Alternativy ogtt

23
14.5.20 17:48

Alternativy ogtt

Ahoj, jsem teď v 19. týdnu, na kontrolu jdu asi za dva týdny a počítám, že mě doktor pošle na test na cukrovku. :) Nebo že mě objedná, pošle se objednat…
Jak dlouho musíte být na lačno? Trošku z toho mam strach, protože jsem ještě nepřibrala, vracím se na svoji původní váhu teprve, protože mě stále neopustily těhotenské nevolnosti. Jakmile se nenajim, je mi špatně, jim málo a po menších dávkách. Spíše zdraveji, sladký jen výjimečně. Nějaký tip jak test přežít?
Jsou případně nějaké alternativy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
14.5.20 17:54

@PetraBoud a už si ho někdy zažila? Kolem mě kolem toho panuje naprosto zbytečná panika. Je to úplně v pohodě. Je to jako sprite bez bublin. Žádné drama se nekonalo, naopak jsem přečetla kus knížky. Neznechucuj si to předem, budes prijemne překvapena ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
14.5.20 17:57

@Verurizeckova přesně tak. Taky nechápu, co všichni pořád mají. Já se na něj těším, čeká mě za 2 týdny. A to protože mi maminka pohlídá staršího a já si odpočinu v čekárně :-D není školka a já nebyla sama ani nepamatuju. Jsem zvyklá snídat hned jak vstanu, ale pro jednou to vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
14.5.20 17:58

Já měla dělaný místo něj glykovaný hemoglobin.

• Citovat
  • Upravit
19983
14.5.20 17:59

@PetraBoud no já třeba jedla zdravě, sladké málo a tehetenskou cukrovku jsem měla. Test byl utrpení, ale dělala jsem to pro dítě. Alternativa ktera by ukázala jak tělo zvládne tu zátěž není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
14.5.20 18:01

@Capelucia to je ten dlouhodobý cukr ne? Ten mi brali v dia aby viděli jak roste, ale brali mi to po měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.5.20 18:02

Já se nebojím testu, ale spíš toho, jak vydržet bez jídla a vody třeba 10 hodin, když mě ráno bolí žaludek.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.5.20 18:05

Ja sem taky do pulka těhotenství jenom hubla :D na ogtt se jde brzy rano, ja sla v 7, pak kazdou hodinu odber a v 9 sem sla domu, muzes si vzit svacinu s sebou a zakousnout ji po tom poslednim odberu abys sebou nesvhila po ceste domu. Tam jenom sedis, tak to se prezit da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
14.5.20 18:05

@lachtanice86 Jo, u mne to navrhla sama doktorka, abych v čase epidemie nemusela 2 hodiny sedět na odběrech. Já se nehádala :lol:. Myslím, že to se dělá diabetikům a jestli je ok, tak to znamená, že cukr je ok za posledních pár týdnů.

• Citovat
  • Upravit
4380
14.5.20 18:06

Jezis je to uplne v pohode. Klid zvladnes to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
14.5.20 18:11

Plnohodnotné alternativy nejsou. Glykovaný hemoglobin ukazuje stav jeden měsíc zpětně, takže třeba u začínající cukrovky neukáže nic. A naopak ve chvíli, kdy ukáže, už mohla být ženská měsíc na dietě. Plus ukazuje průměr, nikoliv výkyvy. Sama pamatuju, že při jednotlivých měřeních mi lítal cukr na 10-12, ale když se to zprůměrovalo s hypoglykémiema, byl glykovaný hemoglobin vzorný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
14.5.20 18:13

Jak se to pozná na glykovanem hemoglobinu? Já ho měla cele těhotenství v normě a neměnný a cukrovku jsem měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.5.20 18:16
@PetraBoud píše:
Já se nebojím testu, ale spíš toho, jak vydržet bez jídla a vody třeba 10 hodin, když mě ráno bolí žaludek.. :D

Test můžeš odmítnout, jestli to je pro tebe k nevydržení nejíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.5.20 18:18

Ja se poradim s doktorem jeste určitě, ale právě že v noci me třeba vzbudí prázdný žaludek a pak když to nechytnu včas, tak se to se mnou tahne.
A ještě jsem slyšela, že je něco jako „rohlikovy“ test, je to pravda? To bych přežila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
14.5.20 18:19
@skorotehotna píše:
Jak se to pozná na glykovanem hemoglobinu? Já ho měla cele těhotenství v normě a neměnný a cukrovku jsem měla.

Poznáš tak už pořádně rozeběhnutou a nekompenzovanou cukrovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí