TP dle PM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15174
14.5.20 20:19

Co ti jako prislo neobvyklé??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
14.5.20 20:46

@PP88 tak to je snad jasne, ne? Pokud je cs planovany ze zdravotnich duvodu, jeho termin se voli tak, aby se nerozbehl spontánní porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.5.20 20:53

Přišlo mi neobvyklé to, že u plánované sekce (jejíž důvod taky pořádně neznám) lékař bez jakékoliv diskuze stanovil, byť „pouze“ desetidenní, předstih termínu operace. Netvrdím, že na tom vidím něco špatného, pouze neznám důvod, a proto mi to přijde divný, takový trošku nepřirozený. A především opravdu nechápu skutečný důvod dopředu určeného data a dokonce hodiny operace. To mi nyní s dlouhým odstupem času přijde s prominutím takové „strojové“.

Příspěvek upraven 14.05.20 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.5.20 20:55
@Cuddy píše:
@PP88 tak to je snad jasne, ne? Pokud je cs planovany ze zdravotnich duvodu, jeho termin se voli tak, aby se nerozbehl spontánní porod.

Blik. To mě vůbec nenapadlo. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.20 21:02
@PP88 píše:
Přišlo mi neobvyklé to, že u plánované sekce (jejíž důvod taky pořádně neznám) lékař bez jakékoliv diskuze stanovil, byť „pouze“ desetidenní, předstih termínu operace. Netvrdím, že na tom vidím něco špatného, pouze neznám důvod, a proto mi to přijde divný, takový trošku nepřirozený. A především opravdu nechápu skutečný důvod dopředu určeného data a dokonce hodiny operace. To mi nyní s dlouhým odstupem času přijde s prominutím takové „strojové“.Příspěvek upraven 14.05.20 v 20:56

Tak ono je trochu logické, že plánovaná sekce není přirozená ne? To je snad cokoliv plánovaného. Předpokládám, že k lékaři chodila manželka ne ty, ta to taky neví? Hele já mám kamarádku, čekala dvojčata, která měla špatnou polohu k porodu (příčnou), šla na poradnu, holky měli přes 3 kila dle odhadu, tak se mrkli do operačního plánu a šoupli ji volný termín, bylo to 3 týdny před termínem :nevim: vůbec nechápu co v tom hledáš za problém. Jako, že vám měli dát na výběr i čas? Dítě máš zdravé a donosene, nepitvej se v tom, je to blbost. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14637
14.5.20 21:38

@PP88 A jak by sis plánovaný císařský řez představoval, neplánovaně? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.5.20 22:07
@Litta píše:
@PP88 A jak by sis plánovaný císařský řez představoval, neplánovaně? :lol:

Predstavoval jsem si to jak Hurvinek valku. Cili v rizikovem tehotenstvi tesne predtim, nez by doslo k prirozenemu porodu, probehla by sekce. Hlavne jsem nad tim drive vubec nijak nepremyslel. V te dobe me zajimaly jen stroje, pocitace a pracovni vykonnost a to, co bylo opravdu dulezite, jsem bohuzel neumel vnimat a zajimat se o to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.20 22:15
@PP88 píše:
Predstavoval jsem si to jak Hurvinek valku. Cili v rizikovem tehotenstvi tesne predtim, nez by doslo k prirozenemu porodu, probehla by sekce. Hlavne jsem nad tim drive vubec nijak nepremyslel. V te dobe me zajimaly jen stroje, pocitace a pracovni vykonnost a to, co bylo opravdu dulezite, jsem bohuzel neumel vnimat a zajimat se o to.

Kdyz by čekali do toho momentu než se rozjede porod, tak to dítě už může být ohrožené na životě a nebo už v porodních cestách a tam by ho nemohli tahat zpátky :lol: nebo by zkrátka nebyl volný sál a doktor. To by těžko řekli hele chlapce ještě pulhodky vydrž vevnitř :lol: už je to asi nějaká doba tak to neřeš ;)

• Citovat
  • Upravit
Janli
14.5.20 22:25
@PP88 píše:

A co to je „těsně před tím, než by došlo k porodu“? On se termín porodu jaksi nedá odhadnout. Normální je porodit od 38tt do 42tt, takže rozptyl skoro měsíc. Proto se volí čas co nejdříve po termínu, kdy je dítě donošené. A věř mi, že to naprosto běžná praxe…

• Citovat
  • Upravit
15995
15.5.20 12:03

Nevrtej se v tom. Ano, planovany cisar se planuje jako kazda jina operace, na den a na cas. Pokud je duvod, aby bylo rozjeti porodu nezadouci, dela se driv. Kamaradka mela nejak blbe pupecnik, vubec se ji nesmel rozjet porod, nejspis by byli oba umreli. Pokud je jasne, ze je cisar nutny, nelze cekat tesne pred, pac nikdo nevi, co je tesne pred a pak treba v nemocnici muzou mit plne saly. Nebo to pujde tak rychle, ze se nestihne…dalsi znama mela blbou polohu (dite koncem panevnim), rodila driv a temer prekotne, tak tak ze dojeli do nemocnice, na cisare nebyl cas, musela rodit normalne. Proste je to pomerne normalni a dite bylo donosene, neni ci resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí