Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mite7 Tak včera před spaním jsem spolkla, takže o žádnejch negativních účincích ani nevim, dneska ráno zavedla a šla ještě spát. Ani ze mě nic moc nejde, díkybohu. Ale v poledne asi budu polykat, ať můžu aspoň chvíli být bez slipovky. Mám totiž brát 3×1 tbl.
@lalala2016 Doktor mi ho předepsal kvůli prodělanému ZT v 10 tt. I když si stejně myslim, že pokud by se to mělo opakovat, tak mě to nespasí. A to jsem ZT měla skoro před 10 lety. Ale prý je to to jediný, co pro mě momentálně může udělat.
Na jednu stranu buď ráda, že nemusíš nic brát, v tom případě je asi u tebe všechno v pohodě. Tfuj, tfuj, držim pěsti. ![]()
@Shierly ja prodelala taky ZT pred 7 lety a doktor jen rikal, ze mam byt vic opatrna, i kdyz to uplne neovlivnime atd. Ale utrogestan nepredepsal. Hlavne, at je mimi zdrave, uz aby byl aspon prvni trimestr za nami ![]()
Tak já jdu zítra poprvé na kontrolu v 5tt protože jsem už byla objednana na cytologii:) tak uvidím kdy mě potom objedná
jinak mi začíná být trochu špatně od žaludku
to jsem moc nechtěla ![]()
@lalala2016 aha, tak mu to na příští kontrole zkus navrhnout. Ani nevim proč, ale dneska jsem dostala šílenej strach, že to zase nedopadne… ještě jak je to podle utz mladší…ach jo. ![]()
@Shierly píše:
@lalala2016 aha, tak mu to na příští kontrole zkus navrhnout. Ani nevim proč, ale dneska jsem dostala šílenej strach, že to zase nedopadne… ještě jak je to podle utz mladší…ach jo.
Mam to samy
jsou chvile, kdy jsem takova plna optimismu, ze to tentokrat uz dame, a pak najednou, z niceho nic, se mi vybavi vzpominky a je to
manzel me furt usmernuje, ze kdyz myslim cerne, tak si to akorat privolam. Hm… minule jsem cerne vubec nemyslela a stejne jsme se tomu nevyhli… si clovek nevybere. Tak vzdycky, kdyz me to zas prepadne, zmenim cinnost a snazim se aspon trosicku zamestnat hlavu necim jinym.
@Shierly neboj se
vše bude ok
me taky poslední nedopadlo
tak uvidíme co teď ![]()
@Shierly takove obavy a stavy mame asi vsechny
Ale musime proste tem nasim drobeckum verit, ze s nami chteji zustat a taky ze zustanou
Vsechno dobre dopadne ![]()
@Piiimiii píše:
@Vendulka9 Ahojki, rada se pridam…ja mam zatim jen dusiky na testu, poradne rysky jeste ne…na patecni rano mam nachystany digitalni test, abychom vedeli na cem jsme…zda se mi to totiz nejake divne- ovulace musela probehnout v puvodnim terminu ms…takze snad budeme v patek moudrejsi
Ahojky. Já jsem 7+3 a TP mám kolem 18.října
Tak další kontrola za námi. Z 8+3 se najednou stalo 6+3, což si paní doktorka myslela už od začátku
prostě ty nepravidelné menstruace se „do tabulek“ nevejdou ![]()
Srdíčko bylo, tak jsem hned klidnější.
Ale mám dotaz, máte zkušenosti s těmi testy v prvním trimestru? Dostala jsem k prostudování 3 papíry, co všechno se dělá, ale moc moudrá z toho nejsem ![]()
Holky, je tady některá z vás vegetariánka? Já jsem, a okolí už na mě začíná tlačit, ať začnu jíst maso, že musím a tak dále..je ale pravda, že na maso začínám mít trochu chuť. Tak přemýšlím, jestli aspoň sem tam zařadit třeba rybu…jako kvůli mému přesvědčení bych to radši nejedla, ale kdyby nebylo zbytí, samozřejmě bych si ho občas dala. Máte někdo zkušenosti?
@juliettee píše:
Holky, je tady některá z vás vegetariánka? Já jsem, a okolí už na mě začíná tlačit, ať začnu jíst maso, že musím a tak dále..je ale pravda, že na maso začínám mít trochu chuť. Tak přemýšlím, jestli aspoň sem tam zařadit třeba rybu…jako kvůli mému přesvědčení bych to radši nejedla, ale kdyby nebylo zbytí, samozřejmě bych si ho občas dala. Máte někdo zkušenosti?
No já třeba vegetariánka nejsem ale tím že jsem i výživový poradce tak se ti pokusím poradit. Na školení nás učili že ti kteří datují krev často neprojdou, protože jim nevyjdou testy. Nemusí jíst maso ale je dobré přidat syrovátku, protein třeba do jogurtu, jíst vejce, tofu, sýry … Pokud si přesvědčená nejíst maso nenutila bych se, ale zkus třeba ten protein
snad jsem ti pomohla ![]()
@Shierly píše:
Taky mám kontrolu za sebou, měla bych být 6+2, ale podle utz odpovídá 5+3. Prý to vůbec nevadí. A srdíčko taky máme, hurá.Vyfasovala jsem Utrogestan, tak snad bude všechno v pohodě.
Holky, co myslíte, je lepší ty prášky polykat nebo vkládat? S doktorem jsme se nějak nedohodli, jakym způsobem mam užívat.A další kontrola za 14 dní.
Ahoj, toto jsem brala také … Je lepší je zavádět protože tak prededejdes nevolnostem a případným závratím … Vyzkoušela jsem si oboje … A pozor pokud budeš zavádět asi si vem intimku bo je potom trochu výtok ale to je jen ten prášek … Ty latky se již vstřebají sliznici
@juliettee zkus si o tom promluvit s doktorem a urcite jez, na co mas chut, telo (mimi) si samo rekne
Ja teda normalne masozravec a ted nechci maso ani videt ![]()
@lalala2016 píše:
@juliettee zkus si o tom promluvit s doktorem a urcite jez, na co mas chut, telo (mimi) si samo rekneJa teda normalne masozravec a ted nechci maso ani videt
Já zas čokoladožravec a tak teď čokoládu nemusím ![]()