Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky a jste tu nektera, ktera planujete svatbu jako tehulka? Nam to vychazi kdyz budu v 5.mesici, tak nevim, zda to bude ok. Hlavne uz mam koupene saty, tak abych se vlezla. Dekuji ![]()
@MyDva píše:
@Meggynka2189 jak rikas, pritel furt neveril a smal se mi kdyz jsem rikala ze uz by mohlo byt srdicko.. ze pry" to je brzy, co chces v prvnich tydnech" ja rikam no vsak jen pockej .. a pak byl namekoje mi jasny ze tam nic videt neni
ale clovek chce mit aspon tu predstavu
to je jasny ze penize kazdy potrebuje, ale v tehotenstvi se spousta lidi citi hur nez v nemoci, tak to neni fer
ja delam nocni do 2-5 do rana, celou dobu na nohach ve stresu a s hnusnym zradlem
![]()
a jeste kdyz musim nekdy obsluhovat bezdaky! Bych se zblila
chapu ze kdyz ten typek sedi u stolu a dela diagnozy, dokaze si predstavit pracovat do porodu..
Ahoj. Gratuluju k
A tvůj doktor je vůl. Podle mě to není tím, že je chlap. Já chlapa mám a jsem maximálně spokojená. Ptal se jako co pracuju, že v případě noční, nebo fyzické práce hned musím na nemocenskou. A ptal se jak se cítím a že když mi něco bude hned mám přijít.
někteří doktoři jsou totální idioti bez empatie ![]()
@Sendy54 Člověk se nesmí hned děsit, když to mají ostatní jinak. Každá žena je jiná a každé tělo je jiné. Mamka taky při jenom těhu zvracela a při druhém ne
Bude to ok
P.S. Ty jsi to takhle brzy říkala mamce? Já jsem posera
, chci jim to říci tak po prvním screeningu nejdříve, zatím to ví jen manžel.
@Mite7 píše: @Megyynka2189 @lalala2016 No jsem ted skareda - plet hrozna, ale blbe mi neni..tak babo rad, co to bude.Nechame se prekvapit..ale taky zerete vse, co vam prijde pod ruce? 😁 Jen mandarinky by me asi neuspokojily. 😁 Chystame se ted na obed a svickova to jisti..a pak asi nejaky nanuk nebo čoko. 😁
Taky to tak mám. Na akné jsem nikdy netrpěla a teď ho mám všude. Mastí se mi vlasy. A celkově si přijdu tak nějak skaredší. Ale špatně mi není, teda pokud pravidelně jím. Když něco sním co dvě hodiny je mi dobře a chutná mi všechno co dřív + mám chutě na nezdravé jako hranolky a fastfood.Tak uvidíme, co se z toho vyklube
![]()
@Meggynka2189 píše:
Holky, teď mě ještě napadlo, pokud neberete vitamínky pro těhulky, tak doporučuji Femibion, jsou tam všechny potřebné vitamíny před otěhotněním i při.Ještě mě zajímá, jestli berete nějaké vitamíny třeba na vlasy? Mám o ně trošku starost
Jojo, taky frčím na Femibionu ![]()
Ohledně vlasů - můj celoživotní boj
suché, lámavé, zplihlé, nepoddajné, nechutné
nejvíc ze všeho mi pomohlo se vykašlat na úplně všechny drogérkový šampony. Zainvestovala jsem do Loreal professionel, nejenže moc neubývá (a to si vlasy meju denně), ale je to nebe a dudy. Sice si prvních 14 dní vlasy zvykaly, že málem šampón letěl do koše
ale pak si to sedlo, a od té doby mám vlasy hebké, lesklé a vypadají i zdravě. A padají o dost míň, dřív jsem si vyndavala snad celé chomáče vlasů
takže nějaký spešl vitamíny na vlasy nepotřebuju a po porodu stejně padají snad všem, tak to řešit nebudu a budu jen doufat, že tam něco vůbec zbyde ![]()
@Cheriffka
Já zase mastné, lámavé, občas s lupy a jemné. No taky si říkám, že budu doufat, že mi tam něco zbyde. Já taky měla Loreal Proffessional, ale přišlo mi, že nepomáhá, možná zkusím nějakou masku na vlasy - třeba z medu nebo kafe ![]()
@Meggynka2189 Mamce jsem to řekla, protože jsem potřebovala spojence. měla hroznou radost a můžu se ji na vše zeptat. Strašně se mi ulevilo a vím, že i kdyby to nevyšlo, tak si půjdu za ní pobrečet
ostatním v rodině to plánuji říct až bude vidět srdíčko,což bude příští týden nebo to vydržím do 9. týdne. S rodinami se setkáváme i vícekrát v týdnu a dýl to tajit nepůjde. Už teď se divně dívají, že já kafař nepiji kafe a nedám si s nimi sklenku vína. Chci to s nimi sdílet
Každý to má asi jinak.
@Sendy54 Jasně, tomuhle rozumím. Mamka s taťkou se taky zblázní radostí
, ale ještě jim to říkat nebudeme. No je fakt, že já už jsem taky dost podezřelá
Někteří se divili, že nepiju (já, která piju pivo, víno a občas panáky), s tím kafem je to taky divný (přitom jsem milovník pressa), do toho ruším srazy, protože mi není dobře, uvidíme, jak dlouho to budu moct tajit
Jsem ale ráda, že na to mám manžela, že se konečně mohu trošku vykecat a postěžovat si…navíc mi může i pomáhat, když se pomalu nemůžu ohnout a to jsem v 6. týdnu
Mohu se zeptat, kolik Ti je?
@Sendy54 @Meggynka2189 Ja to rekla nasim vcera, chtela jsem jeste pockat do kontroly v utery, ale mamka se me v kazdem telefonatu pta, kdy uz pujdeme na IUI (meli jsme jit v lednu, ale kvuli nemoci se odsunulo a ja otehotnela prirozene), takze se to dlouho tajit nedalo
Jsem strasne rada, ze jsem jim to mohla rict
Dalsi na rade bude asi sefova vzhledem k tomu, jak mi je a rada bych pracovala z domova
Pak hooodne premyslim nad tim, zda to rict 3 nejlepsim kamaradkam, se kterymi mimi resime skoro denne a jedna z nich nam zrovna poslala pred par dny fotku pozitivniho testu, druha je ve fazi snazeni, takze to probirame casto a ja ze vsech sil se snazim nic nerikat
Rada bych vydrzela do konce prvniho trimestru, ale teda nevim, jestli tuto novinku ze me holky “nevypaci” driv ![]()
@Meggynka2189 no mně manžel taky pomáhá, ale úplně mi tak nerozumí
je mi 26. Už jsme spolu 8. rokem a půl roku manželé a každý se nás ptal kdy už
tak jsem jim řekla, že až budu chtít já a že zatím nechci, že mě baví práce a najednou se to povedlo na poprvé. Tak jsem zvědavá jak tohle dopadne
snažím se to moc neřešit, i když to někdy nejde, ale jsem ráda, že jsem v 5. týdnu odjela na hory a pořádně se z té novinky vylyžovala
Kolik je tobě?
@Meggynka2189 určo, každýmu sedne úplně něco jiného
a masky jsou super, jen kdo se s tím má furt patlat
![]()
@Cheriffka No to máš pravdu, je to na hlavu, do slova
Je ale fakt, že když už si třeba i na pleť nějakou masku dám, tak je to pak příjemná změna ![]()
@Sendy54 Tééda, to jste spolu dlouho, když jsi takhle mladá
, ale je to krásný! Tyhle otázky jsou na houby, přece až ti dva budou chtít, tak se to povede, ale jako pořád se vyptávat? Já se trošku bojím takhle sportovat
Na lyže bych taky jela…ale bojím se třeba případného pádu
Je mi 29 (chtěla jsem první dítě před 30, takže pokud tohle dopadne, tak se mi to poštěstí). Manželé jsme od června
Jinak letos spolu budeme 5 let
Předtím jsem totiž měla skoro sedmiletý vztah a ten nedopadl
![]()
@lalala2016 já s tím mám také velké problémy, ale doma to řeknu po
. Ale kámošky mám taky těhotné a ví, že se snažíme, ale před nimi to budu ještě tajit. Nejhorší bude vysvětlit doma, že to nesmí nikomu 4 týdny říct
že se o tom můžou bavit jen s námi ![]()