Toxoplazmoza a KLUK

5255
30.3.08 10:07

Toxoplazmoza a KLUK

Ahojky,
na začátku těhotenství s Vojtou mi mudra řekla,že kdo prodělal toxoplazmozu,že má na 97% chlapečka,u nás to teda vyšlo,tak se chci zeptat,jestli máte taky některá takové zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
30.3.08 10:34

Ahoj,taky mam prodělanou toxu a mam dva kluky.Znam sice připady,že se po prodělane toxoplazmoze narodila holčička,ale moc jich neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
30.3.08 10:36

zajímavé, zajímala by mě příčina?
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
30.3.08 10:40

To je fakt zvlastni - taky by me zajimalo, cim to? 8O :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
30.3.08 10:54

No to já si právě nepamatuju,ale doktorka mi to říkala :oops: Každopádně jsem pátrala ve svém okolí a opravdu skoro každý s prodělanou toxoplazmozou má samé chlapy,tak jsem zvědavá na druhé mimi,až bude na cestě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
30.3.08 11:31

Teda, to je zajímavé 8O
Nemáte k tomu někdo nějaké odborné vysvětlení? Švagrová toxoplazmozu prodělala - má 1 kluka, já si nejsem jistá na 100%, ale s největší pravděpodobností jsem ji prodělala taky - zatím 1 kluk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
30.3.08 11:40

Já 2 hoky, tak to teda nevím, také prodělaná. . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
30.3.08 12:22

vladka:no to jsem chtěla slyšet,aspoň nějaká naděje na holčičku :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
30.3.08 12:39

Mno já nevím, ale není vý:,–(a mužů a jejich spermií „dělat“ pohlaví? 8O 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
30.3.08 13:00

No podle mě je to nesmysl. Mám sice taky kluka a čekáme kluka a prodělala jsem toxoplazmozu. Ale to snad každý zaměstnanec v nemocnici. A že by zaměstnanci v nemocnici rodili jen kluky?

Přítel zas tvrdí, že je elektrikář a ty maj jen kluky. Zrovna u nás to teda platí:-)

Tatínek mé kamarádky dělal na rentgenu a jemu zas řekli, že bude mít jen holky a měl tři. No nevím co je na tom všem pravdy. Ale toxoplazmoza matky mi přijde nejmíň takto vysvětlitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
30.3.08 13:09

ALADINA: u nás to s tím elektrikářem teda neplatí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.08 14:07

odpověd

Ahoj holky,tady Monika já jsem měla taky toxu a mám holku.Na druhém se pracuje,ale zatím bezvýsledně,tak jsem tedy zvědavá,co to bude :lol:

• Citovat
  • Upravit
5846
30.3.08 14:13

Toxu jsem prodělala ještě před prvním otěhotněním. :lol:

Noono - slyšela jsem to o toxoplazmóze a klucích vysvětlené tak, že se holčičí embrya už první dny přestanou vyvíjet :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
30.3.08 14:44

Moje mamka prodelala toxoplazmozu a narodila jsem se ja a jsem holka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
30.3.08 15:50

tak odborného? tady to máte!!!!
google najde vše!!!!
O toxoplazmě se obvykle mluví především ve spojitosti s těhotenstvím. Pokud se totiž matka nakazí v průběhu těhotenství, může parazit velmi silně poškodit mozek či zrak plodu. Ovšem pokud je již žena nakažena z předchozí doby, mají lékaři za to, že se není čeho obávat.

Jaroslav Flegr a Šárka Kaňková, diplomantka, která na efekt změny poměru pohlaví přišla.Pražští parazitologové se však rozhodli toto tradiční tvrzení přezkoumat. Oslovili proto několik vedoucích soukromých gynekologických klinik, které provádějí u svých klientek vyšetření na toxoplazmózu, zda by jim neposkytli údaje o průběhu těhotenství a porodů. Skutečně se prokázalo, že průběh těhotenství se u nakažených a nenakažených žen v několika aspektech liší, například u nakažených je téměř o dva dny delší. Šárka Kaňková, diplomantka, která měla tento projekt na starost, si však povšimla podstatně zajímavější věci: nakažené ženy daleko častěji porodily syna. Podařilo se jí postupně nashromáždit údaje o více než 1800 porodech ze tří různých klinik.

U žen, které se toxoplazmou nakazily teprve nedávno, se obvyklý poměr potomků 104 chlapců na 100 děvčat vychýlil na 280 chlapců na 100 děvčat. Výsledek byl až zarážející: na všech sledovaných klinikách se nakaženým ženám rodilo více synů než dcer a to velmi výrazně - celkově to bylo 150 chlapců na 100 děvčat. Navíc se ukázalo, že u žen, které se nakazily teprve nedávno, se obvyklý poměr potomků 104 chlapců na 100 děvčat vychýlil na 280 chlapců na 100 děvčat. Délku nákazy autoři studie odhadovali na základě hladin protilátek: čím déle od nákazy, tím jsou hladiny protilátek nižší. V současnosti vůbec není jasné, jak by mohlo ke změnám poměru pohlaví v důsledku nákazy docházet. Samozřejmě, že pohlaví u člověka je primárně určeno geneticky a obvyklý poměr pohlaví je jedna ku jedné. K vychýlení tohoto poměru musí tedy docházet v průběhu těhotenství například tím, že nakažené ženy častěji nedonosí potomka ženského pohlaví. Protože se tento jev může vyskytnout velmi časně po oplození, daná žena si toho nemusí nutně ani všimnout. Autoři studie se domnívají, že v důsledku nákazy toxoplazmou dochází k imunosupresi, která oslabuje jinak obvyklou imunitní reakci organizmu matky vůči plodům s chromozómem Y. V konečném důsledku to pak vede k tomu, že přežije více mužských zárodků a že se tak nakaženým ženám narodí více synů.

Pokud tedy máte již čtvrtého syna a stále se nemůžete dočkat dcery, nyní alespoň víte, na co to můžete svést. A ti, kdo fenomén jménem toxoplazma sledují spíše z teoretického zájmu, se mohou těšit s čím novým přijdou Flegr a jeho lidé v nejbližší budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí