Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@miiiissssanek přesně tak, zdraví je nejdůležitější
Ty jo, na prvním screeningu někdy 12+6tt. Byla jsem přímo v Gennetu v Praze a moc velká spokojenost. Jen mojí gyndařku překvapilo, že mi pohlaví neřekli už tam. Takže ti nevím, jestli je to u nás fakt tak jednoznačný.
![]()
@Kaculina97 ahaaaa, tak to já byla podle utz taky 12+6, podle menzesu 12+4, takže malý rozdíl. Ale myslela jsem, že se chodí spíše až v tom 13 týdnu. A já byla tedy v Sanusu v Hradci Králové a snad první co na nás doktor vyhrknul bylo, ze to bude kluk, takže u nás není fakt pochyb
29.9 jdu na další utz k mojí doktorce, tak čekám, že mi to jen potvrdí ![]()
@miiiissssanek on ten prvotrimestriální screening musíš stihnout právě do toho 13tt. Je to období, kdy je to vidět ty vrozené vady. Potom už se to hůř určuje, co jsem slyšela.
Ale nejsem doktor, takže jen taková informace, která se ke mě dostala.
No, držím ti palečky. Já jdu 24.9. tak jsem zvědavá. ![]()
@miiiissssanek dám, ozvu se ti sem. Potom čekám zprávičky od tebe.
![]()
@Kaculina97 mám jen tu, co jsem posílala výše a hlavičku. Tam to poznat nejde. Pan doktor nám to ukázal zblizka pri jednom záběru:))). A říkal, že nelze prostě pochybovat:). Já jdu v pondělí ještě ke svému dr, tak se i hi zeptám:) ale už žijeme s tím, že to bude nás maly chlapak ![]()
Holky, poslední 2-3 dny mě píchá dole
máte to taky někdo? je to „normální“?
@katka-365 nevím, jestli je to normální, ale mám to taky. Ale asi jo, protože jiný problémy nemám jen to píchání. Myslím, že to je ok
asi jenom rostou
taky to máš nepravidelně?
píchá to chvilinku a hned to přestane a mám během dne párkrát. Včera teda večer. A měla jsem bolesti, jak při MS ![]()
@anonymka0307 nám to také právě paní doktorka řekla fakt s přesvědčením. Prej,,víte už pohlaví vašeho miminka?”. Já zůstala koukat, že už je to vidět samozřejmě a chtěli jsme to s přítelem vědět a ona,,tak se podívejte na ten ultrazvuk, to poznáte i vy sama” a smála se.
takže popravdě také žijeme s tím, že je tam chlapeček.
![]()
@Janulita94 ano přesně tak to mám, píchne mě tam třeba 3-5× za sebou a zas nic a i to bolení ještě občas taky mám..asi jak se vše roztahuje ![]()
@katka-365 přesně jak říkáš
za chvíli už 16 tt mazec
nedávno jsme byli v 5-6 a těšili se až budeme mít za sebou první trimestr
strašně to letí ![]()
@Janulita94 bolesti jak při ms mám během dne tak dvakrát. Je to chvilkové vždy. Ptala jsem se na to při poslední kontrole doktorky a ta mi řekla, že je to naprosto normální. Každé tělo je prostě jiné a každá to těhotenství zažívá trochu jinak.
Ale i tak je to ten nejhezčí pocit ![]()
@Janulita94 to tedy, strašně, i když tento týden se mi nějak táhne..ale ještě budem vzpomínat
za chvili Vánoce a už to bude
@katka-365 @Janulita94 já začala přesně dnes 16tt. A včera jsem zrovna řešila s přítelem, když jsem si dělala někdy 4-5 týden test a vyšel pozitivní, že mi to přijde, jak kdybych si ho dělala včera. Je to neuvěřitelný, jak to letí.
Hlavně aby vše probíhalo v pořádku a píďata se narodila zdravá.
![]()