Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Adjon píše:
Ty co máte nástřih, mohu se zeptat, víte proč vám ho dělali? A proč počítáte s tím, že vám ho udělají znovu? Co jsem četla, tak většina nástřihů vůbec není potřeba a samovolné natržení je často mnohem méně závažné než nástřih, protože jde třeba jen do některých vrstev (povrchnějších), ale nástřih je vždy přes všechny vrstvy. Opravdu potřeba je jen v minimu případů. Já rodila 2× bez nástřihu a bez poranění. Měla jsem uvedeno v porodním plánu, že nástřih nechci, cvičila s aniballem.
Rodila jsem zatin jen jednou a druhy me ted ceka. Ale me nikdo nastrihnout nenechal a byt jsem se natrhla, nic nebolelo ani siti a vse se luxusne a rychle zahojilo. Doufam ze to tak budu mit i ted
protoze holky co nastrihavali rikalo ze to vse meli horsi.
@Kimber jj, je to vypocitane podle soucasnych rozmeru a je to podle tydne, ve kterem se narodi, tohle byl 40tt.. ale jo, je to jen odhad, tak uvidime
muj pritel ma skoro 2 metry, takze zas tak moc nerealny to neni ![]()
Holky potrebuju znat vas nazor sice jsem rikala ze mam vybranej kocarek ale dneska jsem nasla jeste jeden je to jen sportak s autosedackou tak nevim zda do toho jit ja nikdy moc autosedacky nepouzivala ale libi se mi i hlavne to ze sportak je lehkej ma 7,5kilo tak jse ptam muzu vozit mimo bez korbicky jen v ty sedacce? Ja teda vetsinou deti davala uz od tri mesicubdo sportaku pac to bylo lepsi a i se mi tam moc nevesli ![]()
@Kikulinka83 já budu vozit jen ve sportaku. Jde do úplného lehu. Mozna do nej ještě koupim vloznou tasku. Druhé dítě jsem vozila v golfkach Cybex Callisto a stridala to s nositkem. Měla jsem tehdy dvoulete dítě, takže podle potřeby jsem nosila a vozila.
Takže za mě golfky i sportaky ano, ale jen ty v úplném lehu, případně prikoupit vloznou tašku. ![]()
Moje segra koupila první kočár až skoro v roce. Do té doby jen nosila. ![]()
@Kimber tenhle jde do uplneho lehu prave a je k nemu i ten fusak ciz by mohlo bejt i misto te vlozky pac polohovani nozicek se da dat uplbe nahoru tudiz by fusak nesjizdel
@Kimber jinak nosit nebudu nelibi se mi to noseni miminek prijdou mi tam desne zkrouceny ikdyz je mi jasny ue jsou uvykly z delohy ale itak se mi to nelibi
Ahoj holky, jsem tu nová. Termín mám v polovině května(zatím netušíme co čekáme). Už nakupujete výbavičku?
@Kikulinka83 jasný, ne každému to vyhovuje.
pro mě tobylo hlavně praktický. Cestování MHD po Praze s kočárkem nemám ráda, takže když to šlo, jela jsem jen s nositkem. Hlavně moje urvany děti nošení zboznovaly.
Měla jsem Manducu.
Každopádně kočárek se zdá být fajn. Po městě v pohodě. Klidně bych do něj šla. ![]()
Ahoj, výbavičku dáváme dohromady spíš zatím slovně…
Dostala jsem nějaké Flexi pasy v práci, tak jsem objednala digitální infračervený teploměr. To myslím užijeme všichni, a dá se s ním měřit i teplota vody a pod.
Jo a ještě jsem objednala
- viz foto.
Už mě to prostě chytá
@eMa321 tak to je úžasný
odkaz by prosím nebyl? Já už taky pomalu nakupuju, ale snažím se nepřehánět, i když to moc nejde
![]()
@TerinaKosina Na Wish.com. Jsou tam toho mraky, co ti budu povídat… ![]()
Holky stává se vam někomu, že vám něco teče z prsou?
Ja se uz asi 3× probudila s flekem na noční košili.. ne moc velkým ale byl tam
přijde mi to na 22+0tt brzy ![]()
@Mona987 Ahoj vítáme tě
. Každopádně já mám termín začátkem dubna a tedy výbavičku ještě neřeším. Zatím jsem koupila také infračervený teploměr a to proto, že byl v akci a jednu soupravičku s batmanem a to zase proto, že byla tak skvělá a bála jsem se, že už pak nebude
. Seznam těžko říci, ale nějaké uvádí každý baby web. Každopádně potřebuješ nějaké body, dupačky, čepičky, případně košilky. Vybírej dle období
Myslím, že vůbec nemusíš shánět nic zimního což je fajn, jen něco málo teplejšího, kdyby byl květen ještě chladný. Jinak klasika novorozenecké pleny, případně látkové, něco na dupku, mazání na tělo a případně něco na mytí, ale miminko stačí mýt i pouze ve vodě. Z těch větších věcí kočárek, postýlku, autosedačku, peřinky, povlečení, zavinovačku, případně monitor dechu, vaničku nebo podložku do vany. Je toho hodně
. Určitě si pořiď kojeneckou láhev pro případ, že by jsi nemohla kojit, dudlík. Pak je spoustu věcí i na zvážení co mít nemusíš
. Rozhodně se tím ještě nestresuj a klidně si to postupně dávej na papír
@eMa321 Ten obleček je úžasný
Škoda, že budeme mít kluka ![]()
@TerinaKosina tak mlezivo může téci i dříve klidně
Buď v klidu. Já jsem 23tt a nic, jen mám bradavky děsně citlivé ![]()