Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, tak já jsem dneska 28+3, zítra jdu na kontrolu po 4 týdnech, tak snad na váze nedostanu infarkt
Jinak momentálně bojuji nejvíc s chozením do práce, mám nízký tlak, takže po ránu je mi už skoro vždycky dost špatně
Tak jsem se rozhodla odejít na MD už 8 týdnů před, i když to tady neradi slyší a ani mi nechtějí dovolit vzít si zbytek dovolené, co mě mrzí, mohla jsem ještě o pár dnů dřív být doma…no, říkám si, že to ty necelé 4 týdny vydržím, ale vleče se to příšerně! Jinak mě bolí záda, i když každý den cvičím, a nemůžu spát, to je taky k tomu chození do práce úplně super
A žáha naštěstí pálí míň, takže i něco pozitivního ![]()
@monicskaa Já se chystám do porodnice Slaný, bydlím středočeský kraj ![]()
@vrbule dekuji za vysvětlení
tak snad nic nepromeskam
![]()
Joo, třetí trimestr je teda fakt paráda
malá už má pěkně sílu, takže když kopne, fakt o ni vím a ona rada kope do žeber
dýchání už taky nic moc a zrovna dneska ráno mě vzbudily šílené krece do obou lýtek. Nebyla jsem schopna pohybu, přítel tady se mnou cvičil jak o život
teď cítím, jak jsou cele namozene, včetně stehen a i v břiše to cítím ![]()
Ja treba budu odchazet z nemocenske na materskou 6 tydnu pred TP kamoskam to pry poradila nejaka soc. pracovnice. ze je to vyhodnejsi ci co
@Petulina90 taky pujdu z nemocenské 6 tydnu pred.tam uz je to asi jedno, ale jeste ored mesicem kdy jsem byla v praci jsem rikala, ze pujdu v 8,jim se to sice nelibilo, ale co mi muzou, mic…proste bych prisla s papirem a hotovo…a nakonec jsem skoncila na NP a jsem rada. @Elemka02 to ti jako faktz zakazali si vybrat dovcu? To nejsou moc ohleduplný teda, hlavne tim lip i pro ne preci?
@Petulina90 Ahojky taky jsem s prvním šla 6tydnů před porodem a půjdu tak i s druhým. Finančně je to fakt výhodnější 😀 a každá kačka se teď bude počítat 😂
Tak před chvilkou jsem došla z poradny, malá vypadá že bude drobná, prý mám hodně plodové vody, ale vše se ukáže až příští týden na ultrazvuku, od posledně jsem přibrala 3kg, tudiz celkově 10kg. Já na materskou půjdu taky 6 týdnu před, doporučila mi to doktorka, prý je to výhodnější. Jinak my bydlíme v Kladně, ae rodit chci v Praze na Vinohradech.
Ja jdu teda 8 tydnu pred, dal nevydrzim a na nemocenku nechci, rozdil je v tom, ze o 2 tydny pobiras kratsi dobu pak penize pred rodicakem…jinak ja mam ty „kurzy“ se svoji porodni as, minule mi rekla vse co se tyce co koupit mmcu na prvni dny atd, dalsi session budem mit kojeni…dokonce nam ukazovala i porod co sama natocila ![]()
@zuz1206 porod jako svůj porod? 😀 Tak to je fajn, mě tohle přijde strašně super že je to vlastně předporodní kurz a zároveň už tak první pomoc miminku což nechci strašit ale vždy je lepší být připravená než pak v šoku. Např Laryngitida nebo febrilni křeče není fakt nic pěkného asi
@MaTi1316 ano i vsecky prvni nemoci nam rekla, co a jak delat, jak poznat ze mimco ma to a to…:) porod co ma dovoleny ze muze ukazovat od jine maminky:)
Ja chodim na klasicky kurz jednou tydne, uz jen 3 lekce, peci o miminko budeme mit zrovna zitra s vrchni sestrou oddeleni sestinedeli, tak uvidime.
Ja se chystam rodit ve sternberku.. Hodne znamych si to tam chvali, doufam ze mi vyjde nadstandard. Minule nam na kurzu ukazovali pokoje a jsou moc pekne.
Jinak krece v nohou mam taky a dost mi ted otikaji, ono je to asi i tim ze ted travim cele dny ve stoje.
Kontrola me ceka ted v patek, nejaky velky ultrazvuk ve 3. trimestru.
Holky ja se musim priznat, uz mam sbalenou tasku do porodnice i malemu na odjezd domu
uz jste nektera taky zacala?
Ja zatim jen syslim pomalu veci ale tasku este nebalim. A 8.10. Mame v porodnici ve ktere chci rodit pokud se nic nevymele tuk tuk den otevrenych dveri s prohlidkou salu porodnice a s prednaskou od PS a laktacni poradkyne
@Ann_2019 tašku už mam taky sbalenou s prvním jsem také měla od sedmeho měsíce a tet mám taky
.
Nedovedu si predstavit ze manžel kupuje vlozky a balí mi tasku kdyby něco
to by asi dopadlo ![]()
Vecicky ještě nemám připravené mam je vyprane ale musime zajet koupit skříň!
Aby jsme prestehovali malého a do komody nastěhovala miminko ![]()
Holky u nás me taky nedovolili vybrat dovolenou vybirala jsen si ji mezi materskou a rodicakem to si všechny vyberte jak starou tak pomernou část nové jinak vám všem propadne na to si dejte pozor
![]()
Pak ohledně mateřské finančně to vychází stejně jen když jdes s ns(mela jsem to taky tak) je samozřejmě lepší jit 6 týdnů protože uz jsi stejně doma a když chodis do práce záleží na tobě jak se cítis
ty peníze tak i tak budes vybirat pul roku ![]()
Ohledně úřadu tet nas čeká jen zajít na uctarny do prace a predat jim papir na materskou a ja musim. ještě na soc aby mi zrušili řidičák
ale naše účetní je fakt tragická
Takže to bude děsný a tim ze je manzel OSVČ zak budi zadat o porodne ![]()
@Majule1811 no, u nás musí dovču schválit nadřízený no a prostě dal jasně najevo, že se mu to nelíbí a mně se nechce dohadovat…nenašli totiž včas náhradu, takže nemá kdo za mě dělat
to je celý problém
Jinak jasně je lepší odejít až 6 týdnů před, protože ty dva týdny ještě běží plná mzda a ne jenom těch 70% nebo kolik to je…ale upřímně mi to za to nestojí, trápit se déle, než je nutné, myslím, že už jsem tu toho protrpěla dost ![]()
Ahoj holky taky nemám ještě sbaleno ale už pokukuju po tom co sbalit
Ve čtvrtek jdu na kontrolu a mám zase o 1 kg víc než předevčírem…nějak to leze musím sr začít trochu krotit zase jsem se rozpapala
@Majule1811 četla jsem že ke správné váze plodu pomáhá česnek tak zkus ten
Dejte si s mimiskem topinky a pak manželovi pusu
A bude vše ok ![]()