Jaké tradice doma dodržujete v čase předvánočním a vánočním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2902
30.11.25 12:36

Každý prosinec jezdím na prodloužený víkend do lázní. Vánoční trhy mám ráda, ale už mi vadí ty davy lidí. Takže jedu tam, kde jsou komornější a spojím příjemné s užitečným. Tedy že vypadnu na chvíli z Prahy, z obchoďáku, od úklidu a tak a koupím tam nějakou drobnost pro radost a udělám něco pro sebe :). Jinak barborky, začátkem adventu venkovní truhlíky do každého okna ( to mě baví), o svátcích pak na výstavu betlémů a do ZOO. Jo a už třetí rok nepeču, ale fakt ani ň. Objednám si v místní cukrárně. Už je prověřená, pečou dobře, poctivě a popravdě řečeno, líp než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
30.11.25 13:34
@Anonymní píše: Více

Ja nic, kro toho, ze pujdu na vacanocni trhy a 23.ozdobim stromecek. Vanoce jsou asi fajn, kdyz ma clovek male deti. Mit s jym a finance, tak letim nekam do Karibiku a vanoce jsou mi burt. Jo vlastne, nemusim rano vstavat do prace o svatcich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.11.25 13:52

My máme malou dceru (rok a půl), takže nějaké vyloženě rodinné si asi teprve budeme tvořit. Ale jinak já mám každý rok zvolenou jednu barvu, do které si vše ladím, jde hlavně o výzdobu stromku a barvu adventních svíček atd. Teď s dcerou se k tomu přidalo i vánoční focení, takže všichni sladit do barvy :lol:. Letos máme třeba tmavě modrou.
A každý rok se prakticky během celého prosince ráda občas projíždím večer v autě různě po okolí a sleduji výzdobu domů. Jsem ujetá na světýlka, takže i my máme vše osvětleno, doma i zvenku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
30.11.25 14:44

@smile_xxx odstrojovani stromku a úklid výzdoby nesnáším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
30.11.25 15:51
@Deny208 píše: Více

S jinou barvou kazdy rok jsem to delala stejne jako ty :) Ja vzdy zacinala vyberem svicek na adventni venec. Nemela jsem vetsinou barvu vymyslenou predem (nekdy teda ano), proste jsem sla do obchodu a vybrala, ktera se mi libila. A k tomu doladila prizdoby, venec na dveře, ostatni svicky, ozdobene tacky atd. Ozdoby na stromek teda ne, to nevim, kam bych davala :D, ty mam univerzalni do zlata/stribrna/medena/hnede, tak k tomu se daji doladit vsecky barvy.
Ted uz to tak neřeším, mam ruzne barevne ozdubky a z nich vzdycky neco vyberu :)
A kdyz se mnou zdobily deti, byly na taccich ozdubky vsech barev :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.11.25 15:55
@Anonymní píše: Více

Už 4 rok, od prvního adventu, takže dneska, čtu adventní pohádky. Spíš asi tak pro sebe. Chodíme koukat na vánoční výzdobu. Tenhle rok obnovujeme adventní prahu.
Světýlka, trhy, čerti, svíčky.
Už jsme pekli 2× linecké. No, už není. Ještě nás čekaji perníčky a něco k tomu.
Každý rok máme 2× narozeniny, 3× svátek takže se v podstatě každý víkend něco děje. To jsou takové naše jisté tradice. Ty oslavy.

Každý rok jina barva stromečku, a jiná výzdoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
30.11.25 16:21

Doporucuju zavest tradici predvanocniho NEuklizeni. Jestli si z detstvi neco pamatuju, tak mamku silejici z predvanocniho uklidu. Co se mamka uklidnila a na uklizeni se vykaslala, doma vyrazne ubylo stresu a zavladla pohoda. Od te doby mam Vanoce radsi. Skoda, ze na to neprisla, kdyz jsme byli mali, a snazila se mit na Vanoce vsechno jako ze zurnalu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11787
30.11.25 16:35

Nezlobím rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie