Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já do porodnice taky ještě nebalím, ale tak nějak si v hlavě připravuji, co bych si s sebou měla vzít. Nechcete sem psát, co máte sbaleno? Ať se inspiruji ![]()
Já mám od minulé kontroly (2 týdny zpět) nahoře 1kg, tak to je v pohodě.
Jinak mi včera konečně přišel přebalovák, postýlka a kočárek, tak se ještě dnes dám asi pomalu do skládání ![]()
Na porodní kurz se chystám do „své“ porodnice a to v listopadu. Ještě si tam musím zavolat ![]()
Ahoj holky, tak me zitra ceka posledni den v praci, pak si vyberu dovolenou a rovnou nastup na materskou, vzhledem k tomu ze dojizdim a uz toho mam dost, tak 8 tydnu pred porodem. Nikdo s tim nastesti problem nemel.Co se tyce baleni do porodnice, tak jsem si rikala, ze v prubehu listopadu by to mohlo stacit a koukam, ze nektere uz balite nebo mate nachystano.Tak mozna zacnu o neco driv. Predporodni kurz neresim, jen bych se chtela podivat do porodnice, tentokrat budu rodit jinde nez driv, tak ji chci okouknout. Takze jak bude trochu casu, zavolam si tam.
@Teris195 nam dali seznam na kurzu, ale v kazde porodnici je to asi jiny..
Na porodni sal:
Gumove prezuvky pro sebe i partnera
Rucnik
Oddeleni sestinedeli - pro mimi:
Plenky 30ks
Cepicka
Rukavicky
Dudlik
(Pozdeji veci na odjezd domu)
Oddeleni sestinedeli - pro maminku:
Jednorazove kalhotky (sitovane) 2-4ks
Porodnicke vlozky 30ks
Neparfemovana kosmetika
Rucniky 3-5ks
Vlozky do podprsenky + kojici podprsenka
(Pozdeji veci na odjezd domu)
Vim ze nekde chteji i vlastni pribor nebo toaletak, ale na webovkach to ty porodnice mivaji…
@plainy zrovna o vikend jsem mela cesnekovy dip k masu a neudelal mi nejlip, bylo mi tezko, tak nevim jestli mala to nedala a nebo ja, protože ho mam jinak rada
ale dekuji za info.
Ja cetla, ze ted se bude přibírat nejvic, jelikoz i mimco ted pribira hlavne na vaze, tak to tolik neres ![]()
Holky neplaste s taskama do porodnice, ja mela v planu ji chystat tak konec rijna az budu balit na stehovani
![]()
@Ann_2019 jo, to u nás je to na webu taky
a koukám, ze je to v podstatě stejné ![]()
Spis jsem myslela, jestli mate nějaký zajímavý tip… já si třeba pořídila dubový intimní gel, prý napomáhá hojení ![]()
@Majule1811 taky jsem chtěla na konci října, ale když už holky začaly, tak to asi taky udělám dřív
a co se tyče česneku, tak já jo už nějakou dobu nemůžu, je mi po něm strašně těžko a pak nespim. A přitom ho tak miluju ![]()
@Teris195 ja ho mela asi podruhe za cele tehu, a bylo mi tezko, takže si ho dam az nekdy jindy no.. ![]()
Me spis nez taška začíná desit porod ![]()
Ja dneska byla za kamaradkou co rodila minuly tyden ve stredu a jeji otresny zazitek jak z nasi porodnice tak z porodu, mi zas neda 14 dni spat ![]()
Tasku zabalenou nemam ikdyz u prvni je fakt, ze sem ji mela pripravenou dost brzo
zatim si tridim oblecky podle velikosti, abych vedela co mam a myslim, ze obleceni mam zatim dost
jinak mi chybi chuvicka a fusak z tech velkych polozek a pak uz kosmetika a pleny a mam to ![]()
Holky dneska mě porodila neplánovaně kamarádka ve 36.týdnu.
Od zítra začínám balit tašku
Radši.
![]()
Co se tyce vychytavek kamoska rikala nafukovaci kruh kvuli nastrihu aby se hojilo a fén ze kdyz se osprchujes tak si to posite hezky vysusis a jd to pry i hodne prijemny od bolesti.
Jinak dneska jine kamosce uz po terminu a vcerejsim nejakem hmatu odtekla voda a od rana je furt jen na 2cm a trpi bolestma a to pry kdyz chce na wc musi z pokoje jit pres chodbu a sprchu maj nekde u sester kde ani zaves neni tak na tebe koukaj
se mam na co tesit to je ta porodnice kde chci jit ![]()
@Petulina90 zaplať bůh za tu naši malou porodnici
kde jsem mela svuj krasny sál a sprchu přímo na sále a všechno bez problémů jediné co bylo záchod taky pres chodbu ale ten jsem potrebovala jen po klistyru
a jinak ne
no a kruh jsem take měla zabalený ale nevyužila a ten fen teda nevím ale me říkali ránu spíše chladit
a hodně větrat to byla super rada Kdyz mě popraskali stehy
maly byl zlatičko spinkal ale tet si to nedovedu představit s tim raraskem ze budu větrat ![]()
@Kája322 jo tak to myslela asi ten fen co ma funkci jak tepleho tak studeneho vzduchu a doma si dame na zem ventilatory a budem si hrat na Marilyn Monroe ![]()
No ja doufam ze nastrih nebude potreba.. Holky mate v planu aniball nebo masaz hraze?
Joo nafukovaci kruh byl muj nejlepsi pritel
dcera byla klestema, takze nastrih proste byt musel a velkej no
@Petulina90 to me pobavilo ta představa
![]()
Jak si foukam pipku
![]()
@Ann_2019
Možná masaz hráze ale aniball ne nemela jsemho ani u prvního
stejně záleží jak bude velká hlavička kamarádka cvičili maly měl hlavičku jak balón a nakonec kleště… 4600g. druhá kamaradka měla chlapecka 2600g bez cvičení a nastrihu! takže to nechám osudu ![]()
S tím fénem mě to teda taky pobavilo
Já měla jeden štych a stačilo opatrně sušit. Stejně jsem vždycky spěchala hned do pokoje za mimcem a přes fen bych neslyšela, jestli mě nevolá
Anibal neplánuju, masáž hráze se dělá od určitého týdne a já si pamatuju, že jsem si tam v tu dobu přes břicho nedosahla
Já si tašku sbalim tenhle měsíc. Spoustu věcí jsem posledně nevyužila, takže tentokrát toho nebudu balit tolik.