TP leden 2027

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2346
4.8.26 00:13

@MichaelaVr
Tomu rozumím, nás by asi za jiných okolností čekala stejná cesta, když bychom měli sami pořizovat dům s tak velkým pozemkem, tak by byla situace úplně jiná… Máme ale velké štěstí, že dům s velkým pozemkem mame od tchána po jeho rodičích a tak nás čeká “jen” ta rekonstrukce. Za tu cenu, co nás bude reko stát bychom nyní nekoupili ani půlku našeho pražského bytu… Je to až neskutečné kam se to vyšplhalo :(. Dosáhnout dnes na byty a domy pro mladé rodiny je až nemožné… :(

Já se snažím doufat a věřit, že to skutečně stihneme, než půjde Sofinka do školy, ale jak jsem psala, za 2 roky teprve máme projekt a ted se převádí do podoby, aby mohl na stavební úřad… Takže začínám mít obavy, ale zase se uklidňuji, že je to rekonstrukce, dům stojí, nějaké extrémní změny neděláme, tak snad to už půjde hladce…

Máš můj veliký respekt a obdiv, :hug: že to zvládáš v tomto stylu, mě stačila v bytě rekonstrukce jádra (koupelna/wc), vybourání a udělaní nové koupelny a wc a bylo to s malým dítětem 7m- šílené…
Museli jsme nakonec ke švagrovi do bytu, protože i přes utěsněné a ochráněné dveře igelity, byl ten nepořádek, prach a špína všude :( a nedalo se tam absolutně existovat ani dýchat.
Tak jsem řekla, že v domě se vše udělá na hotovo a nic už kromě postupného zařizování se řešit nebude… a eventuálně úpravy venku a terénu, že dům prostě bude hotový, že už to podruhé s malým dítětem zažívat nechci… Ten úklid potom to byla noční můra a nikdy nekončící práce a slzy, ještě pak člověk zjistil poškozenou novou podlahu, co jsem drhla od malty, barvy a nánosu špíny a prachu, protože si strhli kartony, které jsem tam pracně lepila na chůzi a aby neničili nové podlahy a zase se řešila výměna podlahy, která byla na x místech s propaleninami a dírami… atd atd atd.
Tak už to chci tentokrát jinak… 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
10.8.26 20:41

Holky a kolik mate zatím přírůstek váhy? Mi se zda, ze u toho druhého to jde nejak rychleji :D u prvni dcerky slo videt brisko az nejak tak kolem 5.mesice a ted budu ve 4. a bricho mam jak predtim v 6. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
11.8.26 07:28
@Dn0712 píše: Více

Ahojky, já jsem těhotná po 4 IVF a 9 transferech a po všem, co jsem do sebe cpala ty poslední roky zrovna nejsem z nejhubenějších :lol:,…
Už když jsem teď podruhé otěhotněla, tak už jsem si připadala opuchlá jak ropucha a po všem tom progesteronu (Amelgen+injekce) a taky dlouhodobě Estrofemu, atd jsem už nafouklé bříško měla…
Jsem ale s malou hodně v pohybu, takže na to, že budu za chvíli končit 4.ty měsíc a bříško už mám evidentně těhotenské (musela jsem už nakoupit těhotenské kalhotky, normální už mě škrtily) a prsa tak o 2 čísla větší (předtím jsem ale zhubla, takže nosím podprdy, co mi byly vetší ještě celkem v pohodě) :lol:, mám nahoře max 3kg.
Ale přiznám se, že jak jsem vysadila postupně všechen progesteron, tak se cítím lépe a takový ten pocit nafouknutí a oteklosti je lepší, alespoň na chvíli :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.26 11:33

@Dn0712 ahoj, zrovna dnes jsem to počítala, jsem dnes 19+2 první úspěšné těhotenství (také jsem předtím prošla ZT a tunou hormonů a při tomto těhotenství jsem brala progesteron do 13 týdne). Přibrala jsem od datumu početí tedy za těch 20 týdnů 3,7 kg. Břicho mám už celodenní, ale večer mi přijde jak kdyby bylo o měsíc větší. Váhu nijak neřeším, chutě nemám, hlavně ať je malý zdravý a v pořádku. Co naberu vyběhám pak s kočárkem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
11.8.26 20:25
@Daniela1994 píše: Více

Jasne, u prvniho jsem mela nabranych 20kg dole nejak za 3 mesice. Ale spis me prekvapilo jak u toho druhého to brisko rychle roste, ze jde poznat jak jsou ty svaly povolene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
11.8.26 21:23

@Dn0712 na to, že jsem dnes přesně 16 týdnů těhotná, mám to břicho už pěkně těhotenské. Při prvním těhu jsem tam neměla ještě nic, to se mi povedlo nejdříve 4 kg zhubnout a pak až od poloviny těhotenství to šlo nahoru o 12 kg. Ale teď už mám nahoře 2 kg a kvůli teplu mám už teď oteklé kotníky 😕
Docela se děsím, jak budu vypadat na konci, když vidím co tam mám teď a při poslední kontrole doktorka prohlásila, „no ten je velkej“ :lol: tak snad nebudu jako moje babička, ta měla první dítě kluka a přes 5kg. 8o 🤣 🤣Pohlaví tedy ještě nevíme ale cítím, že to bude kluk 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
11.8.26 21:40
@MichaelaVr píše: Více

Ze to proste v tom druhém jde fakt o dost vice videt? Ja mam 5 kg nahoře, ale to brisko mam fakt ted o dost větší nez jsem mela, ja jsem jeste docela mala, tak jsem zvedava v tom lednu, to se budu asi uz jen koulet ve snehu :D

No tak mi gyndar jeste neřekl váhu miminka ani jednou a ja se ani neptala, ale příští tyden jdu na kontrolu, tak uz se teda zeptam :D tobe to takhle rekla? To by me docela vylekalo taky :D

A kolik je prvnímu děťátku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
12.8.26 09:50

Taky jsem docela prcek, mám jen 160cm, tak se budeme asi kulet spolu 🤣 🤣
Váhu mi taky neřekla, jen že je velký 😄 a vylekalo mě to dost 😁
A holčičce budou příští týden 2 roky 🙂 kolik že je tvému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
12.8.26 19:50
@MichaelaVr píše: Více

Ja mam 158cm, tak jeste v tech zimních věcech budeme uplne koule :lol:

Tak to mame podobne Elence budou 2 roky pristi mesic :srdce: a jake to pro tebe je s takovym batolatkem? Ja se priznam, ze na konci dne jsem fakt mrtva a unavena. Nejtěžší pro me je, jak se učí zvladat emoce a nekdy je docela zuriva, to me unavuje teda vice nez fyzicka aktivita:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
13.8.26 08:28

Je to s ní dost náročné, po obědě při uspavani většinou usnu dřív a dávám si tak hodinu spánku 😊a i tak jsem večer vyčerpaná.
Od té doby co jsem těhotná, tak chce pořád nosit a dost se mazlí, to mazlení je v pohodě ale nošení moc ne, hlavně když to chce ve chvíli, kdy potřebuji obě ruce 😄
Peklo máme večer při uspavani, nechce spát a v postýlce pořád blbne a nedokážu si představit, jak to budeme dělat, až bude ve větší posteli a v té její bude miminko 🙈 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
18.8.26 07:17

Já vás všechny taky opět zdravím. Termín mám 28.1., mé první těhotenství. Bříško se začíná ukazovat tento týden maličko, ale pořád ho ještě velmi lehce schovám. Přibrala jsem cca 1,5 kg zatím. Screening před pár týdny dopadl dobře az na riziko preeklapsie, takže zobu prášky. Cítím se dobře, vlastně často hodně netěhotně, první trimestr jsem neměla téměř žádné nevolnosti. Vrátila jsem se z hor, kde bylo teda lépe než v Brně, kde umírám teplem, snad to bude tento týden lepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
18.8.26 10:10

@Dn0712 @MichaelaVr
Holky, tak já taky nejsem žádný velikán, když se hooodně narovnám a vyprsim, tak 168cm, ale i minule těhu mě to asi táhlo k zemi, na takovém tom měřítku na staré váze mi dr naměřila 165cm :mrgreen:, tak už se asi zase zcrkávám. Hlavně jestli to takhle půjde dál, tak se v prosinci koulím spolu s Vámi… Max mě na Staromáku, když se budu koulet okolo, pověsí místo nějaké té velké koule na stromeček :lol: :mrgreen:. Objednávala jsem Vánoční a těhu focení (2v1) u naši fotografky a říkám, proboha, hlavně ne až v prosinci, letos začátek listopadu, abych fakt nebyla jak obr koule 🤭.
Ja mam zítra internu a kardio, bohuzel i tohle tehu zápasím od 1.trim trochu s tlakem, tak beru Dopegyt a asi to ještě bude za zbytek tehu na par návštěv kardia a interny :roll:. Pak mám další týden poradnu, ultrazvuk, to už budu začínat 5.ty měsíc 8o, nějak to utíká…

Jinak k těm dětem, ono je asi jedno, zda je dítku 2,5r, 3, 4, nebo 5, nebo 7… pořád potřebuje tu maminku i to starší dítko. Problém vidím spíš u toho, co je dnes moderní ten 1 rok, tam si maminky pořizují prakticky dvojče pro první dítě, ale to první ještě potřebuje dopomoc prakticky u všeho a co si budeme, roční dítě je téměř bez vyjímek taky ještě na plínkách, kojené, nebo výživa a maminka dopomáhá s jídlem, se vším.
To už je potom s 2/3/4 letákem úplně jiná písnička, bez plínek, samostatná dítka, jedí sama, na nočník/wc jdou sama, jasny, utíráme, ale nepřebalujeme 2 děti, s oblíkáním max dopomoc a už si i vyhrajou samotny… Takže věřím, že i u vás to bude fajn a postupně úplně v klidu a v pohodě ❤️ 🙏🏼 🍀. Podle mě mít třeba miminko k dítku, co jde do první třídy musí být taky mazec, mít miminko a muset se učit, dělat úkoly, chystat dítě do školy, to mi asi přijde opravdu lepší mít miminko k prvnímu 2,5-4r 🙏🏼.

A jak se jinak všechny máte a cítíte? Nevim jak Vy, ale ja jsem ted, jak se ochlazuje úplně ožila :lol:. Vyhovuje mi opravdu vic teplota 20, max 25, než přes 30, to jsem sotva funěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.26 10:46

Holky, tak u nás screening negativní. Dělali jsme i NIPT a vše v pořádku :srdce: čekáme chlapečka.

Trosku me děsíte s tím přibíráním, ja mam termin 29.1. a uz mam 3,6kg nahoře 🤣 🙈 Bříško je teda uz viditelné i rano 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
18.8.26 11:54

@Lucinta :D :D sranda s tim focením…ale jako chapu, ono se na to fakt musis divat tak, aby ty fotky aspon trosku vypadaly a ne ze se za brisko schovaji vsichni :lol: vidis, ale to jsi me taky přivedla na napad s focením, ze vánoční bychom mohli spojit s těhotenským, to bude krasne :srdce:

Máš úplnou pravdu, souhlasim. Každé obdobi ma neco a to starsi dite bude maminku vzdy potrebovat :srdce: a ja taky verim, ze si to sedne, vzdycky je vsechno nove narocne a musi si to sednout a zajet nejaky system.

Jinak me je fakt dobre, blbe mi bylo asi mesic a celé prázdniny pohodicka a uzila jsem si krasne léto. Ty teploty mi nejak nevadily, hlavne treba bylo horko par dni, pak na 2 dny ochlazeni na odpocnuti a pak zase horko. Ale ted je taky fajn. Ja jsem treba clovek, co si na pocasi nestezuje. Ja mam rada vsechny obdobi, kazde ma neco, nejvíc ale nesnáším déšť, mokro a bahno. To je jako fakt nemusim, ale jestli ted byly horko, nebo v lednu ty mrazy, tak uplne hodne nevadilo ani jedno a jsem moc rada, ze to tehotenstvi mam zase zatím takove pohodové, prootze verim, ze kdo trpí na nejake vetsi nevolnosti nebo je mu celkove blbe to pocasi nesnáší dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
18.8.26 11:56
@Brněnskémimi píše: Více

Uz jo? Ja mam termín 24.1. a nahoře 5kg :D takze pohlavi ti rekl asi tvůj gynekolog, ze jo? Ja jdu prave na kontrolu dneska, tak jsem zvedava, jestli se miminko dobre natoci a uz taky budeme vedet :srdce: obdivuju ty, kteri si to nechavaji jako prekvapeni, ja jsem na to netrpeliva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí