahoj, už bych asi nešla…ženské sestry super, hodné a laskavé, ale ty dětské,byly staršně zlé…uplně jsem se divila, jak moho pracovat na tomto oddělení a radit maminkám, jak kojit a vše ostatní…jen mi hodily manuál jak kojit a dále mě jen už seřvaly, jak to dělaám špatně…rozkojili jsme se až doma a kojili pak do 14měsíců…
byla jsem tam 07/2007
Rodila jsem v Krči 10/10 a byla jsem tam se vším naprosto spokojená!Jen doporučuji!
Možná proto se epidurál platí, aby si to nastávající maminky rozmyslely a nechtěly ho jen, co je něco píchne. Já rodila v Krči a epidurál jsem si zaplatila, rodila jsem předčasně a dlouho to vypadalo na císařský, tak jsem byla připravená. Teď uvidím, nechce se mi dávat 5 tis za epidurál a ještě cca 5tis. za nadstandart a ten chci určitě.
Allee píše:
tak já za sebe můžu doporučit, rodila jsem v dubnu 2010 a nemůžu si na nic a nikoho stěžovat. No snad jen přístup doktorky u vyšetření před porodem mohl být příjemnější… Měla jsem ale lehkej a rychlej porod, navíc jsem tam zrovna rodila úplně sama, takže tam byl klídek. Porodní asistentka byla zlatá, a naštěstí tu doktorku pak zavolala až zase úplně nakonec, když už malej lezl ven:) a to už i ona byla v pohodě, jen se dívala a pak mi jen poblahopřála a odešla. Taky jsem předtím uvažovala jestli budu muset zainvestovat těch 5 tisíc do epidurálu, ale porodní asistentka mi řekla, že to zvládám dobře, tak ať se na to vykašlu, a měla pravdu, kdyby to bylo zadarmo nebo levněji tak bych to chtěla a tohle je fakt hodně, a tak dlouho jsem zase netrpěla:) Ale nadstandard jsem si vzala, naštěstí byl volnej a toho teda vůbec nelituju. Absolutní klid, návštěvy kdykoli na pokoji a přístup sestřiček profesionální a moc příjemnej. Ale nevím jestli to je právě jen na nadstandartu nebo i na normálním oddělení. Jídlo teda šílený, přišlo mi i celkem nevyhovující pro čerstvý mamči, ale návštěvy mi pořád něco nosily, takže to bylo jedno…
jo a úžasný tam byli ti mufloni procházející se hned za mým oknem
Ahoj holky, sestra mi napsala žádanku na krevní testy v 1. trimestru a řekla mi, že mám jít do Tomayerky. Potom zmínila něco o ústavu péče o matku a dítě v Krči. Nevíte, kde přesně se ty testy dělají? Díky moc.
Tady je popis, kde co najdeš :
http://www.ftn.cz/…ke-oddeleni/
@Vichrice je to v areálu nemocnice jakoby nahore. Zastavuje tam i bus. mě už by tam.ale nikdy. nijdo nedostal. Bylo to peklo.
V Thomyerově nemocnici se porodnice jmenuje Ústav mateřství. Jestli pojedeš MHD, tak z Kačerova autobusem 114, zastávka se jmenuje přímo Ústav mateřství. Staví to přímo před vchodem, jen přejdeš na druhou stranu. A tam už ti poradí, kde se registrovat a kam jít na odběry.
@Granda píše:
@Vichrice je to v areálu nemocnice jakoby nahore. Zastavuje tam i bus. mě už by tam.ale nikdy. nijdo nedostal. Bylo to peklo.
mám tam jít jen na odběr krve
rodit tam nebudu, mám to moc z ruky ![]()
@Vichrice, pokud si pamatuji, tak ten ústav péče o matku a dítě v krči je v areálu Thomayerovy nemocnice. Jen pokud pojedeš autobusem od Kačerova, tak je lepší vystoupit o zastávku dál (ne klasika Thomayerova nemocnice).
Doufám, že jsem alespoň trochu pomohla.
@Vichrice : nemáš zač
. Nevím, v kolikátém týdnu jsi, ale u Apolináře mají grant a tam se nic neplatí a rozhodně bych řekla, že je to na vyšší úrovni než v Krči.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahooj,
já rodila v Krči před půl rokem a každý den děkuju, že jsem se pro ni rozhodla. Jen díky nim dopadl celý porod vpořádku a nakonec spontánně, jak jsem si přála. Jsou tam výborný i porodní asistentky a sestřičky. Další maminka, co byla se mnou na pokoji, také pěla chválu, rodila tam dvě děti a vždy ta nejlepší péče. Akorát tam nejsou návštěvy na pokojích, ale ve společné čekárně, což mě i jí vyhovovalo, že se tam furt nemotaj cizí lidi. Přeju šťastný porod