Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Každý prosinec jezdím na prodloužený víkend do lázní. Vánoční trhy mám ráda, ale už mi vadí ty davy lidí. Takže jedu tam, kde jsou komornější a spojím příjemné s užitečným. Tedy že vypadnu na chvíli z Prahy, z obchoďáku, od úklidu a tak a koupím tam nějakou drobnost pro radost a udělám něco pro sebe
. Jinak barborky, začátkem adventu venkovní truhlíky do každého okna ( to mě baví), o svátcích pak na výstavu betlémů a do ZOO. Jo a už třetí rok nepeču, ale fakt ani ň. Objednám si v místní cukrárně. Už je prověřená, pečou dobře, poctivě a popravdě řečeno, líp než já.
@Anonymní píše: Více
Ja nic, kro toho, ze pujdu na vacanocni trhy a 23.ozdobim stromecek. Vanoce jsou asi fajn, kdyz ma clovek male deti. Mit s jym a finance, tak letim nekam do Karibiku a vanoce jsou mi burt. Jo vlastne, nemusim rano vstavat do prace o svatcich.
My máme malou dceru (rok a půl), takže nějaké vyloženě rodinné si asi teprve budeme tvořit. Ale jinak já mám každý rok zvolenou jednu barvu, do které si vše ladím, jde hlavně o výzdobu stromku a barvu adventních svíček atd. Teď s dcerou se k tomu přidalo i vánoční focení, takže všichni sladit do barvy
. Letos máme třeba tmavě modrou.
A každý rok se prakticky během celého prosince ráda občas projíždím večer v autě různě po okolí a sleduji výzdobu domů. Jsem ujetá na světýlka, takže i my máme vše osvětleno, doma i zvenku ![]()
@Deny208 píše: Více
S jinou barvou kazdy rok jsem to delala stejne jako ty
Ja vzdy zacinala vyberem svicek na adventni venec. Nemela jsem vetsinou barvu vymyslenou predem (nekdy teda ano), proste jsem sla do obchodu a vybrala, ktera se mi libila. A k tomu doladila prizdoby, venec na dveře, ostatni svicky, ozdobene tacky atd. Ozdoby na stromek teda ne, to nevim, kam bych davala
, ty mam univerzalni do zlata/stribrna/medena/hnede, tak k tomu se daji doladit vsecky barvy.
Ted uz to tak neřeším, mam ruzne barevne ozdubky a z nich vzdycky neco vyberu ![]()
A kdyz se mnou zdobily deti, byly na taccich ozdubky vsech barev ![]()
@Anonymní píše: Více
Už 4 rok, od prvního adventu, takže dneska, čtu adventní pohádky. Spíš asi tak pro sebe. Chodíme koukat na vánoční výzdobu. Tenhle rok obnovujeme adventní prahu.
Světýlka, trhy, čerti, svíčky.
Už jsme pekli 2× linecké. No, už není. Ještě nás čekaji perníčky a něco k tomu.
Každý rok máme 2× narozeniny, 3× svátek takže se v podstatě každý víkend něco děje. To jsou takové naše jisté tradice. Ty oslavy.
Každý rok jina barva stromečku, a jiná výzdoba.
Doporucuju zavest tradici predvanocniho NEuklizeni. Jestli si z detstvi neco pamatuju, tak mamku silejici z predvanocniho uklidu. Co se mamka uklidnila a na uklizeni se vykaslala, doma vyrazne ubylo stresu a zavladla pohoda. Od te doby mam Vanoce radsi. Skoda, ze na to neprisla, kdyz jsme byli mali, a snazila se mit na Vanoce vsechno jako ze zurnalu ![]()