Poradna duly
Jana Čurdová
My už tedy máme kočárek, ale místo pokojíčku je skladiště
(nedávné stěhování).Takže se nejdřív musíme pustit do úklidu beden a až pak začnu vymýšlet co koupit ![]()
Pořád mám pocit, že je na vše dost času ![]()
Jinak dneska jsem si koupila megapohodlný kalhoty v HM, už mě štve mít ty přes pupek, tyhle jsou takové jemné tepláky se širokou gumou v pase
a legíny kratší, má být teplo
Já už mám tři dny taky těhotenský - kraťasy teda, taky z H&M, je to megapohodlny! Jak jste na tom jinak s přibíráním? Já strašně nabrala na začátku (5kg do 13 tydne) a ted se mi to zatim drží naštěstí stejně (17 tyden). Byla jsem z toho dost vyděšená protože se žádný extra jezení nekonalo. Měla jste některá u prvního těhotenstvi podobně? Kolik jste pak nabraly? Bmi jsem před těhotenstvim měla 24, takže bych měla nabrat max 11 kg. Myslíte že se to dá s takovýmhle startem?
@Stitch 2019 já v první tehu na začátku šla dolu 5kg až do 20tydne a pak jsem stejně nabrala 16 až do porodu
teď mám zatím 2kg a už to mi přijde dost
![]()
@pikola já už mám doma kočárek, postýlku druhou do obýváku i oblečení 50-68
vše bazárkové, sporťák máme po dcerkách tak jsem si koupila hlubokou na houpacích velkých kolách, naskytla se skvělá nabídka, tak je už skoro měsíc v prádelně, oblečení do vel. 74 jsem kupovala i u holek převážně na bazárku protože to miminka nestihnou zničit, pak s příkrmy už je to horší, tak tam kupuji něco nové a něco pěkné se snažím sehnat na bazárku, teď chci z této výplaty pokoupit nějaké látkové plenky, jelikož jsem jich hodně prodala tak si pohledat zase na bazárku, ale u nich je to často problém že za ně maminky chtějí třeba 70% ceny a to jsou rok používané pravidelně
takže tam to bude nadýl najít něco odpovídající kvality ale i ceny ohledně opotřebení, no pak věci do porodnice přes prázdniny
jen si musím dohledat např. homeopatiky atd. už si názvy nepamatuji ale vím že byli fajn
já mám ráda vše tak nějak vždy vyřešené dopředu co jde, takže mě pak čeká koupit oblečení zimní a boty na starší dcerku, mladší hodně dědí, abych měla už cca v září raději doma a měla už tak nějak vnitřně klid že je vše připraveno
@Stitch 2019 18tt a 3kg nahoře, já u obou holek nabrala 13kg, z toho více jak polovina zůstala v porodnici a zbytek šel snad do 3 měsíců, bez mého přičinění,
@pikola taky máme doma vše, máme roční dcerku
oblečení máme nějaké neutrál a jinak se uvidí až po porodu, jestli bude holka máme s oblečením vyhráno a jestli kluk něco prikoupime. Dcerka je letní, ale máme i teply fusak do kočáru i vajíčka, tak nebude třeba žádná komboska tepla
postýlku nám dal ted kamarád, tak my jen koupíme novou matraci a sem tam kupujeme nějaké nové neutrální oblečení, ale to jen minimálně a pro radost ![]()
@Kariss necháte si pohlavý jako překvapení k porodu? já to měla u holek, jsou 23měsíců od sebe a oblečení jim navazuje doteď (v létě budou mít 5 a3), takže u mladší jsem kupovala naprostý minimum nového a vše po starší v hezkém stavu schovávám a šetřím pro mladší
u nás by to snad mohl být tentorkát chlapeček, už abych to měla potvrzené 25.6 ![]()
@Mamazkoncesveta tak to je u nás opravdu stejné
až na to, že staršího mám syna, a je mu taky jedno, jestli bude bráška nebo ségra, ale asi by radši bráchu no jako každej kluk. Dává denně pusinky na břicho a poslouchá mimčo, a pak mi říká, co mu mimčo řeklo
je to legrace.
Jinak jsem teda brutálně unavená, jsem si říkala, jak to po těch prvních 3 měsích přejde a ono nic, spíš je to čím dál horší. Usínám v práci, usínám večer když čtu staršímu pohádku před spaním, no hrůza. Jinak zatím ještě nevím co to bude, ale 19.6. mám jít na druhý UTZ tak snad už mi něco povědí.
@stiskoch zatím jsme si řekli, ze to bude prekvapko ano
ikdyz mě něco v hlavě furt hryže a občas bych to chtěla vědět
prckove od sebe budou 17m a já už zacla nějaké oblečení po holce rozdávat. Ona byla hodně blici až do nedávná, takže jsme měli strašně hadru od kamosek, tak ty co se mi moc nelíbí jsem dala pryč
ale pořad toho máme dost..
@Stitch 2019 taky mi to vyletělo hned na začátku. Jsem si říkala, že tímhle tempem ze mě bude 120-ti kilová kulička
,ale už jsem 18tt a nahoře,,jen'' 6 kg. Těhu oblečení nosím zatím do práce, na civil mám lacláče (co mi kupodivu ještě jsou) legíny a šaty. Musim už jít na nákupy a pořídit toho víc ![]()
Pro miminko oblečení zatím nekupuji, začneme až po 2. screeningu, kdy už mám konečně snad řeknou kdo to bude
Máme už kočárek a postýlku z druhé ruky, vše vypadá jako nové
.Zatím schované ve sklepě, musíme ještě nachystat pokojíček
a na to je ještě čas ![]()
@Stitch 2019 me to taky vyletělo, hned v v 8tt jsem měla 2,5 kg nahoře a gynekolog mi naznačoval, at se krotim
Což jsem nechápala. Nijak jsem se necpala. Do dnešního dne je to od začátku 3,5 kg, tak se to snažím držet co to jde.
![]()
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, ted jsem začetla do příspěvku @stiskoch a trochu jsem zpanikařila
zrovna dneska jsem si dávala do kupy, co bude potřeba všechno pořídit a úplně jsem zapomněla na oblečení a plínky a fusak… ![]()
Jinak jdu za 14 dní na kontrolu to budu v 17 týdnu a moc doufám, že mi opět mimino zamává a bude to kluk ![]()
Dneska jsem pěkně otrávená, protože mi bylo už relativně dobře a od dopolední svačiny je mi zase špatně a pálí mě žáha, k mojí váze raděj nic nenapíšu, jenom že jste dobrý
já kynu mám pocit i ze vzduchu, je pravda, že šíleně ujíždím na ovoci, tak to asi budu muset omezit ![]()
Držte se a přežívejte zvykání na vedra v pohodě ![]()
@Lenikoule
uplně si mě uklidnila, že to má někdo podobně. Snad nepřijde další vlna tohohle neovlivnitelnýho přibírání a půjde to na spodní hraně tabulek
s nakupováním taky čekám na potvrzení pohlaví. Pořád akorát zvažujem jakej kočárek a autosedačku. A taky teda bezpečnější auto asi půjde..