Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@juliettee píše:
Holky, je tady některá z vás vegetariánka? Já jsem, a okolí už na mě začíná tlačit, ať začnu jíst maso, že musím a tak dále..je ale pravda, že na maso začínám mít trochu chuť. Tak přemýšlím, jestli aspoň sem tam zařadit třeba rybu…jako kvůli mému přesvědčení bych to radši nejedla, ale kdyby nebylo zbytí, samozřejmě bych si ho občas dala. Máte někdo zkušenosti?
Já byla vegetariánka deset let, teď dlouhou dobu už nejsem, ale maso jím tak jednou za měsíc. A teď na něj nemám chuť už vůbec. Myslím si, že jestli máš jinak pestrou stravu včetně bílkovin, železa, atd., tak bych se tím netrápila. A okolím se nenech nutit. Neznamená to, že když jí člověk maso, je zdravý. To je mýtus živený naší společností. Bohužel.
Děkuji za odpovědi, jinak mám stravu samozřejmě pestrou, jím hodně vajíčka, sýry a luštěniny, takže bílkoviny snad nechybí.
Tak hlásím , že jsem po kontrole a na další jdu za 2 týdny v 7tt , tam snad už něco uvidí ![]()
Ahojte děvčata
přidávám se, dnes bych měla být dle mých skromných výpočtů 7+2, první kontrolu mám v pátek 22.2. a nemůžu se dočkat, asi se nervy ukoušu…
Jak jste na tom vy? Už máte doma fotečky svých fazolek? ![]()
@KH18 ahoj, gratuluji ti k miminku
Ja jsem dnes podle UTZ 7+5, fotecku uz doma mame a na dalsi kontrolu jdu pristi utery
Nervicky jsou furt, to mame asi vsechny stejne, nejradeji bych mela pro svuj klid kontrolu kazdy den
Takhle me ty dny do kontroly strasne pomalu utikaji
Drz se a at je v patek vsechno v poradku ![]()
Ahoj já jdu na další kontrolu až 15.3 tak jsem zvědavá co mi řeknou už bych taky chtěla mít fotku doma.
@KH18 Ahoj, jdu na první kontrolu taky teď 22.2., ale budu teprve 6+0, tak budu ráda za jakoukoliv pozitivní zprávu
fotka bude asi až později.
Ahoj holky
Ja byla dnes na prvni kontrole jsem 7+1 a termin 8.10. Vse v poradku mame i
Dalsi kontrola za 3tydny..Me prijde,ze to.docela utíká
Je to „nedavno“ co jsem si dělala test a uz jsem 8tyden ![]()
@Verca 91 tak to máš dobry že ti to utíká mě to přijde celkem nekonečné
@Verca 91 me se snad takhle dny jeste nevlekly
To mas dobry, ze ti to utika ![]()
Holky, je tu nektera ktera ma celodenni nevolnosti? Nemyslim zvraceni, ale zaludek stale na vode, a pocit na zvraceni? Na cem " ziju" poslednich 10 dni jsou banany, jablka a toasty s marmeladou. Mezitim se cpu gumovyma bonbonama a pocucavam Colu. Nic jinyho nezvladam, jen pomysleni na jidlo mi dela neskutecne zle. Jsem ale uz silene preslazena a zacina me byt blbe i z toho mala, co jim. Jist ale musim, jinak me je jeste vic blbe z hladu ![]()
Nevite, co delat? Zacinam ted 8. tyden a predstava, ze jeste mesic toto musim vydrzet je nepredstavitelna ![]()
@Zuzkazbrna ahoj asi mi není tak zle jako tobě ale bojují se snídaní, tak jsem zjistila že houska s plátkem sýra se dá, ale musím to snist dřív než se to rozjede ![]()
6+5
nechci to zakřiknout, ale mně je jen občas trochu šoufl, hlavně odpoledne a pak najednou dostanu hrozný hlad ![]()
Co zkusit zázvorová lízátka nebo zázvorové bonbony? Měla jsem je už loni kvůli cestování a dost mi to pomáhalo… ![]()
@Zuzkazbrna Tak ja mam ten pocit na zvraceni taky cely den, k tomu unava. Dnes jsem sla po trech dnech dovci zpet do prace a jsem zvedava, jak to tady zvladnu. Ja taky nemam na nic chut, ale furt musim neco do ty pusy dat, protoze pak je to lepsi. Kdyz nejim, tak je mi jeste hur, tak se snazim furt neco jist.
@Zuzkazbrna zaludek mam nastesti maximalne na vode, a to jen vetsinou, kdyz citim neco hnusnyho
vcera jsem vubec nedavala tvaroh, ktery jedl manzel
(pritom tvarohy normalne miluju). A v tramvaji mi bylo taky strasne, prislo mi, ze kazdej kolem me uplne priserne smrdi
(jidlem, hospodou, kourem, zatuchlinou…) ![]()
Spis bojuju s nechutenstvim. Jediny, co jakz takz muzu je rozmixovany banan nebo okurky. Na zeleninu nemam vubec chut, ale vubec. Vlastne otevru lednici a nemam chut vubec na nic ![]()