Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, vim ze podobnych diskuzi je tu mraky, ale vsechny jsou uz starsi, tak by mne zajimaly vase aktualni zkusenosti ![]()
Jsem v 17tt a byla mi zjištěna placenta marginalis (zasahajici do branky) na predni stene. Uz od 9tt jsem na nemocenske kvuli hematomu, ktery zacal krvacet. Jenze byl dost malinky, a uz je davno zahojeny a ja spinim porad
vzdy je 2dny klid a pak zase rano najdu hnedy vytok.
Chci se zeptat Vas, ktere mate zkusenost se stejnou diagnozou, jestli jste u spatne polozene placenty taky spinily? A jestli se Vam placenta povytahla/jaky jste mely dalsi prubeh tehonestvi a porod?
Dekuju za Vase zkusenosti
![]()
@TerkaS98 píše:
Ahojky holky, vim ze podobnych diskuzi je tu mraky, ale vsechny jsou uz starsi, tak by mne zajimaly vase aktualni zkusenosti![]()
Jsem v 17tt a byla mi zjištěna placenta marginalis (zasahajici do branky) na predni stene. Uz od 9tt jsem na nemocenske kvuli hematomu, ktery zacal krvacet. Jenze byl dost malinky, a uz je davno zahojeny a ja spinim porad
Dekuju za Vase zkusenostivzdy je 2dny klid a pak zase rano najdu hnedy vytok.
Chci se zeptat Vas, ktere mate zkusenost se stejnou diagnozou, jestli jste u spatne polozene placenty taky spinily? A jestli se Vam placenta povytahla/jaky jste mely dalsi prubeh tehonestvi a porod?![]()
Ano, při tomhle se bezne spini. Já ji měla někdy ve 12tt asi 2mm od branky a krásne se vytáhla. Rodila jsem prirozene. Teď teprve to začíná růst břicho, takže pokud vylozene nemáš překryty vchod, tak je velká sance, ze se vytáhne. Držím palce
Měla jsem přes branku až do nějakého 26tt, akorát na zadní straně. Ve 32tt už byla placenta dostatečně vysoko. Nešpinila jsem, ale ve 24tt jsem začala celkem masivně krvácet, takže hospitalizace a do toho 32tt jsem v podstatě jen ležela.
@TerkaS98 vlastní zkušenost nemám, ale ležela jsem teď týden na rizikovém a s touto diagnózou tam pár holek leželo. Shodou okolností i moje spolubydlící, která v 36+2 šla rodit císařem. Hospitalizovaná byla 4× a poslední hospitalizace 6 týdnů. Nicméně všechno zvládla a narodil se jí zdravý chlapeček. Držím palce, aby se placenta vytáhla.