Toxoplazmóza testy

Anonymní
22.6.23 14:54

Toxoplasmóza testy

Ahoj holky, prosím nevíte některá bych se mohla nechat otestovat, jako samoplátce na toxoplasmózu a listeriózu? Nejlépe někde na Vysočině. Na internetu jsem nic nenašla.. Jde o to, že jsem těhotná a u příbuzných na zahradě máme půlroční kočky a pěstují zeleninu a stalo se mi, ze jsem ji bohužel snedla neomytou, nevěděla jsem to. Gynekologa jsem o testy žádala, ale přijde mu to zbytečné přitom mám neustále zvýšenou teplotu okolo 37,3 a bolesti za krkem a necítím se dobře, ale to je prý v těhotenství normální, ale co se mi nestalo předevčírem, byla jsem v takové luxusní restauraci a dala jsem si kuřecí maso, povídala jsem si a asi v půlce jsem si všimla, ze je maso růžové až krvavé :( vůbec by mě nenapadlo, ze se to v takové restauraci může stát a tady si myslím, ze po těch třech týdnech, což je inkubační doba je vyšetření už vážně na místě, ale bohužel se obavám, ze mi gynekolog zase řekne, ze je to zbytečné, už fakt nevím kam se obrátit, omlouvám se za takový sloh a děkuji všem, kdo odpoví. Jinak jsem 21tt.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
22.6.23 15:03

Jak jako zbytečné?? Mně v těhotenství tyto testy dělali automaticky, stejně jako na HIV a další věci-někdy tuším hned na začátku. To se nedělá plošně?

Jiná věc je že se zřejmě stresuješ zbytečně, já vyrůstala mezi kočkama, spala jsem s nimi, ze zahrady jsem odmalička jedla zásadně nemyté věci, krvavé maso jím taky, a ani jednu z těch nemocí jsem v životě neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.23 15:25

@medvidka bohužel nedělá :nevim:, právě pořád se tím stresuji, kór po téhle příhodě s masem, nechápu co je za problém, klidně bych si ty testy i zaplatila, teď až tam půjdu znova si ty testy prostě vydupu

• Citovat
  • Upravit
9764
22.6.23 16:01

A co praktik? Tam jsi to zkoušela? Z listeriózy bych strach neměla, tak je uprostřed syrového masa hodně nepravděpodobná. Ale testy na toxoplazmózu bych chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.23 16:21

@Jahru praktickou lékařku ani nemá smysl zkoušet, mám novou a ta měla problém mi udělat i test na štítnou žlázu, ta předchozí byla super, s ničím neměla problém.

• Citovat
  • Upravit
3913
22.6.23 16:37

Celý svůj život jsem lítala po venku a hrála si s cizíma kočkama, našima kočkama… babrala se rukama v hlíně, někdy jsem ji i ochutnala :D
A když jsem byla těhotná, dělali mi testy na toxoplazmózu a vyšly negativně.
Nejsem si úplně jistá, ale v nějakém odběrovém centru by ti to měli udělat - když si to zaplatíš jako samoplátce. Nicméně pokud je podezření, měl by ti to v těhotenství udělat gynekolog. Stejně jako na jiné nemoci, které se zjišťují. Rozhodně bych se nenechala odbýt, že je to zbytečné.

U těch koček… ta toxoplasmóza je „aktivní“ velmi krátkou dobu. A musela by ses vrtat rukama přímo v kočičích lejnech, nebo sníst něco co bylo přímo v kontaktu s jejich výkaly a neumýt si to. Ta šance je opravdu malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
22.6.23 16:48

2. den po konzumaci se nezjistí nic. Bohužel. V nemocnici v Jihlavě budou testy dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
22.6.23 17:46
@Anonymní píše:
@medvidka bohužel nedělá :nevim:, právě pořád se tím stresuji, kór po téhle příhodě s masem, nechápu co je za problém, klidně bych si ty testy i zaplatila, teď až tam půjdu znova si ty testy prostě vydupu

U obou dětí (2013 a 2020) tyhle testy mj. normálně udělali 🤷🏻‍♀️ trvej na nich a milého pana doktora bych pak velice ráda vyměnila :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky