TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
361
2.7.23 21:50

Ahojte holky, ozývám se po delší době, kdy jsem se snažila vás alespoň občas pročíst, protože jsem měla zkoušky a šílenou tehotenskou únavu :lol: :zed: A přidávám dalšího chlapečka do party :lol: 💙 jsem teď 18 tt a tak před týdnem jsem dost cítila pohyby a teď je útlum, nemá to někdo taky tak? Jinak jak jste řešily tvrdnutí bříška, opravdu to jde poznat dost a nepřehlednout, bricho celé ztvrdne a zabrní. Dělalo mi to tak v prvním těhu, kdy byl pak i předčasný porod, tak z toho mám teď taky strach, aby prcek nebyl ještě dřív :( A pak přišla pěkná poporodní depka, kdy jsem snad stále jen bulela a tato hormonální bouře trvala do konce kojení 8o Takže vám úplně rozumím a všechny máme své vnitřní strachy a zvlášť v tomto jiném náročném stavu :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.7.23 22:36

@TerkaS98 jsem na tom podobně. Taky mě štve manžel.. doma se dvěma dětma fungují na 99% já. Na to jsem zvyklá. Ale ještě tchýně předělává barak takže tam chodíme každý den pomáhat, včetně mě. Manžela vozím 4× týdne ráno o půl 5 do práce a pak funguji celý den. Spát chodím o půl noci. A on si jen stěžuje že ho vše bolí a je unavený a dřív jak v 10 ho nemám budit když má volno. Když řeknu že mi břicho tvrdne, že se taky vůbec nezastavim tak poslouchám akorát, že on neco řekne že je unavený nebo ho něco bolí a já to hned prý obrátím na sebe. Nevím zda jsem přecitlivělá já a přehráním nebo se v poslední době dívá hlavně jen na sebe.
Nervy mám snad ze všeho. Všude se jinde se chodí pomáhat a doma prosím už 3 měsíce o navrtání nové garnýže v obyvacce 🤣 musela jsem si teď postěžovat aby se mi ulevilo, ale jinak sem sním opravdu šťastná ☺️ ale nejsi v tom sama ☺️ ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.7.23 22:39

Holky vy co máte za sebou poporodní depresi..Jak jste ji „léčili“? Lékama nebo jste čekali až to prostě jen přejde a drželi jste se? Jak dlouho vám trvala? Doufám, že tentokrát ji mít nebudu. Jednou sem si tim prošla a už nechci zase, nebo nechci ji nechat přejít jen tak a čekat co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
2.7.23 22:41

@kudlanka96 začala jsem brát na tvrdnutí bříška magnosolv. Beru sice teprve 4dny cca pravidelně ale dneska první den vpohode. Jinak každý den tvrdnutí bříška ale tak, že se mi až trepali nohy a chodila jsem po čtyřech do schodů. A to fakt snesu hodně. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
2.7.23 23:28

@Veru.veruse To jsem rada, ze v tom nejsem sama 😁 😘 ja jsem za sveho muze taky hrozne rada, je jinak fakt skvely, ale ted mam na nej proste nejaky vztek 😅 ceka nas rekonstrukce pokojicku, a ja se toho uplne desim.. nebudu moc nic tahat, a uklizet, protoze mi staci si blbe psiknout a uz krvacim🤦🏼‍♀️ takze to bude kecu, Boze uz to slysim😂 🤦🏼‍♀️ a jeste je vtipny, ze jsme oba silny alergici na pyl.. oba stejne prskame, ale on to ma samozrejmne horsi, a ovlivnuje to uplne vsechno co po nem chci 😂 pritom on se nadopuje praskama a jede dal, a ja si muzu vzit prasek az ve chvili kdy uz to fakt nejde vydrzet😁 no je to sranda, ale z odpovedi „jsem unaveny“ jsem uz unavena ja 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
3.7.23 06:33

Holky, děkuju, kolikrát jsem si myslela, že jsem to psala já, co jste psaly vy 😂.
Já bych někdy chlapovi dala na výměnu pár dní, aby věděl, co jsou doktoři, vyšetření a to kolem. Navíc holčičky co vy máte problémy, tak dvojnásob 🥺.
Předminulý týden co jsem byla kontrole jsem přijela domů, úplně hotová, to bylo těch 37, auto bez klimy, cesta v zácpě po městě, uvařila činu u Číňanů, protože už jsem toho měla fakt dost a doma mi povídá „když si byla nakoupit, koupila si mi basu?“ Jako já nevěděla co na to říct 😂. Dívala jsem se do zrcadla, rudá jak přezrálý rajče, stahaná jak blbec a on se zeptá na basu 😂.
Jinak tchyně má 4 nemovitosti, bohužel co před 2 lety zemřel ten nejúžasnější tchán má na to jen mého muže, chápu, že je na 3 baráky a chatu sama, ale nepůjde to. Partner furt litá po těch nemovitosti, seká, stříhá, řeší problémy a bojím se, že to někdy přeteče. Její sen je jezírko, furt o tom mluví, ale pak když řekne fňukavě schválně, že ji ho nemá kdo vykopat… Tak si vzpomenu jak mě říkala, že můžu být s malou v obýváku, defakto na židli, že ona stejně s miminkama nespala, tak mám nějakou averzi 🥺. Nechci být zla, snažím se vždy všechny chápat, přemýšlet jaky by to bylo v jejich situaci, ale někdy to nejde 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
3.7.23 06:48

@Veru.veruse ja teda osobni zkusenost nemam, ale vim o mob. aplikaci Kogito zamerene na potize s psychikou v tehotenstvi a prave po porodu a krome ruznych testu, jak na tom jsi, jsou tam asi ruzne rady a predevsim kontakty na koho se obratit. Ale jinak jak se to resi v praxi, vibec nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
3.7.23 07:23

@Veru.veruse Já jsem nebrala nic a čekala až to přejde… Ale to spis kvůli tomu, že mi až zpětně došlo, že to byla poporodní depka… a pomohlo až přestat kojit :roll: Prý jsou ale i homeopatika, která by měla pomoct, tak na to se chystám, pokud to zase přijde :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
3.7.23 08:04

Holky já si úzkostmi prošla v létě po propařené dovolené v Itálii, kdy jsem s panickou atakou skončila v jejich nemocnici a to bylo teprv peklo :lol: měla jsem pocit, že umírám a úzkosti se se mnou táhly ještě pár měsíců po. Nejhorší období mého života. Myslela jsem si, že jsem se normálně zbláznila a hledala důvody, proč se mi to děje. Takže Teri, fakt tě obdivuju, jestli tě to provází už delší dobu a zvládáš to. Já měla strach, že se to v těhotenství vrátí, ale naštěstí je zatím vše v pořádku. Spíš se děsím toho, aby mě to nechytlo třeba u porodu. Jinak takové ty strachy, jestli je miminko v pořádku mívám taky skoro každý den a hlavně, když jdu na kontrolu, na kterou jdu zrovna dneska v 10 :? těším se a zároveň se zase bojím, zda bude vše ok. Ale to je asi normální, ty naše obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
3.7.23 08:08

Holky já vás obdivuju, ze chlapům tolerujete tohle chování a premahate se. To bych nedopustila a hodně rychle bych mu to vysvětlila ze takhle teda ne. Buďte opatrný hlavně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
3.7.23 08:39

Tak btw…holky docist Vas po tydnu je na dovolenou 😊 zije to tady!!!

Ja souhlasim s @mksv narovinu….ja bych ani nevysvetlovala….proste bych to nedelala. Jsem 19 tyden a porad je mi sem tam blbe….a ten nekomfort jak mi driv bylo dobre jen v poloze lezmo ( taky jsem se skoro cely den nehla) me donutil prehodnotit co musim a nemusim. Kdyz je mi dobre snazim se rozdelit co musim a co me tesi. Mame pravo se “vypnout”…bez vysvetlovani. Narovinu dealuju s manzelem….rikam uvarim ti …kdyz vyndas mycku ( protoze holky kdyz se do ni 15× predklonim …odbouram se na dalsi hodinu) a k mycce se neda sednout jako k pracce 😂 😂 😂 manzel, ktery se driv starat nemusel se stara co muze. Naopak ( a hele je to vtipny…protoze to otravuje taky) me hlida at nic moc nedelam….kolik vypiju kafe…tuhle mi vytrhl hermelin z ruky ze bych ho nemela a na sushi s lososem jsem musela definitivne zapomenout 😂 😂 😂 😂 ba ne nemusela, ale zveda vyznamne oboci…pri dobrem dni jsem si sla prisroubovat prkna na terase…nechal me pridelat dve. ( muj normalni stav je, ze jsem schopna tu terasu polozit celou) v rekonstrukci jsme taky …me to neskutecne vzdycky bavilo…ale uz nesmim ani malovat protoze stafle.. ze jo. Takze zkuste se vypnout a uzit si to….vyselekujte nutne veci ( mozna vas prekvapi co je nutne opravdu a co je nutne jen v nasich hlavach). Ja vypla superzenu …mam prach v policich, nemam tak uklizeno a vyprano…chvalim manzela jak pomaha a jak mi to pomaha….ale holky …kdyz utre prach na cernem nabytku …ze ho po nem rozetre….musim se vnitrne smat ( ale co…dela to skoro v 50ti poprve) …a taky se z toho nepo….budte opatrny na sebe a taky na ty nase zlate muze neco prehodte….protoze ted to proste nejde jako driv…verte mi…funguje to!!! A budete vic v klidu 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.7.23 08:58

Knihy

Holky já se chci zeptat, jestli si budete pořizovat třeba nějaké knížky nebo odbornou literaturu ohledně porodu, období po porodu, mateřství, atd.. já přemýšlela nad tou knihou HYPNOPOROD, nevím co od ní čekat, ale viděla jsem pěkné recenze. Jsem taková, že si raději přečtu něco v knize, než na internetu 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
3.7.23 09:08

@_Nixol Je to fakt hodne tezka nemoc, a moc se o tom nemluvi, kolikrat jsem se setkala s tim, ze deprese se simulujou🙄 ja kdyz jsem mela ataku poprve, probrala jsem se z ni az po nekolika tydnech. Vubec nevim co se v te dobe delo, mam uplne okno. Nevedela jsem, ze jsem byla u x doktoru, a ze nechodim do prace. Byla jsem o 15kg lehci. Az po pul roce jsem se mohla najist aniz bych u toho brecela, jak moc to jidlo bolelo. Je to fakt hrozny. Me se to teda rozjelo kratce po covidu, kde me hned hnali na magnet mozku, a zjistili, ze mi covid napadl nervy v mozku. Takze hned po zahajeni lecby, se vse zacalo lepsit. Tak doufam, ze ted uz me nic takoveho neceka, i kdyz nejsem uplne v poradku, jsem stastna za to jak to je, a uz s tim umim fungovat, proto jsme se rozhodli i pro miminko, protoze ted uz vime, ze to zvladnu i kdyz treba nemam dobry den 🙏🏻 nejvetsi uzkost mam ted z uzkosti, paradox😁 🤦🏼‍♀️
Tobe drzim moc palecky at se ti nic takoveho nevrati, a uvidis na kontrole bude vsechno v poradku❤️ 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
3.7.23 09:12

@klaudi587 Ja jsem dostala od kolegyne knizku Miminko manual k pouziti, a je to psany takovou vtipnou formou, ale ja bych uprimne radsi asi nejakou odbornejsi literaturu (kde bude porod, kojeni, starost o miminko, nemoce, apod.) takze jestli mate holky nejaky typ, taky si rada necham poradit😊 ❤️ na internetu sice vsechno najdu, ale knizka je proste knizka😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
3.7.23 10:07

Knížky o výchově a mateřství

@klaudi587 @TerkaS98
Já si pořídila rok zpět knížky RODIČOVŠTINA, AHA RODIČOVSTVÍ, MALIČKOSTI a o montessori - ale to už je pak o výchově všechno, ale určitě moc doporučuji! Ja to teda měla i ke své práci učitelky v MŠ :)
A jinak se ke mě dostalo od známé VELKÁ KNIHA O MATCE A DÍTĚTIkde je všechno základní info, ale je to už trochu starší.
A pořídila jsem si i dle recenzí HYPNOPOROD ale zatím jsem nečetla.
Od přítele jsem dostala ještě TĚHOTNÁ A FIT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky