TP Prosinec 2019 ❤️

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2785
30.9.19 10:39

@Majule1811 já zase maso můžu jen po sladkým je mi zle :poblion: Třeba jako bezmasy miluju těstoviny se spenatem a smetanou a česnekem a sýrem :dance: To bych si hned dala. Já mám dneska na oběd dynovou polévku a kuřecí se zeleninou a bramboraky :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4519
30.9.19 10:52

@plainy dynovou polivku jsem mela min. tyden :D ja dnes bramboraky z cukety a zeleninovy salat k tomu, nejak nemam na nic jinyho chut. Dosud jsem na chute netrpela, ted 2 mesice před porodem se mi rozjedou :D driv jsem nepila sladke pití, ted ujizdim na jablečným dzusu, ktery si redim vodou :D joo, tak se spenatem a smetakou si delam gnocchi, ale chlapovi maso chybi :D takze maso a vajicka nejak nedavam :D jeste teda kureci zvladnu, ale jinak vubec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
30.9.19 12:12

@Vierullinka vím jak ti je.Me se to stalo s první dcerkou, bývalý manžel si měsíc před porodem našel jinou a nechtěl se jí vzdát. Ja sem se to dozvěděla týden před porodem.Ale já sem měla štěstí, že sem se mohla vrátit k rodičům a že to bylo moje první dítě. Taky si myslím že tě jeho rodiče nevyzenou, to spíš zanevřou na něho. Ti chlapi jsou ubožáci, ale na ně dojde neboj.Ten můj byvalej teď taky šťastný není. Do roku po narození malé se s tou jeho oženil a narodily se jim dvojčata a teď je z něho podpantoflak. Já sem teď rok vdaná a mám uzasnyho chlapa. A tebe určitě taky čeká ještě něco krásného. Mysli teď hlavně na miminko, to je nejdůležitější, chlap je ubožák a nemá cenu pro něho brečet.

Já sem mela minulý týden taky holčičky menší ze moc napribraly za 14 dnů tak doufám že příští úterý to bude lepší. V pátek na gynde mi taky budou brát krev tak doufám že bude vše v pořádku. minule sem musela brat železo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
30.9.19 14:11

Holky, co od vás tak poslouchám, to je strašný co ti chlapi dovedou. Jak jsou ne zodpovědní apod. je mi z toho smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3237
30.9.19 20:29

@Majule1811 tyjo ja bych si dala nejraději bramboraky :) 8o asi je budu muset někdy udělat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
30.9.19 21:27

@Vierullinka Moc mě to mrzí, je to normální blbec a ty to určitě zvládneš. Taky si myslím, že tchanovci dají přednost tobě s vnoucaty :srdce:
@Teris195 Papíry na mateřskou už jsem v práci odevzdala, ale sestra mi je ještě nechtěla dát, že se dávají až dýl. No já si to nepamatuju a to je to teprv rok a pul :oops:
@zuz1206 Já mám kontrolu 14.10. v 31tt a doufám, že jediný, kdo přibere už bude jen mimco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
30.9.19 23:02

@vrbule já mám v tom všem strašně moc bordel. Vůbec nevím kdy, kde a co vyřídit. Co kde dostanu, co si musím sehnat sama a tak :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
1.10.19 00:25

@Teris195 přidávám se, taky jsem z toho zmatená. Ráno mě čeká poradna, tak se své gyndarky zkusím zeptat co kdy a jak a pak napíšu co jsem se vlastně dozvěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
1.10.19 04:05

@Teris195 Papír na PPM (penezita pomoc v mateřství - mateřská) ti da sestra u doktora, ty si ho dovyplnis a odevzdáš mzdovce v účtárně. Ta to už se sociálku vyřídí sama. Pak máš klid než ti bude končit pobírání PPM, což je cca 6 měsíců a budeš si muset zajistit pobírání RP (rodicak). To zajišťuje UP. Prvně se jde na sociálku pro papír, kolik jsi pobírala PPM a ten pak spolu s vyplněnou žádosti o RP odneses na UP. Běhání je až při vyřizování rodicaku ;) Když jsem nevěděla, tak jsem si vždycky zavolala na příslušný úřad o radu. Jsou ochotni, což se nedá říct o naší mzdovce, takže jsem to radši řešila přímo u zdroje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
1.10.19 04:10

@Teris195 Jediné zařizování po úřadech bylo hned po porodu..vyzvednout na matrice rodný list a s tím jít na svoji pojišťovnu přihlásit mimco. Což jde i online, ale musíš dodat ten rodný list, takže stejně se tam musi. To jsem ale s radostí přenechala manzelovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4519
1.10.19 07:35

@vrbule a na pojistovnu staci jeden z rodicu?

Tak dneska šílená noc, bid jsem skoro nemohla dychat, pak mala kopala, ksyz jsem usla prisla me ve 3 vzbudit kocka :zed: sla jsem tedy aspoň curat a od te doby jsem vzhůru, mam. silenou pichlavou bolest v leve casti podbrisku, ze se nemuzu ani narovnat. Obcas citim i stydkou kost, ale to je spis zase tupá bolest…stalo se vam to? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
1.10.19 07:53

@Majule1811 ja trpim na bolesti uz od zacatku 3trim.. jednou desne boli kostrc, minuly tyden jsem v 3 rano sla do vany a desna menses bolest… nekdo to tak pry holt ma, cipek jsem mela vzdy ok, 3tydny zpet jsem byla i na pohotovosti s tim a taky vse ok… :roll: je to neprijemne ale ja bojuju ted skoro denne s necim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4519
1.10.19 08:10

@zuz1206 presne,silena menses bolest a pak samotny levy podbrisek uplne pichal, byla jsem dat teplou sprchu a trochu pomohlo. dobre, budu si rikat, zd je to bezne, ze se asi natahují nejake vazy nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
1.10.19 08:50

@Vierullinka ahoj,moc me mrzi, co te potkalo, nektery chlapi jsou fakt idioti(slusne receno :mrgreen: )..Me byvaly partner podvadel cele tehotenstvi a kdyz sem s malou lezela v nemocnici, tak si ji pritahl i domu :pocitac: byla jsem k tomu slepa a jeste rok to vydrzela :zed: dneska mam uzasneho manzela, ktery dceru bere za vlastni, ta mu rika tatu a bere ho tak, jako by to nikdy nebylo jinal :mrgreen:.Je to dlouha cesta se z toho oklepat, kord s temi vsemi hormony v tehu a nasledne po porodu toho uzlicka :hug: ale my zensky jsme silny, uvidis, ze to zvladnes.. Snad budou jeho rodice normlani a tebe nikam nevyhodi, vzdyt jsi matka jejich vnoucatek :hug: on je vul, co zahodi rodinu a pro nej nestoji ronit slzy :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
1.10.19 08:55

Holky taky jsem zacla 3.trimestr a teda lahoda :mrgreen: vzdycly k veceru uz mi je zase zle, jako od zaludku, nevim jestli tam mala nejak hodne tlaci hlavickou nebo cim(kopance stale citim do mocaku)ale je to des, do toho paleni zahy, at snim nebo nesnim cokoli, proste od podvecera porad..na bolesti bricha a tvrdnuti jsem dostala magnesko, nejlepsi poloha je vleze, kdyz nemackam bricho :mrgreen: fungovat musim dal normalne, ale vecer si postezuji, to ne ze nee :mrgreen: a takove to horsi dychani mam taky a je to neprijemne, treba kdyz neco vypravim, tak se zadycham jako bych u toho sla do schodu, to nechapu..to s prvni dcerou nepamatuju..dneska se jdu ke kamaradce juknout na novorozenouse, jsou 3 dny z porodnice, tak se jdu naladit :mrgreen: a poslechnout zazitek z nasi porodky

Holky odkud jste? kde budete rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky