Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Ještě je pak možnost nahlásit MS o týden později do telefonu sestře a pak osobně vše vysvětlit.
Čímž nenavadim, sama jsem to naštěstí nemusela řešit. Jedna kamarádka si ovšem nechala i jiné datum MS napsat do průkazky, aby mělo dítě na konci víc času se donosit.
@Výbojka Nenavádíš, já takovou kacířskou myšlenku totiž měla taky, že bych nahlásila upravenou MS
Já totiž nedokážu odhadnout, jestli doktor bude svolnej k mýmu vysvětlování. A aby se to datum pak se mnou třeba nevezlo do konce. Už jsem četla o holkách, kde jim furt doktoři ignorovali to skutečné stáří těhotenství a stále brali termín dle MS a pak je drbali, že přenáší, ale ve skutečnosti nepřenášely. Tak to mě taky trochu děsí. Fakt nedokážu odhadnout, jestli můj doktor bude ten rozumnej nebo ne. Protože u mě se to liší téměř o dva týdny, což už je dost podle mě.
Já mám zato, že když se termín podle měření liší o týden a víc, tak se do průkazky píše TP podle měření. To by byl Tvůj případ.
Já měla mîmo o šest dnů větší, takže se to neupravovalo a ještě se narodil o 11 dnů po termínu. Velké mimino. ![]()
Termín porodu se stanoví na 1. screeningu a pak se všichni doktoři ptají a řídí podle něj. Takže tam už pak menstruace nehraje roli.
Jinak u doktora můžeš vždycky říct, že chceš počkat a přijít na další kontrolu, i kdyby se doktorovi zdálo, že je něco špatně a zmiňoval například revizi. Vždy můžeš odmítnout.
U bývalé doktorky se na první kontrolu ani neobjednává. Například při akutních potížích, zpožděné menstruaci nebo pozitivním testu se chodí hned ráno na čekačku.
@Výbojka Tak kdyby to tak doktor bral s těma 2 týdnama bylo by to fajn. Dneska se přikláním k reálnému termínu MS a pokusu vysvětlit, že vím, že je to mladší. Sestra je vždycky chytrá jak rádio, tak uvidíme, jestli mě pustí ke slovu.
Ještě mi to bude probíhat hlavou do toho příštího týdne.
Anonymní růžičko, já vím, že to tak má správně chodit, ale už jsem právě zachytila případy, kdy se holky setkaly s blbcem a úplně ignoroval termín dle screeningu. Tak to mě trochu rozhodilo. A taky mám s některými doktory zkušenosti, že by mi každý řekl, že jsem si to vymyslela, protože to není snad možné.
U nás se chodí jen na objednání, i akutní případy se nejdřív volá a sestra řekne, kdy naklusnout. Navíc já to nemám v místě bydliště, takže chodit na blind je nemyslitelné
Ale vím, že někde to tak funguje.
V prvním těhotenství jsem prošla pod rukou hodně lékaři a i z 2 různých měst. Všude chtěli jen TP dle screeningu.
Pokud víš, že je mladší, tak zkrátka trvat na svém a chtít objednat na kontrolu později.
Navíc pokud ani nevíš, že se jedná z vyprávění kamarádek o tvého gynekologa, co to tak dělá, tak to neřeš předčasně.
A asi je také trochu na zamyšlenou chodit k lékaři, ke kterému nemám důvěru nebo není otevřený diskuzi a bojím se „konfliktu“. ![]()
Přeji štěstí, ať je vše ok. ![]()
Tak tím, že jsem u něj nikdy těhotenství ještě neřešila, tak přirozeně nevím jak se k čemu staví
A přejít jinam bych chtěla, hlavně někam blíž, ale není jednoduché najít někoho lepšího.
Ahojky, tak jsem rada, ze se zalozila i lednova skupinka 😊 Jsem pridana ve Vanocnich miminkach, ale termin mam 1.1., tak jsem tam jedna z poslednich 😀
Omlouvám se, že jsem nereagovala, byly nějaké nejasnosti. Dnes ultrazvuk..
Je tam embryo a tluče mu srdíčko
Odpovídá 6+6 (podle ms 6+4), za týden jdu na další, jestli je všechno jak má, vzhledem k tomu, že jsem nemocná, chce si vše pohlídat. ![]()
Holky jak se cítíte? Já jsem kolem 6tt a nezapnu kalhoty, jak jsem nafouklá, ráno před jídlem už, do toho velká prsa, je to nepřehlédnutelné, až na to, že nejaem v5 měsíci ![]()
@Kk123 taky jsem nafouklá, bříško mě lehce tlačí, prsa jsou citlivá a od včerejška lehké nevolnosti ![]()
Ahojte,
ja nafoukle brisko a extremne citlive bradavky, ale to je vse. Vubec zadne dalsi priznaky nemam, v patek jdu na kontrolu tak doufam ze je vse i tak v poradku a ne kazda zena musi mit nevolnosti nebo zvetsena prsa hned…
@kristi_na92 ja jsem 11tt a nemam zadne nevolnosti od zacatku. A prsa trochu vetsi ale nic zasadniho🤣 hold to ma kazdy jinak
u me je vse v poradku, urcite bude i u tebe
co se tyce nafoukleho bricha…to je hruza 😁 🙏 kazdy den se citim jak balon s neskutecnou únavou ![]()