TP leden 2027

154
17.6.26 08:07

TP leden 2027

Ahoj všem 😊,

zakládám diskuzi pro maminky s termínem porodu v lednu, protože jsem zatím žádnou nenašla.

Já jsem momentálně v 8. týdnu, je mi 32 let a čekáme druhé miminko. Doma už máme šestiletého syna, takže mezi dětmi bude poměrně velký věkový rozdíl. Přiznám se, že si někdy připadám skoro „stará“ na druhé dítě, i když rozum mi říká, že je to nesmysl. 😄

Budu ráda, když se přidají další nastávající maminky s lednovým termínem. Napište, v jakém jste týdnu, kolik vám je let a jestli čekáte první, druhé nebo další miminko. ❤️

Těším se na společné sdílení radostí, starostí i všech těhotenských zážitků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.6.26 15:25

TP leden 2027

Ahoj Zoe, gratuluji k těhotenství!:))

Já jsem dneska v 9+3tt, takže 10. týden, je mi taky 32 let a čekáme první miminko :). Já si naopak stará na první miminko nepřipadám vůbec, většina mého okolí má první dítě kolem těchhle let :D.

6 let rozdíl mi přijde super, já sama pokud budeme chtít druhé dítě budu cílit na 4-5 let rozdíl, což je podobné :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
20.6.26 18:32

Ahoj holky, ja jsem dnes 9+5 podle ms, podle utz 10+1. Čekám druhé dítko a těhotná jsem potřetí ☺️ rozdíl mezi dětmi budu mít bez 2 měsíců 4 roky. Je mi 31🌞 přeji Vám všem pohodové těhotenství :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.6.26 17:25

Ahoj, letos na podzim mi bude 30 let, dnes jsem byla na druhé kontrole a jsem 8+2, vše vypadá dobře a v těhotenské průkazce mám datum 27. 1. 2027. Je to moje první těhotenství, ale rozhodla jsem se už netrávit denně hodiny na internetu a zbytečně se všeho obávat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
22.6.26 17:28

@Emejkal Tak to máme stejný datum 😁 podle menstruace mám 23.1 ale podle utz mi vyšlo právě 27.1.
Já teda budu rodit o něco dříve, protože první byl císařem a teď druhý taky půjde. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
26.6.26 20:35

Ahoj holky, ja jsem dnes 10+6, termín mi vychází na 16.1 myslim. Čekáme druhé dítě, máme jeste holčičku, ta má 2,5 roku, je mi 32 let :) těhotná jsem po třetí, to druhé bohužel nedopadlo :( jak se cítíte, máte někdo nějaké rozdíly v těhotenství (u vicerodicek)? :)

Mějte se krásně a odpočívejte ať vás ty vedra nepoloží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
29.6.26 15:48

Ahoj holky, také se přidávám dnes 12tt, TP 12.1. je mi 28 a je to moje čtvrté těhotenství, porod bude třetí, doma mám dceru 5 let a syna 15.měsíců 🤩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.26 19:29

Ahoj, mě je 32 a bude to naše první dítě. Těhotenství je to druhé, to první bohužel ZT v 6+3, ale přišli na to až kolem 11 tt. Momentálně vše probíhá v pořádku jsem ve 13+1, TP mám 4.1. ale za dva dny jdu na první screening. Snad bude vše v pořádku, mám pořád po tom prvním nezdaru pochybnosti zda vše probíhá dobře, protože předtím jsem nic nepoznala. Jak jste na tom vy? Už jste absolvovaly první screening? Jak to u vás probíhalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
3.7.26 12:32

@ZoePrime
Ahoj také jsem hledala a nenašla… :andel:
Pobavilo mě, že si v 32 letech připadáš “stará” na druhé dítě… :mrgreen:
S ohledem na to, že se o děti pokouším bez mála dlouhých 12 let, jsem zdravá, bez problému, ovariální rezerva vždy dobrá, i v 35 jako ve 25, všechna možná a nemožná vyšetření, co si jen vzpomenu byla v pořádku- a první holčičku máme i tak z 1.IVF a 1. Transferu. Rodila jsem ji v 36, za 3 měsíce mi bylo 37 (jako mým babičkám, když se staly babičkami, protože ony rodily v 17, moje maminka mě měla ve 20) :lol:.

O miminko jsem se snažila od 29… řada biochemek, nebo jsem se ani nedostala na utz a potratila třeba den před :,(, snazili jsme se přirozeně, nebo IUI…
Co měla holčička 1 rok, začali jsme se opět snažit, když jsem v 1,5r kojila už jen na noc, začali jsme opět chodit do centra.
Za poslední rok mám za sebou řadu vyšetření, změnu centra, další 3 IVF, celkem tedy 4 IVF a otěhotněla jsem nyní až s posledním embryjkem 9. transfer… Když už jsme se smiřovali s tím, že eventuálně budeme muset využít dárkyni vajíček.

Teď končím 10tt a posouvám se dopředu s velkou pokorou, pokud počítáš a určitě správně, holčičce teď byly 4 roky, takže je mi 40 a rodit budu ve 41 letech a jsem za to neskutečně vděčná a šťastná a stará si opravdu nepřipadám 😇…

Ani na těle, ani na duchu. Naopak mám rozhodně více energie než zničená z prace ve 30 dělala jsem na aru a jipce dlouhých 18 let, z toho většinu na směny 12ky :mrgreen:. Teď je mi skvěle a užívám si to, možná i díky akční holčičce, která je stejně sportovně a akčně založena jako my s tatínkem :lol:.
Asi je to hodně o pocitu, celkovém vnitřním nastavení a dynamice jak rodiny, tak člověka.

Takže určitě si tak prosím nepřipadej, ze skupinky vim i o holkách, které jsou ještě o pár let ode mě starší… A moje kamarádka s podobným osudem jako já rodila chlapečka ve 44 letech, vypadá úžasně, šťastně a spokojeně a jsou akční rodinka stejně jako my.

Mě čeká 13.7. odběr krve na screening a 23.7. screening a NIPT/prenascan s ohledem na věk. TP mam 30.1., ale čeká mě i s ohledem na myom opět císař, takže -10/14 dní.
Všem nám tu držím palce, ať se dočkáme zdravého miminka v náručí… to je nejvíc ❤️ 🙏🏼 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
3.7.26 15:02

@Lucinta Připadám si trochu stará. 😅 Asi i proto, že s prvním dítětem to občas nebylo úplně jednoduché.
Syn má Aspergerův syndrom a dlouho se nám nedařilo počít druhé dítě. Když jsme si konečně řekli, že to asi nepůjde a zůstaneme jen u jednoho – protože občas je toho na nás i tak až až – tak bum… druhé miminko na cestě. 😄
A aby toho nebylo málo, před týdnem mi diagnostikovali těhotenskou cukrovku. Takže nejen že náš malý satan skoro nic nejí (k selektivnímu stravování kvůli autismu to prostě patří), ale teď ještě musím vařit zvlášť jemu i sobě, píchat se minimálně šestkrát denně a do toho jsou prázdniny. 😂
Prázdniny s introvertním autistou jsou občas opravdu malé peklíčko. Takže jo… někdy si fakt připadám stará. 😅
Jak to bude s porodem, zatím netuším. Jeden císařský řez už mám za sebou, před půl rokem mi vyndali žlučník a teď ještě ta cukrovka. Tak trochu doufám, že vyjde i druhý císař, protože po císaři i po operaci žlučníku se mi vytvořily srůsty.
TP mám podle utz 27.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
3.7.26 16:50

@ZoePrime
Naprosto Ti rozumím a chápu :hug:. S dětmi a vším okolo, aby je člověk vůbec měl a běžnými starostmi to není jednoduché…

Mrzí mě, že má malý diagnózu, ale mám pocit, že dnes je to čím dál častější :oops: … Tyto diagnózy dobře znám, při práci zdravotní sestry jsem si dálkově udělala Mgr v oboru psychologie a pedagogiky a abych měla pravidelný režim, tak jsem práci arové sestry vyměnila za učitelku ve školce, bohužel, teď je běžné, že děti na třídu s diagnózou připadnou klidně 3-4.
Dělala a dělám v soukromé umělecké školce, takže asistentka na dítě nebyla a nehrozila, ale byly jsme většinu dne na děti ve 2, tak alespoň tak… jen těch dětí jsme měly celkem 12/13 a v létě i 15… Takže doma s jedním ďáblíkem si to fakt užívám 🙏🏼.
Máme taky hooodně živou a akční holčičku, ale u nás “jen” hyperaktivita, na poruchu AS to naštěstí není… teď navíc začala ještě zkoušet co může a nemůže, tak je to i s ohledem na rizikové těhotenství náročné 😥.
Mě spíše vyčerpávalo, že jsem k malé měla i třídu dětí… Chodila jsem pomáhat do práce i při mateřské, když jim někdo vypadl od Sofinky 1,5r a v létě jsem tam prakticky byla od června do půlky srpna, aby mohly holky na dovolenou. A to byl fakt zahul, s druhým děťátkem to dělat nebudu a budu si užívat obě děti a čas s nimi.
Teď jsem se vracela od září, a února/března pak hysteroskopie a podobná vyšetření a nekonečná lítání po lékařích a na kontroly okolo IVF a odběry vajíček a transfery… za 3/4 roku 3 IVF a 8 transferu, hysteroskopie a všechna vyšetření… něco jsme lepili s manželem, že si vzal home off, něco hlídali tcháni, někdy musela prostě se mnou, s nami, mám pocit, že jsem za poslední rok jen běhala z práce a do práce a po lékařích a ten rok nám jen utekl a protekl mezi prsty… :(

A tak jsem to v podstatě taky už vzdávala, nechtěla jsem už přijít ani o jediný den se Sofinkou… a domluvili jsme se, že už na žádné IVF nepůjdu, max zkusíme dárkyni vajíček a tehdy to zrovna s naším posledním bojovníčkem vyšlo…

Ty hormonové smrště za poslední 2 roky byly šílený, 2× mi vyvolali umělý přechod a do toho stimulace a x hormonů okolo všech transferu i IVF a to hodně ovlivnilo i to, jak jsem byla podrážděna a nevrlá a ošklivá i na malou i na manžela a prostě už jsem tyhle stavy nechtěla ani pro sebe, ani pro malou, ani pro manžela…

A najednou jsem koukala na pozitivní testy a miminko na utz… ještě pořád tomu úplně nevěřím, ztrát za poslední 3 roky bylo tolik, xkrat jsem otěhotněla po transferu i přirozeně, ale nedopadlo to… až do teď.

Kvůli všemu co mam za sebou, tak mam hned rizikové a bohužel se o víkendu potvrdilo, že to neni legrace, krvacela jsem a skončila v nemocnici, naštěstí je to v pořádku a hematom se částečně vykrvácel a prý už se vstřebává, ale i tak mam klidový režim, co s tou naši potvůrkou neni vůbec snadné a legrace. Navic mi přišly i na myom nad dělohou, takže u mě je císař opět asi vic než jisty, aby se to eventuálně dalo rovnou řešit, minule mi totiž i tak dělali císař po 4 dnech vyvolávaní porodu, protože jsem měla na kontrole už kontrakce a odtikala mi plodová voda a při císaři zjistili, že odněkud strašně krvácím, asi tím vším tlakem praskl myom i tehdy… :roll:
Tak mi teď řekli, že by mi nedoporučovali ani s myomem rodit přirozenou cestou… kdyby něco… myšleno, kdyby to byl zase průšvih.

Jinak ja měla minule těhu a ted uz mi to evidentně začíná opět těhotenskou hypertenzi a brala jsem léky… ke konci bohužel i preeklampsie a rozjezd eklampsie, tak proto to bylo takovy konec na prd… mela jsem šílené tlaky i pulsy a bílkovinu v moči, začaly mi reagovat i ledviny a srdíčko… Tak jsem nemohla přenášet a nechali mě zkoušet, zda se porod rozjede po vyvolávaní jen do TP… vic už ne. Ale nevzpomínám na ten konec moc dobre…
Na sále jsem jim odcházela, mela jsem jen epidural, ale letěl mi dolů tlak, puls, bylo mi na omdleni i kdyz jsem ležela, mala se narodila nalokana krve a plodovky a musela byt na ventilátoru a na jipce 😔, manžela vyhnali… a zachraňovali mě. Takze nebýt te me opičky, že se ji nechtělo ani po tom všem ven, tak tu asi dnes nejsem… když bych odrodila normálně, tak se na to neprijde, krvacim do břicha a pak bych zřejmě “usla” a vykrvácela…
Alepsoň tak mi to pak rikala dr, kdyz jsem prisla k sobe, že mam dekovat male, že se ji nechtělo ven, že mi s největší pravděpodobností zachránila život 🥹.
Tak na to myslim každý den, když mám chuť ji uškrtit…
Poslední “super dny” strhla kolejnici a lanko na závěsy a záclony a s nimi samozřejmě i záclony a závěsy, rozbity svicinek, počmárané zdi a bordel jak v tanku… Ale miluji ji i když je to torpédo a střela… :lol:
A když to tak pozoruju, jsem moc ráda, že mezi Sofinkou a miminkem bude 4,5r, přeci jen, už si snad spoustu věcí dá vysvětlit a říct a pochopí, než třeba před rokem…
Uvidíme jaká bude realita 🤭.
Každopádně spíš než stará si připadám unavená, ale to asi dělá i ten 1.trimestr, snad se to opět zlepší jako s holčičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
5.7.26 14:07

Ahoj, mě je 33 a dnes jsem 10+3, termín porodu aktuálně 28.1. ale to mi ještě upřesní na screeningu za cca 2-3 týdny, ještě nejsem objednaná, na to mi dá doktorka žádanku v úterý i s těhu průkazkou, po odběru krve na všechny ty možné testy.
Děťátko čekám 2. a obě přes IVF. První je dcera a při těhu s ní, přišli na to, že mám v krvi nějaké protilátky, které tam nemají být a ani na hematologii, kam jsem chodila každý měsíc na odběr, aby to hlídali, nepřišli na to, kde jsem je vzala ale výrazně se mi zmenšil výběr porodnic na 3 možné, kdyby se při porodu kvuli tomu něco po… ale vše proběhlo v pořádku. Jen nesmím přenášet, takže den před termínem vyvolávání a pak porod proběhl přesně v den termínu 🙂 a to samé mě bude čekat i teď, to už vím.
Jen nevím, jestli je něco jinak v těhotenství, po odstranění žlučníku. 🤔
A taky už vám roste břicho? 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
5.7.26 15:36

@MichaelaVr po odstranění by nic neměli být jinak, také jsem po žlučníku, teda teprve půl roku což mi přináší riziko s těhotenstvím ohledně jizev. 😊
No a břicho roste, ale je to podle mě zatím jen prostě nafouknutí. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
5.7.26 16:30

@ZoePrime je to určitě nafouknutí od progesteronu ale blbě se to tají před rodinou.
A já jsem po operaci už rok a půl, takže kvůli jizvám už asi nebudu mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
5.7.26 18:44

@MichaelaVr no tak já jsem ještě tlustá ale teď jsem tlustá s kulatým břichem. Takže u mě to podezření nevyvolává, jen mám pocit že mám tak 10kg nahoru a to jsem teď na cukrovce 2 zhubla. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí