TP leden 2027

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2346
18.8.26 13:05

@Dn0712
Jojo, přesně tak a pokud nechci, aby si mě na Vánočních fotkách rodina pletla s vánoční kouli… tak raději ten listopad 🤭, i tak si říkám, že je to možná tak tak, přeci jen mám teď fakt to břicho větší než s malou, tak by bylo možná ideální se fotit na přelomu září/října :lol:. Mě přišlo fajn to spojit a nemuset 2× vymýšlet termín, tak aby manžel mohl, nebyla žádná akce, atd, to je kolikrát fakt porod. Navíc Vánoce milujeme, tak jsem i rada, že to bude takto hezky propojeno ❤️.

Je to tak, děti nás budou potřebovat už celý život a asi nikdy by nebyl ten “ideální čas” na druhé děťátko…

Jo, ja to mam taky tak, nic moc mi nevadí, ani léto, ani zima, ale nemam rada deštivo a blátivo, jinak mi asi nic nějak extra nevadí. Letos ale bylo opravdu hodně vedro a dlouho i bez pauzy (déšť, ochlazení), tak me asi i díky tomu mému tlaku nebylo v těch hicech 35+ úplně nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
18.8.26 13:19
@Brněnskémimi píše: Více

To jsou skvělý zprávy 🙏🏼 🍀 ❤️. Gratuluji k chlapečkovi, my jak jsme nakonec měli krásný screening, tak jsme NIPT nedělali a samozřejmě opět nás miminko napíná, snad tedy nebude tak dlouho, jako první holčička, ta se nám ukázala v plné parádě až v 8. měsíci, jinak bylo až nemožné se ji kouknout mezi nožky, dělala kotrmelce, otáčela se zadečkem, nechtěla nic ukázat, tak si tak říkám, zda tohle děťátko bude “moudřejší” :lol:. Ve finále, hlavně ať jsou miminka zdravá, to je v dnešní době opravdu nejvíc 🙏🏼.

Termín porodu máme podobný, já mám 30.1., posunulo se z 29.1. podle screeningu… A s váhou jsem na tom taky podobně. Tak držím palce, ať jde vše jak má ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.26 14:24

@Dn0712 chlapečka nám řekli na screeningu, potvrdil NIPT test a včera i gyndarka 😎

My jsme si to nechali říct hned na místě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
18.8.26 15:31

U první to bylo vidět na prvním screeningu ale manžel se chtěl nechat překvapit ale na tom druhým už to chtěl vědět taky a nebyl s tím problém, furt roztahovala nožky ale nastavit se tak, aby to byla taková ta hezká fotka z ultrazvuku, to ne 😄 😄
Zato toto mimi neukazuje nic, také se dost vrtí, už občas i cítím takové drobné pohyby, jako by se mi tam převalovali malé bublinky 😁 a chceme si to nechat říct až na tom 2. screeningu, až tam zase budeme spolu 🙂

A četla jsem, že od nového roku se má zvedat rodičák, tak hlavně nesmíme porodit předčasně 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
18.8.26 16:17

@Brněnskémimi
Ja to taky nevydržím, u holčičky už jsem myslela, že mě raní mrtvice, když doktor, nebo doktorka vždycky, když to vaše miminko je takové akční, nebo stydlivé… Ale že “asi” holčička, pokud to je opravdu jen pupeční šňůra mezi nožkama a neschovává tam pindika… Do dneška si pamatuju manželovu hlášku k doktorovi : “no tak to je jasný, pane doktore, to bude holčička, slušná po mamince, ta mi taky nechtěla ukázat pipinku”… Chlap no :lol: 🤦🏼‍♀️, ale měl pravdu, nicméně já jsem tak nějak od začátku cítila, že je to holčička 😇, teď si teda jistá nejsem vůbec.
Manžel měl “super” nápad, že se necháme překvapit, vůbec neví, co po mě chce, když mám plnou půdu věci na holčičku 🤣 🤣 🤣. Tak svolil alespoň k tomu, že až to bude opravdu viditelné a bude to dr vědět, že sinto necháme napsat na papír do obálky a ze si spolu s nasi malou uděláme hezký den, dame si nejakou mnamku a oslavime to tim, že si rozbalíme překvapení… obálku 🥹.
Docela se na to těším 😇. Hlavně holčička byla letní, tohle miminko bude zimní, takže stejně musim nakoupit nějaké malinké věci na zimu, jedině, že bychom to miminko trénovali už od malinka a otužovali, Sofinka je červnová, takže bych musela dát tak sto vrstev letních věcí, aby miminku nebyla zima… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
18.8.26 16:22

@MichaelaVr
Jo taky jsem se celkem potěšila 🤭, ale těch keců co měli někteří páni politici k tomu, jak to přes ně neprojde, atd 😳, když si to člověk přepočítá na ten 1 měsíc za 3 roky, tak je to sotva na 1 nakup a dělali s tím takové caviky… Říká se sice, že každé dítě a každé těhu může být jiné, ja to teda mám jak přes kopírák, tak kdyby to tak bylo jako s holčičkou, tak i přes všechny vyvolávačky světa bude i tohle mimi zahrabané jako krteček…
Mám TP až 30.1., čeká mě téměř na 100% opět císař, našli mi myom na děloze, takže asi nějak okolo půlky ledna, tak doufám, že se prďolka nerozhodne, že bude pospíchat… :roll:
Co si budeme, na zemi zrovna 50k člověk nenajde :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
18.8.26 18:39

@Lucinta
Ano, jen tak to člověk nenajde, tak by to byla škoda. :D A když je tam myom, tak to jinak nejde? Nebo budou rovnou odstraňovat i to?
A já to mám trochu jiné, mám jiné chutě, pálí mě žáha, to jsem předtím vůbec neměla ale vím že musím porodit dřív nebo na termín budou porod vyvolávat jako minule, jinak by to mohlo být pro mimi riziko, kvůli protilátkám v krvi. Ale v období vánoc toho mám vždy hodně a hlavně stresu, protože velká rodina a každý bydlí v jiné části republiky a jsou posedlí tím, že se musíme navštívit, tak se bojím, že to přijde dřív. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2840
18.8.26 21:46

@Brněnskémimi tak u nas to take vypada na chlapečka :srdce: budeme mit parecek. No ale s temi jmény, my se asi s mužem neshodneme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.26 22:09

@Dn0712 my měli jmeno do té doby, než nám potvrdili chlapečka 🤣 pak začal manžel vymýšlet 🤣 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2840
18.8.26 22:10
@Brněnskémimi píše: Více
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
18.8.26 22:39

@MichaelaVr
No ja rodila už holčičku císařem, přišla jsem na běžnou kontrolu do porodnice, zjistila jsem z CTG, topografu, že už mám kontrakce, respektive sestřička zavolala dr a ta se mě zeptala, jestli vim, že už mám kontrakce a podle utz, že už mi odtika plodová voda…
Tak si me brali na příjem a začali mi vyvolávat porod… Foley, vyvolávačky, kazdy den jen do 17h, že “abych se vyspala”, nespala jsem tam ale pomalu vůbec, bordel na chodbách, všude okolo to hekalo, skučelo, nebo plakaly miminka… Takže se mi kontrakce do rána vždy uklidnily a od rána nanovo. Neotvirala jsem se, tak od pondělí nakonec byl i tak v pátek ráno císař a malá mě zachránila, alespoň tak mi to pak říkala dr., že mám děkovat tam nahoru a malé, ze se ji nechtělo… Že by to při vaginálním porodu nepoznali… :( a téměr s jistotou bych mohla vykrvácet.
Asi během kontrakci a při porodu mi praskl myom nad dělohou a ja jsem silně krvácela, bylo mi na omdlení, i když jsem ležela na operačním stole a letěl mi dolů tlak i pulz… tak jak byla mala venku, tak ji převezli, odsávali ji, byla nalokana vody a krve a musela pak byt na ventilátoru… No a manžela vyhnali ze sálu, me fikli ještě víc, (místo 10 cm jizvy mam 25cm) a hledali odkud to teče.

Teď už se o tom ví a rovnou mi ho opět na mou žádost snad odstraní, jinak bych musela po zahojeni jít od miminka do nemocnice na laparoskopii, aby mi myom odstranili extra…

Jen mi teda nejde do hlavy, že jsem teď na jaře měla hysteroskopii zda je vše v pořádku a bylo, no a na přelomu června a července mi zjistili z ultrazvuku myom 🤷🏼‍♀️.
Každopádně budu ráda, když to odstraní u císaře, než jít opět extra na operaci.
Ja nejsem blázen a rozhodně letos nebudu objíždět na přelomu 8/9. měsíce rodiny… ja pocházím z veliké rodiny na Moravě, mam 3 sourozence, naši rozvedeni, každý jiný partner téměř 20 let, ještě žijí moje babičky, děda, proste návštěva na Moravě je vždy nekonečný maraton. Tak jsem letos řekla, že přijedeme v listopadu, že už chci v prosinci možná ze 14 dni před porodem klid. Dokonce zvažujeme, že letos na Vánoce nepojedeme na chalupu s celou rodinou, ani na ten prodloužený víkend a budeme doma jen my 3 a uděláme si pohodičku u pohádek a podle sebe 😇 🥹 ❤️.
To asi uvidíme dle situace, mame to hodinku a kousek od Prahy, tak to necháváme otevřené… Ale ja bych tedy ke konci navrhla, že pokud se chce rodina scházet, ať se sejde u Vás :wink:.
Neni Tvá povinnost těsně před porodem objíždět rodinu a riskovat, že se tím/tou námahou miminko rozhodne přijít dříve…

Příspěvek upraven 19.08.26 v 06:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
18.8.26 23:06

@Lucinta
Tak to nebyl jednoduchý porod a chápu že je lepší to vyndat určitě při tom a ne poté jindy, mě stačila operace a dlouhý pobyt v nemocnici měsíc před ní, když měla malá cca 3 měsíce a je to ne nic, být bez toho miminka. Ale to co se stalo tobě, to ti nezávidím i když ti to vlastně zachránilo život. A chudák manžel, ten v tu chvíli musel být taky vystrašený.
Být na ty vánoce doma a užívat si klid jen ve 3 je super nápad. Říct rodině, že kdo nás chce vidět, ať klidně přijede, ale jen na kávu a ne na oběd 😁 také mám 3 sourozence a 2 jsou o tolik starší, že jejich děti jsou sice o kousek mladší než já, ale mají starší děti než mám já 😄 alespoň že manžel má menší rodinu 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.8.26 07:55
@MichaelaVr píše: Více

Nebyl, ale víš jak, mě jak nebylo nejlépe, tak jsem se ztrácela a vše vnímala tak nějak jako z ozvěny, mlhy, najednou byl zmatek a jen si matně pamatuji nějaké “indicie”, co si lékaři říkali mezi sebou, když hledali odkud krvácím, pak si pamatuju smrad když přepalovali asi nějaké tepny, žily…
Manžel se mi pak přiznal, že měl strašný strach a že jsem tam byla prý hrozně dlouho, že byl se Sofinkou a pak zvládl zavolat celé rodině a teprve mě vezli ze sálu…

Ze si vlastně celá rodina myslela jak brečí dojetím, což bylo i dojetím, ale že se hrozně bál, že umírám 🫣 😔.

Ty jsi to taky neměla vůbec lehké, nedokážu si to představit být víc jak měsíc bez miminka 😔.

Přiznám se, že po tomhle startu mi trvalo opravdu rok, než jsme se s manželem vrátili k myšlence mit druhé dítě. Měla jsem po tom všem v sobě takový blok a strach, že příště mě už třeba nezachrání…
Ale pak jakoby člověk postupně zapomněl a naopak jsem to obrátila tak, že když půjdu opět rodit do stejné nemocnice, že si mě pohlídají…
Všichni tam jinak byli skvělí a můžu říct, že se tam i docela těším 😇.
Byla jsem tam teď už jednou v těhotenství, protože jsem krvácela asi na přelomu 9/10tt a tam přišli právě na ten Myom, takže to tam už mám ve zprávě a prostě se musím i tak hlásit dříve, než přes check in, když bude císař…

Já Vánoce miluju, i manžel s malou, celá naše rodina… Tak jsem si říkala, že letos to chci opravdu podle svého a podle sebe 🙏🏼. Mou stranu rodiny navštívíme v listopadu a pokud bychom se rozhodli, že na chalupu nepojedeme s manželovou rodinou, plus návštěva 25., kde se sejde zbytek…
Rodina od manžela bohužel není také zrovna nejmenší… :lol:

Ale podle mě všichni mají stejnou možnost návštěvy u nás, jako my u nich. Manželovi bratranci mají děti plnoleté a téměř plnoleté, tak nevidím nejmenší problém cesty k nám, navíc o svátcích, kdy jsou silnice přeci jen prázdnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
19.8.26 09:30

@Lucinta
Když budou chtít, tak určitě zvládnou všichni přijet, u nás už by to problém byl, my už se nikam nedokoulíme 😄 😄
Bez mimi jsem byla jen 10 dní, když jsem byla na operaci, předchozí návštěvu nemocnice jsem ji tam měla sebou ale bylo to náročné, pak jsem skončila na JIPce, tak malou dali na dětské a starali se mi tam o ní, no ještě že žlučník je jen jeden 😁
Divím se, že tě u toho nechali při vědomí a neuspali tě úplně, ale aspoň že to máš takto v mlze, občas je to lepší. A teď už s tím budou počítat a bude to lepší 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
19.8.26 10:08
@MichaelaVr píše: Více

Je to tak, a jestli to tak půjde dál, tak pod stromečkem už opravdu budeme jak vánoční ozdůbky… ehm, koule 🤭.

No i tak, 10 dní muselo být jako věčnost :(.

Já jsem nechtěla uspat víš, chtěla jsem jen epidurál, aby se mnou mohl být manžel a abychom si to oba mohli užít spolu, že se nám narodila naše vymodlená holčička, když už to nešlo přirozenou cestou. Bohužel nikdo netušil v co se to promění, ale myslím si, že mě určitě pak něco dali na oblbnutí, nebo jsem už díky tomu nízkému tlaku a pulsu vnímala ja vše jako v mlze…
Každopádně teď je pravda, že nad tím občas přemýšlím, zda opět epidurál, nebo se nechám raději uspat 🤭.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí