TP prosinec/leden

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1586
16.5.24 11:08
@Anonymní píše: Více

Ještě je pak možnost nahlásit MS o týden později do telefonu sestře a pak osobně vše vysvětlit. :palec: Čímž nenavadim, sama jsem to naštěstí nemusela řešit. Jedna kamarádka si ovšem nechala i jiné datum MS napsat do průkazky, aby mělo dítě na konci víc času se donosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.24 11:20

@Výbojka Nenavádíš, já takovou kacířskou myšlenku totiž měla taky, že bych nahlásila upravenou MS :lol: Já totiž nedokážu odhadnout, jestli doktor bude svolnej k mýmu vysvětlování. A aby se to datum pak se mnou třeba nevezlo do konce. Už jsem četla o holkách, kde jim furt doktoři ignorovali to skutečné stáří těhotenství a stále brali termín dle MS a pak je drbali, že přenáší, ale ve skutečnosti nepřenášely. Tak to mě taky trochu děsí. Fakt nedokážu odhadnout, jestli můj doktor bude ten rozumnej nebo ne. Protože u mě se to liší téměř o dva týdny, což už je dost podle mě.

• Citovat
  • Upravit
1586
16.5.24 11:24

Já mám zato, že když se termín podle měření liší o týden a víc, tak se do průkazky píše TP podle měření. To by byl Tvůj případ.
Já měla mîmo o šest dnů větší, takže se to neupravovalo a ještě se narodil o 11 dnů po termínu. Velké mimino. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.24 11:29

Termín porodu se stanoví na 1. screeningu a pak se všichni doktoři ptají a řídí podle něj. Takže tam už pak menstruace nehraje roli.
Jinak u doktora můžeš vždycky říct, že chceš počkat a přijít na další kontrolu, i kdyby se doktorovi zdálo, že je něco špatně a zmiňoval například revizi. Vždy můžeš odmítnout.

U bývalé doktorky se na první kontrolu ani neobjednává. Například při akutních potížích, zpožděné menstruaci nebo pozitivním testu se chodí hned ráno na čekačku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.24 11:40

@Výbojka Tak kdyby to tak doktor bral s těma 2 týdnama bylo by to fajn. Dneska se přikláním k reálnému termínu MS a pokusu vysvětlit, že vím, že je to mladší. Sestra je vždycky chytrá jak rádio, tak uvidíme, jestli mě pustí ke slovu. :D Ještě mi to bude probíhat hlavou do toho příštího týdne.

Anonymní růžičko, já vím, že to tak má správně chodit, ale už jsem právě zachytila případy, kdy se holky setkaly s blbcem a úplně ignoroval termín dle screeningu. Tak to mě trochu rozhodilo. A taky mám s některými doktory zkušenosti, že by mi každý řekl, že jsem si to vymyslela, protože to není snad možné.

U nás se chodí jen na objednání, i akutní případy se nejdřív volá a sestra řekne, kdy naklusnout. Navíc já to nemám v místě bydliště, takže chodit na blind je nemyslitelné :mrgreen: Ale vím, že někde to tak funguje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.24 12:27

V prvním těhotenství jsem prošla pod rukou hodně lékaři a i z 2 různých měst. Všude chtěli jen TP dle screeningu.
Pokud víš, že je mladší, tak zkrátka trvat na svém a chtít objednat na kontrolu později. ;) Navíc pokud ani nevíš, že se jedná z vyprávění kamarádek o tvého gynekologa, co to tak dělá, tak to neřeš předčasně.
A asi je také trochu na zamyšlenou chodit k lékaři, ke kterému nemám důvěru nebo není otevřený diskuzi a bojím se „konfliktu“. :)
Přeji štěstí, ať je vše ok. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.24 12:53

Tak tím, že jsem u něj nikdy těhotenství ještě neřešila, tak přirozeně nevím jak se k čemu staví :nevim: A přejít jinam bych chtěla, hlavně někam blíž, ale není jednoduché najít někoho lepšího.

• Citovat
  • Upravit
295
16.5.24 13:12

@Rikiki ahoj tak co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
18.5.24 21:51

Ahojky, tak jsem rada, ze se zalozila i lednova skupinka 😊 Jsem pridana ve Vanocnich miminkach, ale termin mam 1.1., tak jsem tam jedna z poslednich 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
19.5.24 06:43

@Kaari ahoj vítám tě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
20.5.24 10:18

Omlouvám se, že jsem nereagovala, byly nějaké nejasnosti. Dnes ultrazvuk..
Je tam embryo a tluče mu srdíčko :srdce: Odpovídá 6+6 (podle ms 6+4), za týden jdu na další, jestli je všechno jak má, vzhledem k tomu, že jsem nemocná, chce si vše pohlídat. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
20.5.24 20:09

Holky jak se cítíte? Já jsem kolem 6tt a nezapnu kalhoty, jak jsem nafouklá, ráno před jídlem už, do toho velká prsa, je to nepřehlédnutelné, až na to, že nejaem v5 měsíci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
21.5.24 09:10

@Kk123 taky jsem nafouklá, bříško mě lehce tlačí, prsa jsou citlivá a od včerejška lehké nevolnosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.5.24 10:00

Ahojte,
ja nafoukle brisko a extremne citlive bradavky, ale to je vse. Vubec zadne dalsi priznaky nemam, v patek jdu na kontrolu tak doufam ze je vse i tak v poradku a ne kazda zena musi mit nevolnosti nebo zvetsena prsa hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
21.5.24 10:22

@kristi_na92 ja jsem 11tt a nemam zadne nevolnosti od zacatku. A prsa trochu vetsi ale nic zasadniho🤣 hold to ma kazdy jinak :-) u me je vse v poradku, urcite bude i u tebe :hug: co se tyce nafoukleho bricha…to je hruza 😁 🙏 kazdy den se citim jak balon s neskutecnou únavou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí