TP Listopad 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
742
16.12.19 15:07

@Ajka90 malému taky zarůstají, ale ne doslova. Doktorka radila masírovat olejíčkem a jakoby stahovat tu kůžičku směrem od nehtu. Dělám to jednou denně tak pět minut a pak vždy když přebaluju. Už je to o hodně lepší :palec:
Ale nemá to zanícené, jen mu neroste rovně a má přes něj kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
16.12.19 20:31

@Lenikoule tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Ptala jsem se na to pedimudr a ta říkala, že to má většina miminek a musí to přerůst. Naštěstí to taky nemá zanicene. Zkusím taky masírovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
17.12.19 00:30

Holky, ještě dotaz. Budíte na kojení v noci? První dítko jsem budila protože neprospívalo a pak se budila sama. Ted ale váhám, zda v noci budit když jde všechno jak má. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.12.19 07:52

@Ajka90 já bych nebudila, u první jsem se nevyspala, u druhého to byla paráda, usnul v deset a budil se ráno v pět a krásně prospíval, teď se malá budí po těch 2-3 hodinách, kdyby spala dýl, nezlobila bych se, roste krásně, už máme 4 kila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
17.12.19 08:40

@Majinka7 malej taky krásně přibírá. 200g za týden :lol: a to je rozdíl od holky, kterou jsem musela už od druhého týdne dokrmovat. Mám trochu strach pak o mléko když bude delší pauza jak 5hodin, nebo je to jen kec :think: nemám s tím zkušenost :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
17.12.19 11:30

@Ajka90 Budila jsem jen jednou na začátku, to mu byl týden a něco a asi od půl dvanácté do pěti si neřekl o kojení… Teď už se to stejně znova nestalo :mrgreen: Jsem ráda za 4 hodiny spánku v kuse, ale to už musí být :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.12.19 13:11

@Ajka90 já nikdy o mléko nepřišla, spíš naopak :lol: a teď už si pěkně rozkojena, on už si řekne, že má hlad, to se neboj ;) ten čas mezi kojením se stejně postupně prodlouží až budou větší a o mlíko nepřijdeš, jen se to přizpůsobí malému a když bude mít spurt, tak se rozkojis ještě víc jak bude mít hlad a budeš častěji přikládat, určitě se ničeho neboj a koj jak bude malý potrebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
17.12.19 16:22

@Lea491 @Majinka7 mám pocit, že nic jiného nedělám, než že kojím :lol: malej chce kolikrát co hodinu přes den :D hlavně když nemůže usnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.12.19 18:50

@Ajka90 to mi povídej, já dělám nákupy pomalu v běhu, malý se moc nelíbí v autosedačce a jak se vzbudí to je řev na celý krám, ale zase to má výhodu, že neutrácím za zbytečnosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
17.12.19 21:45

@Ajka90 To jsme si užili včera v noci taky :mrgreen: Nakonec zase usnul se mnou v posteli, protože už jsem nechtěla riskovat, že se vzbudí a bude kňourat, dokud nedostane prso :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
17.12.19 23:07

Já tedy měla malé novorozeně, tak jsem dlouho budila, samo se hlady nebudilo vůbec. Když se dostalo zhruba na běžnou novorozeneckou váhu a už si občas řeklo, natáhla jsem noční intervaly a užívala si, že se trochu vyspím, přes den zas že třeba stihnu dojet domů a nekojím někde na ulici. Jenže mimčo se pak asi kvůli tomu začalo dost přepíjet a blinkat, takže jsem skončili na pozorování v nemocnici a momentálně musím zas kojit max po 3 h a vážit před a po kojení :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
18.12.19 05:54
@Ajka90 píše:
Holky, nemáte některá zkušenost se zarustanim nehtů u palce? Koukala jsem včera malému na nehtiky u nohy a oba palce se mi zdají že zarustaji :roll: :( samozřejmě se zeptám i pedimudr.

Mam. Natirala jsem olejickem a nekolikrat denne tu kuzickz jakoby odtahovala do stran do boku a uz rostou normalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
18.12.19 05:57

@Ajka90 mne se rapidne snizi laktace pri nekojeni nad 3,5 hodiny,, musela bych odsavat. Ale to se stalo asi 2× doted, jinak se koji po 2-2,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
28.12.19 01:54

Další dotaz.. Holka má virozu, malej zatím drží ale myslím, že se mu to nevyhne. S jakou teplotou popřípadě jet na pohotovost s takto malým mimcem. :think: když má víc jak 37,5 nebo až 38a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
28.12.19 17:32

@Ajka90 mame za sebou dve virozy, kdy ji mely obe holky a maly tuk tuk nic. Z jedne se ted dolecuji. Osobne bych jela na pohotovost az v pripade ze nepujde horecka srazit pod 38,5 :think: a take dle toho jak by se choval, pokud bych videla ze je apaticky nebo mam problem hlidat hydrataci jela bych driv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí