Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
🧮Kalkulačka termínu porodu podle týdne těhotenství
Přečtěte si článek: 8. týden těhotenství: Jak zvládnout nevolnosti
@MichaelaVr @Lucinta Ja dnes šla na krev a půjdu asi až v pondělí na utz musí mi ho posunout. Miminko nějak dohnalo menstruační věk nečekaně 😂
@Lucinta
Ahoj, tak vše dopadlo dobře, jen pohlaví ještě nevíme, dokonce ani nemám rizikovo preeklampsie, které jsem měla minule, takže super😊. Na další ultrazvuk jdu v září 🙂
@MichaelaVr Tak v závěru udělala panidoktorka radši utzhned podle utz zatím vše ok ještě musím počkat do středy na krev. 😊 Trochu se změnilo poradí no ale to vydržím už ![]()
Já mám termín 28.1. 2027, první miminko a je mi 30. Ve čtvrtek mě čeká první screening ❤️
@MichaelaVr
To jsou skvělé zprávy 🍀. Kéž bych Tě ve čtvrtek následovala ve stejném duchu… Tak se hezky opatruj a užívej si tu radost ❤️.
@Lucinta @MichaelaVr Tak krev dorazila už dnes a vše je jak má být. 😊 Termín porodu se posunul na 25.1 ale mě to je jedno, bude stejně císař mám prvního císařem a teď diagnostikovanou vcestnou placentu. 😊
Ahoj holky, dneska mam za sebou 1.screening a termín porodu 24.1.
screening dopadl vyborne ![]()
@Dn0712 @ZoePrime moc vám gratuluji k dobrému výsledku ♥️ možná budete rodit spolu jak to tak vypadá 😁 🍀 jak to vlastně máte s porodnicí? Už máte vybranou, nebo to ještě necháte na dýl? Jak je to moje první tak vůbec nevím co kdy shánět. Ale pediatra naštěstí už mám (to mi řekla ségra že se musím nahlásit už kolem 14 TT). Jinak musím se přiznat už jsem si dovolila koupit pár drobnustek pro mimčo
![]()
@Daniela1994 tak já budu hlásit až tak ve 20tt k pediatrovi, protože k němu chodí i syn takže nás vezme určitě. A porodnici volím mezi Podolím a FN Motol. Podolí jsem měla u syna a Motol mám blízko k bydlišti. A dnes už se do porodnice registrovat nemusí takže se člověk dostaví jen v 36tt na poradnu. S malým před 6 lety jsem musela ještě do 16tt registrovat porodnici 😁
@Daniela1994 píše: Více
Ja jsem z MSZ kraje, tak muj vyber nemocnice ti asi moc nepomuze
ale s tim, ze se rodí malo deti, urcite problem nebude
ja rodila pred 2mi lety poprve a do vybrané nemocnice jsem se jen nahlásila a pak chodila na kontroly tam ![]()
No a pediatra jsem taky resila az pozdeji u prvni holčičky, urcite neco okolo 2 mesicu pred porodem, mozna i pozdeji. Nové miminko ti musi vzít vsude ![]()
@Daniela1994
Ahojky, netuším, jak je to teď, ale u dcerky, kterou jsem rodila 06/22 jsem se musela nahlásit snad do 16/18tt do porodnice, (Praha) jit si tam pro registraci, vyplnit formuláře a vstupní vyšetření a dostala jsem razítko do těhotenské průkazky, nebylo mi to po IVF 2× příjemné, protože jsem se bála se registrovat, že se něco podělá… Ale nakonec jsem tam skutečně rodila. Rodila jsem v Krči, chtěla jsem porodnici, která má i kvalitní neonatologii… co bylo potřeba, protože malá potřebovala první den po porodu ventilátor a Cpap…
Pediatra jsem registrovala určitě později, asi 5./6. měsíc. Taky jsem musela mít razítko Teď to neřeším, druhé dítě mi dr. určitě vezme, už jsem se ptala, když jsme se spolu bavily, že bychom rádi druhé…
Teď přemýšlím, že budu asi rodit ve stejné porodnici, byli tam všichni skvělí, pokoje pěkné a byly jsme vesměs po 1 na pokoji, až teda na ambulanci, tam byla jedna exht protivná herdek sestra, ale tak všude je něco… Případně zvažuji Hořovice, tak si to chválí a jezdí tam rodit i pražské… Máme to 5 min od domečku, kam se budeme ale stěhovat tak za 1-1,5r. Nicméně máme kousek i chalupu, takže když by to na mě přišlo nečekaně bylo by to asi blíž tam, než do Plzně.
Která má ale taky super ohlasy a natáčely se tam myslim i ty “malé lásky”. Tak uvidíme… Mě celkem jistě čeká plánovaný císař, tak je to asi i jedno, kam pojedu, když by se to nerozjelo samo…
Tak teď jsem se schválně podívala a Praha je na tom stále bledě a ještě hůř než 5 let zpět
a požaduje většina porodnic registraci od 14.TT, co budu vlastně za týden
. Naštěstí ve většině porodnic lze online. Nicméně po naplnění kapacity mohou porodnice další registraci už odmítnout.
Já mám vybrané 3 porodnice kam se chci podívat. Jsem z Hluboké a přes ten srovnávač porodnic mi vychází nejlépe ČB, což mám i nejblíže
. Ale v Táboře mají teď nově udělané ty pokoje co jsem viděla na stránkách FB tak bych se tam chtěla také podívat a třetí varianta je Písek.
Tak já mám termín změněn na 26.1. 🙂 doktorku budu řešit později, už tam chodím s prvním a hlásila jsem ji při poslední kontrole, že plánujeme další, takže vím, že to bude v pohodě.
Předchozí tehotenstvi mi na hematologii zjistili nějaké špatné protilátky v krvi, takže kvůli odbornosti na to a neonatologii mi bylo řečeno, že mohu sice rodit kdekoli ale kdyby byl problém, tak nás budou muset okamžitě převážet. Takže je lepší si vybrat rovnou vhodnou porodnici. Jedna je někde v Brně, další je Apolinář v Praze a další je Kolín a ten máme 20 minut autem, takže to byla jasná volba. Už jsem tam rodila a vše bylo super, takže určitě znovu a stačí tam zavolat a objednat se na 36 týden na tzv check in do porodnice. Vyplní se rovnou všechny papíry a zodpoví všechny dotazy a při porodu už se tím nemusí ta maminka v kontrakcich otravovat 😄 😄