Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dětem jsme objednala o co si napsali. Kamarádkám nedávám, ani sourozencům a dětem odeme ani manžela, to jsme zrušili.
Manžel sis řekl. Mě zbývají cca jen rodiče a tchanovci.
My si v širší rodině vůbec nedáváme dárky, v rodinném kruhu jen dětem. Máme to tak domluveno už několik let a jsme všichni spokojení. Babičkám dáváme fotky nebo kalendář s fotkami, jinak opravdu nic ![]()
Nemám dárky vůbec žádné. Každý rok kupují až v prosinci. Nejsem žádný vánoční nadšenec.
My nevymýšlíme. Na Vánoce si každý řekne o jeden až dva dárky a protože se složíme všichni, jsou dražší. Jenom pro děti je to překvapení ![]()
Letos se to nějak uspokojivě sešlo a všechny dárky jsou vybrány (ano, ta agónie je taky na mě a vybrala jsem a objednala i dárek pro mě 😀) a jsou už doma. Poslední dárek přišel včera.
Kamarádčina rodina si zase dávají jenom knížky. Každý si napíše až 5 knih, které by chtěl, a rodina si z toho něco vybere.
Komu jeste chces kupovat, nez detem, chlapovi, rodicum a 2 kamaradkam?
a mavic to resit, kdyz jeate ani neni prosinec?
![]()
Pro děti dárky mas, pro manžela, pro rodiče vymyšleno. Co víc je potřeba?
Tento rok budou skromné vánoce, s manželem si dáme každý jeden dárek. Synovi mám vymyšleno, jeden už máme, dva zbývají. Tři dárky pro roční dítě bohatě stačí, si myslím. Jinak nikomu dalšímu bych nekupovala. Ale zrovna budeme na Vánoce v Česku, tak asi pro každého prarodiče něco s fotkou syna. A přemýšlela jsem, že bychom se synem zkusili spolu udělat linecké a zabalila bych to nějak pěkně do celofánu, jako že to dělal on pro ně
ale to moc nevim nevím, jak to vyjde… Jo a na letišti flašku nějakého lepšího pití pro sourozence ![]()
Jsi na tom ještě líp jak já. Já mám jenom pro dceru. Nejspíš každý příbuzný dostane vánoční fotku a končíme. Stejně nikdo nic nechce a v podstatě ani nevyužívá. Některé vánoční dárky jsou netknuté několikátý rok. Například čaj, domácí syrup…
Zase na to abych každému kupovala přesně to co by chtěl nemám energii, finance a ani čas. Třeba moje máma není úplně z pevného kraje. Ta si řekne co chce ale bylo by to prostě mnohem dražší než pro ostatní členy rodiny. To mě přijde nespravedlivý.
Hlavně děti aby z Vánoc něco měli. Kouzlo, deckost. Dospělí si poradí
Taky ne, já vždycky skončím u toho, že ten dárek koupím pro sebe, protože ho zrovna využiju, tak jak to dělá asi každý a ve finále nikdo nic nechce, nepotřebuje. Mám vymyšleno pro tři kamarádky, scházíme se společně, takže něco unifikovaného, protože si nechci lámat hlavu nad každou zvlášť a od nich taky žádné hitparády nedostávám. A rodině uvidíme v prosinci ![]()
My jsme zavedli, že si s části rodiny nedáváme nic. Rádi se sejdeme a pokecáme u dobrého jídla a s příjemnou atmosférou.
Lidi kteří se chtějí obdarovat sdílí platformu, kde každý napíše svůj seznam a ostatní si z toho vyberou co uznají za vhodné.
Nepočítám malé děti, synovi se kupuje dobře - je mu 5 a inspirace máme mraky. Rodina ale i pro něj najde dary v té platformě.
Ale s ostatními i dospělými dětmi to máme takhle a za mě top.
Nemusím nic vymýšlet pokud se mi nechce ![]()
Je nás 20 a stále se rozrůstáme, to bych se zbláznila, kdybych měla něco vymýšlet pro všechny ![]()
A tedy byly roky, kdy jsem kupovala dárky třeba pro 15 lidí a vždy to vymyslet. Už nechci.
Ale nikdo netrpíme finanční nouzi nebo tak a věci si můžeme koupit během roku normálně.
Příspěvek upraven 20.11.25 v 14:16
@Anonymní píše: Více
Souhlasím. Taky se mi nechce utrácet za nesmysly tipu svíčka/dárkový koš apod. Jen abych něco darovala. Většinou to pak fakt jen někde leží. Ale já celkově nejsem moc na dárky, já se těším na atmosféru. Dneska v obchoďáku hráli Last Christmas a já se usmívala jak malé děcko
miluju Vánoce ![]()
Jo, jsem na tom stejne… ostatně jako kazdy rok. Akorat, ze ted kupuji dárky detem, coz me docela bavi. S manželem jsme se dávno dohodli, ze si kazdy dáme jeden dárek, abychom měli neco pod stromečkem, a s rodinou vlastně taky. Ja hrozne nesnáším, kdyz je pod stromem sice hromada dárků, ale po rozbalení z toho vylezou samé ponožky, křížovky, houbičky na nádobí a podobné nesmysly ![]()
@Teik310 píše: Více
Proboha to si někdo jako dárek dává houbičky na nádobí? ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Jo, dostala jsem je od své tety, kdyz mi bylo asi dvanáct. Do ted to ve me rezonuje ![]()
Ahoj, za chvíli je tu prosinec a já nemám žádné dárky, jen něco pro děti a pro sebe…
Předešlé roky jsem začala kupovat dárky už v září/říjnu, ale teď se k tomu nějak nemůžu dokopat, ani už nevím co koupit. Mám vymyšlený dárek jen pro manžela a rodiče a jednu, dvě kamarádky. Ale zbytek netuším, a už mě to hlavně ani nebaví, pořád něco vymýšlet, dát si s tím práci… Pojďme se o tom trochu pobavit, jak to máte vy, pojďte mě namotivovat ať už s tím něco dělám. Ráda bych to už měla vyřešené, že buď něco pořídím, nebo řeknu že bychom si mohli přestat dávat dárky