TP dle PM

88
14.5.20 18:48

TP dle PM

Dle výpočtu poslední menstruace těhotenství matky bývá gynekologem vypočítán termín porodu. Pokud je porod určen císařským řezem, jaký tedy může být důvod jeho uskutečnění deset dnů před termínem? Doufám, že tím důvodem není benevolentní stanovení doktorem jen proto, že se mu to zrovna hodí kvůli službám. Má s tím někdo zkušenosti a může to mít do budoucna jakýkoliv nedobrý vliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15172
14.5.20 18:55

Termín porodu se počítá podle ultrazvuku. Ne podle poslední menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.5.20 19:03
@karkarka píše:

Ve zprave jsou uvedeny dve varianty: dle PM a dle UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
14.5.20 19:04

@PP88 Jestli mas naplanovanyho cisare tak fakt ne jen tak pro srandu. Proc ses nezeptala doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.5.20 19:04
@karkarka píše:

Pokud se neliší o týden a víc, tak se to může nechat podle ms. Ale uvádí se v papírech oba. Lepší je každopádně počítat s tím pozdějším, aby se nepanikařilo zbytečně brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.5.20 19:14

Pokud vim, driv se ukoncuje u nekterych zdravotnich problemu, at uz na strane matky nebo ditete. Ten cisar samotny asi taky neni indikovany jen tak :nevim: 10 dni pred terminem se dite pocita jako plne donosene, takze z toho pohledu bych se vlivu do budoucna nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15172
14.5.20 19:18

@PP88 ano, a doktoři se řídí tím podle ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.5.20 19:18

@PP88 Pokud si to napsal do diáře někdy při prvním screeningu, tak to možná podle své dovolené bral, ale jestli už jsi někde chvíli před, tak k tomu spíš bude nějaký rozumnější důvod… Se jich zeptej, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.5.20 19:21

Abych to upřesnil. Dávám si dokupy různé dokumenty. A mám v ruce papír zprávy z ultrazvuku starý několik let. TP dle PM je tam např. 25.4. TP dle UZ 24.4. Porod císařským řezem proběhl 14.4. Jako v minulosti nastávající otec mě ani nenapadlo to nijak řešit a zabývat se tím, důvěřovali jsme s bývalou manželkou doktorovi, že ví co dělá.

Nyní si však dávám dohromady určité souvislosti a i proto mě zajímá, jaký mohl být důvod tohoto postupu a také co to může případně znamenat v průběhu dalších a dalších let pro vývoj, vývin a zdraví dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.5.20 19:30

Před termínem se sekce provádí proto, aby se zamezilo rozběhnutí kontrakcí, které by mohly ohrozit matku nebo plod. Z plezíru se to opravdu nedělá. Dítě je v tu dobu plně donošené a komplikace pak vychází ze zdravotního a vývojového stavu plodu, nikoliv ze sekce, která je provedena před termínem.

• Citovat
  • Upravit
15995
14.5.20 19:32

A z jakeho duvodu probehl ten cisar? Planovany nebo akutni? Nicmene resis blbosti, porod 10 dni pred terminem je naprosto normalni. Ma to dite nejake problemy, ktere potrebujes na nekoho hodit nebo je hledas tam, kde nejsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
14.5.20 19:32
@PP88 píše:
Abych to upřesnil. Dávám si dokupy různé dokumenty. A mám v ruce papír zprávy z ultrazvuku starý několik let. TP dle PM je tam např. 25.4. TP dle UZ 24.4. Porod císařským řezem proběhl 14.4. Jako v minulosti nastávající otec mě ani nenapadlo to nijak řešit a zabývat se tím, důvěřovali jsme s bývalou manželkou doktorovi, že ví co dělá.Nyní si však dávám dohromady určité souvislosti a i proto mě zajímá, jaký mohl být důvod tohoto postupu a také co to může případně znamenat v průběhu dalších a dalších let pro vývoj, vývin a zdraví dítěte.

Jaký vliv na vývin? 8o 10 dnů před termínem je dítě donošené. To se normálně rodí děti i bez zásahu lékařů. :zed: Dva týdny před termínem je dítě donošené. A císařský řez se nedělá jen tak z rozmaru lékaře. Musí k němu být důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
14.5.20 19:36

Dle lekarky se cisarsky rez planuje nejdrive na 38+0. Je to tedy 14 dni pred terminem. Tudiz 10 dni pred terminem je uplne OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
14.5.20 19:45

Takže rozdíl mezi termíny dle PM a UTZ byl jeden jediný den. Pak nějak netuším, proč řešíš termín dle PM. Císař se plánuje obvykle s ohledem na zdravotní stav a obvykle v předstihu. Pokud není rozdíl mezi oběma termíny více než týden, v klidu se bere ten dle PM, aspoň mně během dvou těhotenství všichni doktoři vždy přihlíželi k PM a lišilo se to o 5-7 dní.
Jinak mně plánovali ze zdrav. důvodů vyvolání před termínem stylem - tady v tom týdnu by se nám to hodilo… a klidně to necháme hned na pondělí? Dítě se rozhodlo samo dříve, ve 38+0 a bylo zcela donošené bez nejmenších komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
14.5.20 19:50
@beruska9 píše:
A z jakeho duvodu probehl ten cisar? Planovany nebo akutni? Nicmene resis blbosti, porod 10 dni pred terminem je naprosto normalni. Ma to dite nejake problemy, ktere potrebujes na nekoho hodit nebo je hledas tam, kde nejsou?

Nema problemy a nepotrebuju na nikoho nic hazet. Jen me to ted v tom papiru prislo takovy neobvykly a nevedel jsem co si o tom mam myslet. Cisar planovany. Odpoved na dotaz, z jakeho duvou znel, ze dneska ma polovina nastavajicich matek rizikove tehotenstvi a ze to je normalni. Byl jsem tupa ovce, tak me drive opravdu nenapadlo se o to zajimat nejak hloubeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí