TP leden 2027

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
24.7.26 09:10
@Lucinta píše: Více

Já po transferu dostala stacyl a předchozí těhu taky, kvůli riziku preeklampsie jsem to musela brát do 36 týdne a pomohlo to, nic se nestalo 🙂 a teď jsem bez rizika asi pomohlo mít na začátku těhu o 10 kg méně 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.7.26 09:13
@Cahova.an píše: Více

Tak třeba na utz byla jen špatná viditelnost nebo se prcek moc hýbat a bude to nakonec vše v pořádku, když to bylo dle krve negativní 😊 věřím že to bude vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.7.26 09:17
@Dn0712 píše: Více

U nás to bude rozdíl 2 roky a 5 měsíců, a doufám, že dcera bude už velkou pomocnicí. Už teď mi ukazuje na břicho a říká že tam je mimi a občas i pohladí, vtipné ovšem je, když to udělá i manželovi, který se mnou toto těhu drží basu a dokonce i trochu s předstihem 🤣 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
24.7.26 09:53

@Cahova.an
Věřím, že se nakonec ukáže, že to byla treba jen chyba v měření 🙏🏼 🍀 ❤️. Moc držím palce :hug: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
24.7.26 10:06
@MichaelaVr píše: Více
:lol: :lol: to je pekne. Ja si to zatím neumim vubec predstavit, urcite se to nejak zvládne, ale sama jsem zvedava, jak to starsi holcicka pobere
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.26 16:24

@Cahova.an držím pěsti ať doplňující testy dopadnou v pořádku :hug: 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.26 08:56

Ahoj holky, tak ja se k Vam přidám. TP mam 31.1.2027.
Ve čtvrtek me čeká prvni screening, zvazujeme s manželem i NIPT test. Řeší ho taky některá z vas?
Je mi 32, tohle je moje druhé těhotenství. To první bohužel skončilo ZT.
Doma máme ještě manželovu dceru z prvního manželství 7let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.26 20:15

@Brněnskémimi ahoj, já jsem na tom dost podobně jako Ty, je mi 31, je to moje druhé těhotenství, první také skončilo jako ZT. O NIPT testu jsem kvůli obávám po ZT také hodně uvažovala, ale naštěstí ten můj 1. Screening vyšel krásně a nebylo to potřeba. 21.8. jdu na druhý screening (20-22tt), kde se dělá ještě jeden velmi podrobný ultrazvuk. A slouží jako nejpřesnější kontrola zdraví před porodem.

Pokud Ti vyjde v pořádku ve čtvrtek ten 1.screening tak bych NIPT asi nedělala, ale samozřejmě je to Tvé rozhodnutí:) jinak kdyby se něco doktorům nezdálo, tak bych na něj určitě sama šla, protože to je jediná metoda, která nijak mimčo neohrozí, ale neboj určitě vše u vás bude v pořádku 🍀 🌞 ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.7.26 21:26

Ahoj holky. Tak se mi to po delší chvíli podařilo všechno pročíst a ráda vás poznávám. Doufám, že všem teď to těhotenství dopadne skvěle s krásným zázrakem na konci. 💛 Vidím, že je tu spousta žen, které prošly těžkými zkouškami. A máte můj neskutečný obdiv.

Mě je dvacet osm. Jsem teď těhotná poprvé pokud nepočítám biochemické těhotenstvi. O miminko jsme se snažili rok a přišlo mi to jako věčnost. První trimestr byl pro mě noční můra. Zvracení každodenní i několikrát za den, pálení žáhy a celkově psychika nic moc.. Asi v 7. tydnu na ultrazvuku objevili dvojčátka, dvě tlukoucí srdíčka. Bohužel zůstalo jen jedno. První screening máme za sebou a jsem moc ráda že dopadl dobře. Až teď se všechno postupně zase začíná jevit v lepším světle a i nevolnosti převážně ustoupily. Termín mám 21.1.
Jak jste ten první trimestr prožívaly vy? Máte už nějaké chutě? Já byla ráda, že něco sním a preziju. Teď konečně se objevují chutě 😁 převážně na ovoce a zeleninu, kafe stále nemůžu ani cítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.7.26 11:24

Děkujeme :hug:, mě se to jméno líbilo tak půlku života, manželovi se naštěstí zalíbilo hned také… Teď ještě opět nevíme, ale jména jsme vybrali hned, chlapečka víme už od prvního miminka. A pro holčičku jsme vybrali ve 3 spolu se Sofinkou ze 3 jmen, která se nám líbila…
S tim věkovým rozdílem je to asi všude různé, některé děti to těžce nesou a zvládají a je jedno zda jim jsou 2,3, nebo 6…. My jsme se taky snažili aby byl rozdíl okolo 3 let, ale spíš s ohledem na náš věk, většina dětských psychologů doporučuje rozdíl 3-5 let, takže aniž bychom to plánovali a nutně chtěli, cítím, že teď je to pro malou naprosto ideální a bude to snazší. Myslim si, že třeba u nás by byl rozdíl pod 3 roky ne úplně šťastný… Malá by to téměř s jistotou zvládala hůř, než teď. Byla zvyklá jen na mě a i když tedy občas nějaké hlídání proběhlo, tak i tak jsme byli pořád spolu. Ve školce taky byla se mnou. Ale každé dítě je jiné, rodiče také, když je starší dítko hezky vedeno a připraveno, tak to jde podle mě v každém věku. A moc bych Ti přála, aby to u vás proběhlo hezky v klidu ❤️ 🙏🏼 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.7.26 11:38
@Brněnskémimi píše: Více

Ahojky, také mám podle screeningu TP 31.1., ale budu rodit císařem, takže cca o 10-14 dní dříve. Jinak NIPT jsme skutečně zvažovali, ale vyšel nám hezky screening i přes můj věk (40) a pokud mám screening dává 90% jistotu, navíc jsme šli do centra, kde se na screening specializuji a posílají tam kohokoliv z Prahy a Středočeského kraje pro potvrzení např problemu, špatné prognózy, atd. Prý nejlepší v republice… NIPT je 99%, tak jsme si řekli, že 90% je fajn 🍀. Máme už krásnou zdravou 4letou holčičku a screening máme podobný, i když bude rozdil mezi nimi 4,5r.
Každopádně, pokud chceš jistotu a 9% navíc Ti dá potřebné ujištění, tak do toho určitě jdi :hug:. Držím Ti palce 🍀 ❤️ 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.7.26 11:56
@Terka533 píše: Více

Ahoj Teri, mrzí mě, co sis prožila, u nás to zřejmě taky dost možná nejdřív byla dvojčátka, ale až na pořádném ultrazvuku v nemocnici, když jsem krvácela mi nezávisle na sobě doktor i doktorka, která přišla na zavolání na konzultaci, tak oba řekli, že vedle jednoho plodového vejce se jim zdá, že je pozůstatek po druhém obalu, zda mi vkládali jedno, nebo dvě embrya, no, vkládali jedno, ale my jsme se taky snažili… tak to dost možná vyšlo tak i tak, ale jsem neskutečně šťastná, že nám konečně miminko vyšlo…

První trimestr jsem prožila spíš v obavách a strachu, po tom všem 😔, navíc jsem 3× krvácela, že jsem skočila v nemocnici, nebo na gyn. Tak to o bylo takový nijaký. Teď se to snad postupně zlepší…
Ja jsem s prvni holčičkou neměla chutě neobvyklé asi žádné, spíš jsem vůbec neměla chuť na kyselé okurky, a to je jinak jim po kilech. Teď mám chuť na asii, nebo Indii a takové to sladce pikantní, takže pad thai, nebo jehněčí s kešu/rajčatovou omáčkou bych mohla mit každý den :lol:. Taky jim dost zeleniny a ovoce, ale to je určitě i letem, to mám každý rok, že v tom vedru bych klidně přežila na melounu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
27.7.26 19:54
@Lucinta píše: Více

No prave, ze dcera je uplne maminkovska, jeste se na vecer i koji…takze se přiznám, obavy mam, jak to zvládneme. Musíme pomaloučku zacit zvykat, aby to zvladla, az budu v porodnici. Hodne lidi mi rika, ze za pul roku bude uplne jina, coz asi ano, ale nemusi to tak byt.
Ale nepocitala jsem, ze tak rychle otehotnim, s dcerkou se zadarilo az po 2 letech a ted jsem dostala menstruaci v lednu, mela jsem ji nepravidelne 2krat a uz jsem těhotná :D ja jsem stastna, ze se to zadarilo, ale mam strach, jak to starsi dcerka vsechno pobere a zvladne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
28.7.26 12:19

Chápu, že máš obavy, já jsem malou taky na noc kojila do 2 let. A okolo těch dvou let jsme se začali více snažit už opět i s pomocí Caru. Buď šťastná, že se vám zadařilo… Já/my se snažíme o děti od mých 29, takže za 11 let mám holčičku a teď miminko v bříšku… Tak si myslím, že kterákoliv žena, co má cestu podobnou jako já… by za tu Tvou, ačkoli kratší než sis představovala, byla šťastná ❤️. Věřím, že to zvládnete ❤️.
A kdyby ne hned, tak postupně to bude určitě v pořádku :hug: 🍀 🙏🏼.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
31.7.26 07:35

Dobré ráno dámy, tak jak se cítíte a jak zvládáte ty hrozný vedra? 😊
Já se cítím konečně dobře, začíná mi vykukovat to pravé těhotenské bříško a v noci chodím čůrat 😁
Jen to vedro moc nezvládám, venku nevydržím ale malá tam chce být pořád 🥵

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky