Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ať tam jezdí sám. Tak bude vídat rodinu a ty od nich budeš mít klid.
Ahojky hele to co tady popisujes je docela špatný…ale na jednu stránku ty je přece nemusíš poslouchat a už vůbec jim nemusíš v ničem vyhovět dítě bude vaše peníze jsou taky vaše a co jak si s přítelem uděláte je jen na vás takže být tebou asi bych to řešila stylem jedním uchem vyslechni druhým vypoustim takových poznámek a nevyžádaných rád dostaneš ještě hafo
samozřejmě pokud bude něco přes čáru ozvi se
co se financí týče a jejich půjčování řekla bych že pokud to není na něco opravdu životně potřebného tak nemám že to máš pro sebe a svoji rodinu ( přítel, miminko) jsi těhotná tak se nestresuj a užívej zbytek léta ![]()
@Anonymní píše:
Nevím úplně jak začít,.. jde o rodinu přítele,
nechci se s ní stýkat, zároveň ale mám pocit že bych tím mohla dostat přítele do nepříjemné pozice. Chtěla bych proto nezaujatý názor na moje důvody, popřípadě jak bych to měla řešit.
Začalo to asi takhle: S přítelem čekáme miminko, jeho bratr s přítelkyní též. Rozdíly mezi námi a nimi jsou docela velké, i co se financí týče, a to bude asi kámen úrazu. Když se totiž setkáme společně u přitelovych rodičů tak se vždy dozvíme že vše co pořizujeme jsou blbosti - monitor dechu? Blbost. Chůvička? Blbost. Sedačka s isofixem? Blbost… Jednou jsem prohlásila že na bezpečí a komfortu svého dítěte prostě šetřit nebudu, a od pritelovych rodičů jsem se dozvěděla že u nich takové věci nebyly a děti prežily a co si prý jako chci dokázat, že kdyby se malé něco stalo tak k čemu mi bude že mě na to něco upozorní? Když jí stejně nepomůžu… že to jsou zbytečně vyhozené peníze… Tohle mě zamrzelo, vědí že trpím na panické ataky a taky že se prostě bojím abych něco nezanedbala a řeknou mi něco na co myslet nechci… No nicméně priteluv bratr s přítelkyní do svého dítěte investují minimálně - nejlépe vše zadarmo, kočárek za 1000 trojkombinaci nám s přítelem předhazují pořád co nás vidí - protože podle nich jsme idioti když jsme si koupili jen novou dvojkombinaci a autosedačku zvlášť. A rodiče jim to samozřejmě odsouhlasí. A takhle by se dalo pokračovat… bylo mi i kladeno na srdce že moje dítě bude chudák protože ve školce si s ním nebude chtít nikdo hrát, protože rozmazlené děti co mají vše nemá nikdo rád… a že pokud budu dítě dávat na hlídání tchyni tak ať počítám s tím že si ho bude oblékat do svého oblečení… atd..
Ráda bych jen dodala že já se nikomu nechlubím - za kolik, nebo kde a co kupuji a nikoho za nic nesoudím. Co se týče bratra přítele, jde o to že oni místo toho aby koupili něco pořádného pro své dítě, to radši utratí za blbosti pro sebe ( telefony, samolepky na auto, pivo atd) a pak brečí že nemají peníze.
Co mě ale posledně opravdu naštvalo bylo prostě to, že já pořád poslouchám jak utrácíme za zbytečnosti atd. Ale pritelova matka mu vypisuje každý měsíc zda by ji mohl půjčit, potom že bychom mohli půjčit i jeho bratrovi…že nemají na naftu, jestli nemáme to a to atd. Takže dle jejich logiky, bych měla asi šetřit na svém dítěti a sponzorovat jejich životní styl… Přitelovi rodiče mi minule také řekli že opovrhují lidmi jako je moje rodina, protože moji rodiče šli vydělávat do zahraničí aby mi zařídili lepší budoucnost, to ale že se mě minule nadrzo zeptali zda bych si od rodičů nemohla pro ně půjčit mě už opravdu naštvalo. Opovrhují mou rodinou, ale penězi ne. A ještě mi nadrzo řeknou že oni nikdy nešetřili a nějak bylo, nějak bude… No příteli jsem narovinu řekla že si myslím že jejich nějak bylo a nějak bude si přebrali tak, že si zabrečí a přítel hned přijede s penězi a pak nám budou vyprávět co si nekoupili…
Nevím jak už se zachovat, přítele to štve též, ale bere to tak že je to jeho rodina a že jednou za čas bychom návštěvu přežít mohli, nicméně pokud si prý budu přát se s nimi nestýkat, tak to bude respektovat. Jenomže já mám potom výčitky že ho odtrhávám od jeho rodičů, kteří jsou, jací jsou pořád to jsou rodiče… Nevím opravdu jak to řešit.. a hlavně se bojím že to bude mít nepříjemný dopad na náš vztah časem…
Ne? Jako fakt ne? Tak jaktoze vědí co všechno máte nakoupeny a za kolik? Kdyby jsi opravdu se chlubit nechtěla a moc dobře víš, jaky mají názor, tak přece za a) nevykladam kolik co stálo!! b) neříkám pravdu!! Takže chůvičky z bazaru, kočárek z rodiny nebo přátel, monitor dechu půjčený atd. atd. A nemas absolutně žádný problém s nima.
Ahoj, je to na nic když jsou takoví ale když to člověk ví tak bych se s nimi o tom vubec nebavila a nerikala co kolik stalo a treba, že jsme si to pujčili. Já díky bohu nemám takový problém. Všem bylo jedno co jsme si koupili a kolik to stálo. Ale takovím co to řeší bych nic neříkala a nebo kecala. Já bych asi třeba jednu měsíční návštěvu přežila aby videli vnouče.
@Cenarius já zase na druhou stranu chápu, že řekne co pro malé má a nemusí to být primárně o tom se chlubit. Spíš to chce tak nějak ze sebe dostat. Těší se na dítě a má radost, že pro něj něco má.
Zakladatelko já jsem v tomto dost razna… Buď bych je poslala do patřičných mezi nebo bych tam přestala jezdit. Peníze zásadně nepůjčím ani rodině. Nedělá to dobře.
A monitor dechu JE blbost
Nechápu, proč s nimi řešíte co a jak stálo. ![]()
K jeho rodičům bych jezdila dál, ale finance bych s nimi vůbec neřešila.
Vaše věc co svému dítěti pořídíte. Vůbec se tím nestresuj přítel at tam jezdí sám a máš to. ![]()
jsi me pobavila. Pritel je opravdu jejich? Kolikrat nechapu jak se zodpovedny jedinec vezme u takovych Nejak bylo nejak bude, co si do huby nevidi. Zkusila bych jezdit na zdvorilostni navstevy. Narozeniny, vanoce… Kdyz to nepujde, jezdil by on sam, ale to do nej budou asi porad hucet koho si to nasel.
Na otazky proc kupujes tohle a tohle bych rekla ze ja se jich taky prece neptam proc kupiji tohle a tohle. Proti vecem z bazaru nic nemam, proste at si kazdy kupuje co chce, ale za svy. Taky jsem videla ze nekdo nakoupil pro me blbosti, ale nechala jsem si to pro sebe.
Penize budou ten kamen urazu. Pritel do nich muze nacpat tisice a oni budou porad jen natahovat ruku a jeste držkovat. Meli by jste si stanovit maximalni castku za rok a to dodrzet.
Znamy takhle musel prerusit vztahy, on makal od rana do vecera, 2 prace a doma jen natahovali ruku a kdyz nedal, byl to lakomej haj*zl co ani vlastni rodine nepomuze!! Ja chapu dat na prilepsenou rodicum v duchodu kdyz maji narozky, ale sourozenci co ma iPhone a prazdnou nadrz?
Neumim si predstavit, ze ti pritelova mamka rekne at si pujcis od svych rodičů pro ne penize
ta je hustá! Rekla jsi aspon, ze si rodicum o penize nerikas, ze by te hanba fackovala?
A ze spis oni chteji prilepsovat vam a nic si neberete! To by ji dorazilo
Ze jsi to rekla, prosím! ![]()
Neřešila bych s nimi nákupy pro mimino a bavila se o jiných věcech. Na návštěvu bych někdy nechala jen jen jejich syna a později vnouče. Ono je to těžký, jeho od rodiny neodtáhneš. Ať je jakákoliv. Já jsem ráda, že si s příbuzenstvem rozumím a jsme relativně na stejné vlně. Nechtěla bych jim půjčovat a nechtěla bych, aby mi krmili dítě pak ve dvou měsících párky, protože za nich se to mohlo a děti vyrostly.
Holka pro tebe monitor dechu opravdu není vhodný, máš li panické ataky. Ne jednou se mi stalo, že jsem syna chtěla nakojit, vzala jsem ho z postýlky a za chvíli se ozvala šílená siréna. Dokážeš si představit sebe, že bys v tu chvíli dostala atak? Prostě rozespalá matka to zapomene vypnout a je zle. Teď jsem podruhé těhotná a už do toho nejdu, zpusobilo mi to tolik stresu… Mmch to půjčují za pár kaček v porodnici… Takže např. kupovat monitor dechu je fakt na palici. Ale to jen tak mimo téma. Rodině prostě už nerikejte, co jste si pořídili a je to. Prostě teď „setrite“ na potřebné věci a tím to pro vás hasne. Prece se nebudete zpovídat, kolik do čeho vrazite penez, vydělali jste si je vy, ne oni ![]()
@Arasen3 píše:
Holka pro tebe monitor dechu opravdu není vhodný, máš li panické ataky. Ne jednou se mi stalo, že jsem syna chtěla nakojit, vzala jsem ho z postýlky a za chvíli se ozvala šílená siréna. Dokážeš si představit sebe, že bys v tu chvíli dostala atak? Prostě rozespalá matka to zapomene vypnout a je zle. Teď jsem podruhé těhotná a už do toho nejdu, zpusobilo mi to tolik stresu… Mmch to půjčují za pár kaček v porodnici… Takže např. kupovat monitor dechu je fakt na palici. Ale to jen tak mimo téma. Rodině prostě už nerikejte, co jste si pořídili a je to. Prostě teď „setrite“ na potřebné věci a tím to pro vás hasne. Prece se nebudete zpovídat, kolik do čeho vrazite penez, vydělali jste si je vy, ne oni
Já ho měla jen půjčený a taky párkrát zahoukal. To byl fičák! Oba vyděšení jak blázen. Nový bych nekupovala, radši půjčila v porodnici a pak zase rychle vrátila 😂
Blba situace. Ale buď se s nimi nestykej, ať jede přítel sám, nebo se nauč to pouštět jednim uchem sem a druhým ven. Na hlídání bych jim dítě nedávala ani za nic.
Nevím úplně jak začít,.. jde o rodinu přítele,
nechci se s ní stýkat, zároveň ale mám pocit že bych tím mohla dostat přítele do nepříjemné pozice. Chtěla bych proto nezaujatý názor na moje důvody, popřípadě jak bych to měla řešit.
Začalo to asi takhle: S přítelem čekáme miminko, jeho bratr s přítelkyní též. Rozdíly mezi námi a nimi jsou docela velké, i co se financí týče, a to bude asi kámen úrazu. Když se totiž setkáme společně u přitelovych rodičů tak se vždy dozvíme že vše co pořizujeme jsou blbosti - monitor dechu? Blbost. Chůvička? Blbost. Sedačka s isofixem? Blbost… Jednou jsem prohlásila že na bezpečí a komfortu svého dítěte prostě šetřit nebudu, a od pritelovych rodičů jsem se dozvěděla že u nich takové věci nebyly a děti prežily a co si prý jako chci dokázat, že kdyby se malé něco stalo tak k čemu mi bude že mě na to něco upozorní? Když jí stejně nepomůžu… že to jsou zbytečně vyhozené peníze… Tohle mě zamrzelo, vědí že trpím na panické ataky a taky že se prostě bojím abych něco nezanedbala a řeknou mi něco na co myslet nechci… No nicméně priteluv bratr s přítelkyní do svého dítěte investují minimálně - nejlépe vše zadarmo, kočárek za 1000 trojkombinaci nám s přítelem předhazují pořád co nás vidí - protože podle nich jsme idioti když jsme si koupili jen novou dvojkombinaci a autosedačku zvlášť. A rodiče jim to samozřejmě odsouhlasí. A takhle by se dalo pokračovat… bylo mi i kladeno na srdce že moje dítě bude chudák protože ve školce si s ním nebude chtít nikdo hrát, protože rozmazlené děti co mají vše nemá nikdo rád… a že pokud budu dítě dávat na hlídání tchyni tak ať počítám s tím že si ho bude oblékat do svého oblečení… atd..
Ráda bych jen dodala že já se nikomu nechlubím - za kolik, nebo kde a co kupuji a nikoho za nic nesoudím. Co se týče bratra přítele, jde o to že oni místo toho aby koupili něco pořádného pro své dítě, to radši utratí za blbosti pro sebe ( telefony, samolepky na auto, pivo atd) a pak brečí že nemají peníze.
Co mě ale posledně opravdu naštvalo bylo prostě to, že já pořád poslouchám jak utrácíme za zbytečnosti atd. Ale pritelova matka mu vypisuje každý měsíc zda by ji mohl půjčit, potom že bychom mohli půjčit i jeho bratrovi…že nemají na naftu, jestli nemáme to a to atd. Takže dle jejich logiky, bych měla asi šetřit na svém dítěti a sponzorovat jejich životní styl… Přitelovi rodiče mi minule také řekli že opovrhují lidmi jako je moje rodina, protože moji rodiče šli vydělávat do zahraničí aby mi zařídili lepší budoucnost, to ale že se mě minule nadrzo zeptali zda bych si od rodičů nemohla pro ně půjčit mě už opravdu naštvalo. Opovrhují mou rodinou, ale penězi ne. A ještě mi nadrzo řeknou že oni nikdy nešetřili a nějak bylo, nějak bude… No příteli jsem narovinu řekla že si myslím že jejich nějak bylo a nějak bude si přebrali tak, že si zabrečí a přítel hned přijede s penězi a pak nám budou vyprávět co si nekoupili…
Nevím jak už se zachovat, přítele to štve též, ale bere to tak že je to jeho rodina a že jednou za čas bychom návštěvu přežít mohli, nicméně pokud si prý budu přát se s nimi nestýkat, tak to bude respektovat. Jenomže já mám potom výčitky že ho odtrhávám od jeho rodičů, kteří jsou, jací jsou pořád to jsou rodiče… Nevím opravdu jak to řešit.. a hlavně se bojím že to bude mít nepříjemný dopad na náš vztah časem…